Circa 17 kilometri din Lotul 2 al autostrazii A1 Lugoj - Deva sunt singurii care au sanse reale sa fie deschisi traficului pana la finalul acestui an. Noi filmari din avion realizate de Asociatia Pro Infrastructura (API) arata avansul lucrarilor pe loturile 2,3 si 4 din Lugoj-Deva, dar si numeroasele puncte in care inca sunt probleme. Pe jumatate din Lotul 4 inca nu sunt emise autorizatiile si acordurile necesare, desi au trecut mai bine de trei ani de la semnarea contractului, iar sansele ca circulatie sa fie deschisa chiar si pana la final de 2017 sunt din ce in ce mai reduse.

Autostrada Lugoj - Deva, in constructie (august 2016)Foto: Captura YouTube

" Circa 17km din lotul 2 al autostrazii A1 Lugoj-Deva raman singurii kilometri noi de autostrada ce ar putea fi inaugurati la sfarsitul acestui an", scrie Asociatia Pro Infrastructura (API) pe pagina oficiala de facebook, unde au fost publicate doua noi filmari din avion cu loturile in constructie pe autostrada Lugoj - Deva.

"Portiunea de autostrada este cu siguranta importanta deoarece pe langa continuarea autostrazii Nadlac-Traian Vuia aflata deja in exploatare, va avea rolul de ocolitoare a orasului Faget, precum si a comunelor Dumbrava si Margina. De asemenea, trebuie urgentata procedura de contractare a tunelelor lipsa de pe acest lot, fara de care nu se va putea circula continuu pe autostrada de la Sibiu pana la Nadlac", scrie API.

"Din pacate la mai bine de 3 ani de la semnarea contractului, lotul 4 inca nu are emise acordul de mediu si autorizatia de construire pe circa 11 din cei 22km. Practic cu fiecare zi de intarziere, scad vertiginos sansele de a deschide circulatiei lotul 4 la sfarsitul anului 2017, facand imposibila conectarea autostrazii Lugoj-Deva cu autostrada Deva-Orastie-Sibiu deja operationala. Lotul 3 este de asemenea in pericol de a nu fi utilizat pe intreaga lungime in cazul in care nu se va reusi realizarea unei descarcari temporare a traficului pe DN68A in dreptul localitatii Holdea", scriu reprezentantii API.

A1 Lugoj - Deva Lot 2

Stadiu (august 2016):45,22%

Lungime: 28,75 Km

Constructor: JV Salini Construttori SpA (Impregilo SpA) / Secol SpA

Valoare contract: 562.73 milioane lei

Termenul de finalizare contractual: mai 2016

A1 Lugoj - Deva Lot 3

Stadiu (august 2016):60,86%

Lungime: 21,14 Km

Constructor: JV Teloxim Con SRL / Comsa SA / Aldesa Construcciones SA / Arcadis

Valoare contract: 579.92 milioane lei

Termenul de finalizare contractual: mai 2016

A1 Lugoj - Deva lot 4

Stadiu (august 2016): 47,92%;

Lungime: 22,14 Km

Constructor: UMB - TEHNOSTRADE SRL

Valoare contract: 419.4 milioane lei

Termenul de finalizare contractual: mai 2016

Detaliile proiectului: