Premierul Dacian Ciolos l-a luat pe Catalin Drula, vicepresedinte si director executiv al Asociatiei Pro Infrastructura (API), drept consilier pe probleme legate de infrastructura de transport. Masura vine pe fondul accentului sporit pe care cabinetul Ciolos vrea sa il puna pe proiectele de infrastructura in executie si in pregatire, in special pe cele din fonduri europene.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Premierul Dacian Ciolos mi-a propus sa-i fiu consilier pe probleme de infrastructura de transport. Decizia a fost greu de luat. Am un job foarte interesant in IT, intr-un proiect exceptional (despre care voi povesti mai multe cindva). Pe de alta parte, este o oportunitate extraordinara de a pune umarul la schimbarea in bine in domeniul infrastructurii", a declarat Drula pe contul sau de Facebook.

"M-am hotarit sa accept. Imi e greu sa renunt (temporar) la proiectul din IT. Imi e greu (inclusiv financiar) si sa ma angajez la stat, dupa atitia ani in care am fost pe cont propriu. Nu-mi trebuie nici functia, nici rangul. Motivul pentru care ma implic este ca sa-mi ajut tara. Sa speram ca voi reusi. Mi s-a promis tot sprijinul de la cel mai inalt nivel.", a mai spus acesta.

Catalin Drula este in prezent vicepresedinte si director al Asociatiei Pro Infrastructura, unul din putinii "jucatori" din societatea civila pe domeniul Infrastructurii de Transport. Asociatia s-a infiintat recent in jurul forumului peundemerg.ro, loc unde se intalnesc mai multi pasionati de infrastructura.

De-a lungul vremii, "forumistii"- asa cum i-a numit presa - au facut numeroase demersuri de transparetizare a institutiilor pe Transport si au dus la capat mai multe actiuni de monitorizare a proiectelor de infrastructura aflate in realizare.

"Le multumesc colegilor din Asociatia Pro Infrastructura pentru sprijinul lor si las asociatia pe miini bune cit timp voi fi aici. Sunt convins ca prietenii si colegii mei Paul Barabas (presedinte) si Ionut Ciurea (vicepres. si fondatorul forumului peundemerg.ro) vor face treaba buna. In acelasi timp, ii asigur pe toti simpatizantii nostri si publicul larg ca iau cu mine aici 'setea' de transparenta", a mai spus Drula pe facebook.