Un cititor HotNews.ro sustine ca firma care l-a angajat refuza sa ii plateasca drepturile salariale in valoare de 3710 RON in ciuda unei sentinte definitive a instantei. Acesta spune ca nu si-a mai primit salariul din luna septembrie 2013 si ca nu mai poate contacta angajatorul deoarece firma s-a desfiintat. Potrivit documentelor trimise pe adresa redactiei, decizia Tribunalului din Targu Mures a obligat angajatorul sa plateasca salariul restant, dar directorul firmei nu mai poate fi gasit la sediul social al acesteia.

Foto:

Angajatul a apelat la instanta pentru a obliga angajatorul sa plateasca salariile restante pana la momentul introducerii actiunii.

Potrivit documentelor trimise de cititor, pe parcursul procesului instanta a incuviintat si a administrat probele inscrise la dosar (copie dupa contractul individual de munca, copie dupa cartea de identitate si copie dupa extrasul de cont), aceasta constatand ca reclamantul este incadrat in functia de ingrijitor cu un salariu lunar brut de 700 de lei.

"Avand in vedere nerespectarea de catre parata a sarcinii legale a probei, instanta urmeaza sa dea eficienta dispozitiilor din articolele din Codul Muncii, care garanteaza reclamantului dreptul la salariu, paratei revenindu-i obligatia corelativa de plata a drepturilor salariale, inainte de orice alte obligatii banesti ale paratei. Parata nu este indreptatita sa opereze retineri din drepturile salariale decat in baza unei hotarari judecatoresti definitive", se arata in sentinta trimisa de cititorul HotNews.ro, emisa de tribunal in data de 3 aprilie 2014.

Documentele furnizate de cititor arata ca Tribunalul Mures a admis actiunea angajatului si a obligat parata la plata drepturilor salariale care ii reveneau acestuia in perioada 1 septembrie 2013 - 3 aprilie 2014.

Angajatorul avea drept de apel timp de 10 zile de la comunicarea sentintei, dar conform informatiilor furnizate de angajat reporterului HotNews.ro, aceasta nu a fost contestata.

Cititorul spune ca firma nu si-a indeplinit obligatiile catre angajati si ca nu poate fi executata deoarce nu detine niciun bun.

Potrivit acestuia, firma la care a fost angajat nu mai exista, motiv pentru care banii datorati nu pot fi recuperati. In plus, cititorul HotNews.ro sustine ca patroana firmei poate fi gasita la un alt sediu social unde detine acum o alta companie, de protectie si paza.

Nota Redactiei: HotNews.ro nu isi asuma raspunderea pentru datele primite de la cititori sau pentru monitorizarea finala a cazului