Sorin Apostu, fostul primar al muncipiului Cluj-Napoca, a fost acuzat de procurorii DNA de luare de mita in forma continuata. Potrivit procurorilor anticoruptie, Apostu a primit mita in valoare de 94.000 de euro, in 2009-2011, pentru a incheia contracte de salubrizare si de asigurare a parcului auto al regiilor subordonate Consiliului local Cluj, sumele de bani fiind incasate prin cabinetul de avocatura al sotiei sale, invinuita in acelasi dosar. ANAF nu a recuperat integral suma de 545.717,40 lei de la cei doi, potrivit unui raspuns oficial primit de reporterul HotNews.ro.Dosarul a fost finalizat dupa 1146 de zile dupa inceperea urmaririi penale.

Sorin ApostuFoto: AGERPRES

"Prin dispozitivul sentintei penale nr. 35/25.07.2013 a Curtii de Apel Targu Mures, modificata si definitiva prin Decizia penala nr. 213 / A / 07.07.2014 a Inaltei Curti de Casatie si Justitie, s-a dispus confiscarea sumei de 545.717,40 lei, de la inculpatii Apostu Sorin si Apostu Monica Undina. Din totalul sumei de 545.717,40 lei, pana la data prezentei, a fost incasata suma de 392.386,65 lei. Suma de 153.330,75 lei ramasa de recuperat va fi incasata in perioada urmatoare prin procedurile de executare silita prevazute de Ordonanta Guvernului nr 92/2003 privind Codul de procedura fiscala, cu modificarile si completarile ulterioare", se arata in raspunsul ANAF.

Reamintim ca in cadrul dosarului "Mita de la Cluj", fostul primar PDL al municipiului Cluj-Napoca, Sorin Apostu, a fost condamnat definitiv de instanta suprema la patru ani si sase luni de inchisoare cu executare, in dosarul in care este acuzat de fapte de coruptie.

Procurorii DNA au precizat ca Sorin Apostu, in exercitarea atributiilor de primar al municipiului Cluj-Napoca, a primit mita, ca obiect al traficului de influenta, suma de 127.052 euro.

"Banii provin de la reprezentantii unor societati comerciale care au in derulare contracte cu Primaria municipiului Cluj Napoca (SC Brantner Veres prin administrator SC Total Trading Company SRL Cluj Napoca si SC Rosal SRL Bucuresti) sau cu regii aflate in subordinea Consiliului local Cluj Napoca (SC Groupe Frarom SRL Cluj Napoca).

Pentru a disimula caracterul ilicit al primirii sumelor respective, inculpatul Apostu Sorin a angrenat-o in activitatile sale si pe sotia sa, inculpata Apostu Monica Undina, avocat in cadrul Baroului Cluj, astfel ca banii pretinsi ca obiect al infractiunilor de coruptie erau primiti prin intermediul cabinetului de avocatura al sotiei, sub falsa justificare a unor contracte de consultanta", se arata in rechizitoriul procurorilor.