Agentia Nationala de Integritate a sesizat in urma cu trei ani Consiliul Local al comunei maramuresene Rozavlea, cu privire la situatia de incompatibilitate in care se afla la acea data viceprimarul Nicolae Tiselita, fost consilier in cadrul Consiliului Local. In urma plangerii penale formulate de ANI pentru neaplicarea sanctiunii, solutionata cu decizia NUP, Consiliul local Razovlea a decis abia pe 26 noiembrie 2014 demiterea fostului viceprimar. Asadar, decizia definitiva si irevocabila a instantei de judecata a fost pusa in aplicare abia dupa 2 ani si 7 luni.

Evaluarea ANI, incheiata in decembrie 2010 si materializata printr-un raport final publicat in septembrie 2011, a concluzionat ca viceprimarul din Rozavlea s-a aflat din 19 iunie 2008 in stare de incompatibilitate, cumuland in acelasi timp atat functia de viceprimar al comunei Rozavlea, cat si pe cea de titular la pensiunea sotiei sale, “Tiselita Eugenia - Valeria INTREPRINDERE INDIVIDUALA”, unde actiona inca din august 2006.

Totodata, din data de 09.11.2009, Nicolae Tiselita a detinut calitatea de persoana fizica autorizata, la „Tiselita Nicolae PERSOANA FIZICA AUTORIZATA”, fiind incalcate astfel dispozitiile art. 87, alin. (1), lit. g) și art. 91, alin. (3) din Legea 161/2003, in care se precizeaza clar ca “functia de (...) primar si viceprimar (...), de presedinte si vicepresedinte al consiliului judetean este incompatibila cu (...) calitatea de comerciant persoana fizica”. Potrivit legii, alesul local era obligat sa demisioneze din una din functiile incompatibile, in cel mult 60 de zile, fiind decazut din dreptul de a mai exercita o functie sau o demnitate publica (cu exceptia celor electorale) pe o perioada de 3 ani.

Cu toate acestea, nu numai ca decizia definitiva si irevocabila a instantei de judecata a ramas nepusa in aplicare mai bine de doi ani, ci fostul viceprimar a exercitat, pana in noiembrie 2014, functia de conslier local in cadrul aceleiasi comune.

Consiliul Local din Rozavlea a fost sesizat de Agentia de Integritate in vederea aplicarii sanctiunii si a perioadei de interdictie. Totodata, ANI a formulat plangere penala pentru neaplicarea sanctiunii in cazul dl. Tiselita insa a primit decizia de NUP.

Spre sfarsitul anului trecut insa, Consiliul Local din Rozavlea a decis intr-un final suspendarea din functie a fostului viceprimar.