Restricţiile de circulaţie de pe Autostrada Soarelui, în zona podului de la Cernavodă, vor fi ridicate marţi, a anunțat Centrul Infotrafic al Poliţiei Române.

Podul de la CernavodăFoto: CNAIR

Astfel, începând cu ora 14.00, vor fi ridicate integral restricţiile de circulaţie pe podul peste Dunăre de la Cernavodă, situat pe Autostrada A2, între km 155+415 - km 161+479.

Limita legală de viteză pe pod este de 80 de km/h.

Lucrările de reabilitare a Podului peste Dunăre de le Cernavodă au reînceput în luna februarie, fiind programate a se termina înainte de începerea sezonului estival. Lucrările au demarat pe etape din 2021, însă au avut perioade când au fost suspendate pentru a nu perturba traficul spre și dinspre litoral.

Podul de la Cernavodă, în lungime de 1596 m este un pod combinat de cale ferată și șosea, de tip constructiv, care împreună cu podul similar peste brațul Borcea, în lungime de 970 m, traversează fluviul Dunărea și conectează orașele Fetești și Cernavodă, între regiunile Muntenia și Dobrogea.

La început de februarie 2021 CNAIR a semnat un contract de circa 67 de milioane de lei pentru reabilitarea Podului de la Cernavodă. Contractul a fost semnat cu firma Maristar Com SRL, având termen de execuție de 24 de luni, însă pentru a nu perturba sezonul estival lucrările au fost făcute pe etape și amânate în momentele cu trafic intens. Astfel, conform noii planificări a CNAIR, contractul se va încheia în februarie 2023.

În același timp, cu același constructor, CNAIR a contractat și reabilitarea celuilalt pod rutier peste Dunăre, cel de pe brațul Borcea.