George Copos a fost condamnat la patru ani de inchisoare cu executare la data de 25 august 2014 in dosarul in care este acuzat de evaziune fiscala de peste un milion de euro, cu ocazia vanzarii unor spatii ale firmei Ana Electronic catre Loteria Romana. ANAF a recuperat prejudiciul, organele fiscale procedand la aplicarea masurilor de executare silita asupra conturilor bancare, potrivit datelor obtinute de reporterul HotNews.ro.

George CoposFoto: Agerpres

"Pentru recuperarea sumelor reprezentand prejudiciu, organele fiscale competente au procedat la aplicarea masurilor de executare silita asupra conturilor bancare, pentru care a fost instituit sechestrul asigurator prin Ordonanta nr. 22/P/2005. Astfel, a fost recuperata suma totala de 4.176.896 lei, reprezentand valoarea prejudiciului 3.946.112 lei la care se adauga valoarea accesoriilor calculate pana la data platii", se arata in raspunsul transmis de catre Agentia Nationala de Administrare Fiscala reporterului HotNews.ro.

"Precizam ca suma de 4.176.896 lei a fost recuperata prin ordinele de plata emise de ING Bank in 05.11.2014 si 07.01.2015, respectiv de BRD SA in data de 16.01.2015".

In plus, ANAF a precizat ca a recuperat si cheltuielile judiciare in valoare de 27.000 de lei.

Reamintim ca George Copos a fost condamnat de catre Tribunalul Bucuresti la patru ani de inchisoare cu executare, acesta fiind acuzat de evaziune fiscala de peste un milion de euro, cu ocazia vanzarii unor spatii ale firmei Ana Electronic catre Loteria Romana.

Ana Electronic, compania in care Copos este actionar majoritar, a vandut, in 2004, mai multe spatii comerciale catre Loteria Romana. Anchetatorii sustin ca suma incasata oficial a fost mult mai mica decat cea primita in mod real, statul fiind tras pe sfoara cu circa un milion de euro. Dosarul a ajuns pe masa judecatorilor in iunie 2006.

Procurorii DNA sustin ca, in 2004, in calitate de asociat si presedinte al Consiliului de Administratie din cadrul SC Ana Electronic SA, Gheorghe ("George") Copos a pagubit bugetul de stat cu peste un milion de euro, ca urmare a unei tranzactii fictive realizate cu ocazia vanzarii unui pachet de 38 spatii comerciale, proprietate a firmei Ana Electronic, catre Loteria Romana. Mai exact, el a folosit ca interpusi mai multe persoane fizice si firme in procesul de vanzare-cumparare, pretul incasat in scripte fiind de circa patru ori mai mic decat cel primit in realitate.