Ordinul de incepere a lucrarilor pentru circa 10,1 km intre Ungheni si Ogra, parte din autostrada A3 Campia Turzii - Ogra - Targu Mures, a fost emis anuta Compania de Autostrazi. Lotul in cauza este ultimul la care lucrarile inca nu incepusera, in timp ce lotul adiacent pana la Targu - Mures a fost reziliat in urma cu doua luni.

A3 Campia Turzii - Targu MuresFoto: Hotnews

"Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania anunta ca astazi, 01.06.2016 a fost emis Ordinul de Incepere a Lucrarilor pentru "Executie lucrari realizarea Autostrazii Brasov - Targu Mures - Cluj - Oradea, sector 1C Targu Mures - Ogra Lotul 2: Ungheni - Ogra" in lungime de 10,105 km", se arata intr-un comunicat remis HotNews.ro.

Contractul este unul de tip Fidic Rosu (Executie Lucrari) a fost atribuit in urma finalizarii procedurii de licitatie Asocierii SC Strabag SRL - SC Straco Grup SRL si are o valoare totala de 251,349,460.28 lei fara TVA.

"Contractul a fost intarziat pana la aceasta data din cauza neexproprierii terenurilor din motive independente de CNADNR. Pentru intocmirea documentatiilor necesare exproprierii terenurilor, CNADNR s-a lovit de lipsa documentelor de proprietate si identificarea greoaie a proprietarilor terenurilor supuse exproprierii din cauza lipsei planurilor parcelare, a suprapunerii de proprietari pe aceleasi terenuri, etc. Odata cu emiterea Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 7/2016 pentru accelerarea implementarii proiectelor de infrastructura de transport transeuropean, s-a reusit scurtarea termenelor pentru obtinerea avizelor, autorizatiilor si acordurilor necesare constructiei infrastructurii de transport, intre care mentionam si sectorul de autostrada de mai sus", precizeaaz CNADNR.

Compania informeaza ca tronsonul va fi finantat in cadrul POIM 2014 - 2020 si ca durata contractului este 12 luni pentru Executia Lucrarilor si 48 luni Perioada de Garantie.

In urma cu o luna, pe 4 mai, CNADNR emitea ordinul de incepere pe alte trei loturi, in total 40 de km, intre Ogra si Campia Turzii, iar in urma cu doua luni anunta ca a fost reziliat contractul pentru ce-l de-al cincilea lot al autostrazii, continuarea de la Ungheni la Targu - Mures.

Rezilierea contractului venea la solicitarea constructorului, pentru ca a trecut mai bine de un an de cand s-a semnat contractul, insa CNADNR nu a emis Ordinul de incepere a lucrarilor, ca urmare a lipsei autorizatiilor de construire, a unor avize si a exproprierilor neefectuate la timp.