Studiul de Fezabilitate pentru tronsoanele Comarnic-Predeal-Rasnov din autostrada Comarnic - Brasov a fost scos la licitatie pentru a fi revizuit pentru circa 3,7 milioane euro, a anuntat vineri Compania de Autostrazi (CNADNR). Studiul vizeaza circa 48 de km din cei 58 ai autostrazii, restul de 10 km impartiti la cele doua capete - Comarnic si Cristian (Brasov) - fiind scosi deja la licitatie pentru contructie in urma cu doua saptamani, la putin timp dupa ce realizarea autostrazii in sistem de concesiune - procedura ce a tinut proiectul in loc timp de aproape trei ani si care ar fi presupus un cost cumulat de 8,5 miliarde de euro pe 26 de ani - a fost anulata de statul roman.

Autostrada Ploiesti - Comarnic - Brasov, un proiect care se chinuie sa demarezeFoto: HotNews.ro / Victor Cozmei

Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania S.A., in calitate de autoritate contractanta, comunica initierea procedurii de licitatie deschisa pentru atribuirea contractului de servicii avand ca obiect: "Revizuire Studiu de Fezabilitate pentru "Autostrada Bucuresti - Brasov km 0+000 - km 173+300, sector Comarnic - Predeal, km 115+300 - km 146+800 si sector Predeal - Cristian [n.r. De fapt, Rasnov], km 146+800 - km 162 + 300 + reabilitare DN 73B", se arata intr-un comunicat remis HotNews.ro.

Valoarea estimata a contractului este de 16.403.747,71 lei fara TVA, iar durata contractului este de 12 luni (6 luni Revizuire Studiu de fezabilitate + 6 luni Asistenta acordata Beneficiarului).

Termenul de depunere al ofertelor este 15 septembrie 2015.

In urma cu doua saptamani, CNADNR a scos la licitatie cosntructia a circa 10 km din cei 58 ai autostrazii Comarnic - Brasov. Este vorba de 4 km dinspre Comarnic si circa 6 km dinspre Rasnov spre Cristian (Brasov), pentru care Compania de Autostrazi estimeaza un cost de circa 71 de milioane de euro. Termenul de depunere al ofertelor este 2 septembrie 2015, urmand ca acestea sa fie deschise chiar in aceeasi zi.

Pe 18 iunie CNADNR anunta ca realizarea autostrazii A3 Comarnic - Brasov prin concesiune a picat. Practic, statul a denuntat intelegerea semnata cu asocierea Vinci - Strabag - Aktor de concesiune a celor 53 de km de autostrada dintre Comarnic si Brasov, afacere ce presupunea un cost de 8,5 miliarde de euro pentru constructia, intretinerea si operarea autostrazii pe 26 de ani.