​​EXCLUSIV ANAF se pregateste sa scoata la vanzare proprietatile unde functioneaza companiile GRIVCO, Intact Media Group si televiziunile Antena 3, Antena 1/ Voiculescu se intereseaza din inchisoare daca au fost evaluate

de Departamentul Investigatii     HotNews.ro


Sediul Intact
Foto: Paginademedia.ro
ANAF a inceput procesul de selectie al evaluatorilor si pregateste scoaterea la vanzare a proprietatilor confiscate in dosarul ICA, in care Dan Voiculescu a fost condamnat, in august 2014, la zece ani de inchisoare pentru fapte de coruptie, au declarat pentru HotNews.ro surse guvernamentale. Actiunea de evaluare este realizata in cadrul Secretariatului General al Guvernului si ar putea dura putin peste o luna, au mai precizat sursele Hotnews.ro. Potrivit acestora, Dan Voiculescu se intereseaza din inchisoare daca imobilele confiscate de stat au fost evaluate dupa trecerea lor in proprietatea statului si la ce suma.

Surse guvernamentale au declarat pentru HotNews.ro ca Dan Voiculescu s-a fi interesat recent, printr-o scrisoare trimisa ANAF, cat a recuperat statul din prejudiciul de 60 de milioane de euro si ce bunuri a identificat statul in actiunea de recuperare a prejudiciului. In aceeasi scrisoare, Voiculescu intreaba daca bunurile deja confiscate si intrate in proprietatea statului au fost evaluate si la ce suma.

In dosarul ICA, instanta a stabilit un prejudiciu in valoare de 60 de milioane de euro. Separat de stabilirea prejudiciului care urmeaza sa fie recuperat, a dispus confiscarea unor imobile. Atentie insa, valoarea imobilelor confiscate de statul roman nu se scade  din valoarea prejudiciului in valoare de 60 de milioane de euro. Sunt doua masuri diferite, fara legatura intre ele.

Prin urmare, faptul ca Voiculescu se intereseaza daca bunurile confiscate deja au fost evaluate indica faptul ca fie este interesat sa le rascumpere, fie este o forma de presiune pentru a nu fi vandute cu scopul de a ramane in chirie la stat.

In legatura cu suma de 60 de milioane de euro, nu este clar ce demersuri a realizat ANAF pentru a recupera banii si cat a intors la bugetul de stat. Cert este ca Ministerul Agriculturii, care s-a constituit parte civila in dosar, a comunicat pe 24 martie, la solicitarea HotNews.ro, ca ANAF nu a virat nici un ban in contul ministerului, desi acest cont le-a fost cerut si pus la dispozitie.

"MADR, prin adresa 177633/ 27.08.2014, a pus la dispozitia ANAF conturile in lei si valuta solicitate. Pentru ca in aceste conturi nu au fost virate sume provenite din confiscare, MADR a solicitat de la ANAF, cu adresa nr. 108297/ 12.02.2015, stadiul executarii acestor sume", se arata in raspunsul transmis HotNews.ro de Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.

Guvernul se pregateste sa scoata la vanzare patru proprietati: trei pe strada Garlei, unde functioneaza Grivco si Intact Media Group si unul de pe soseaua Bucuresti Ploiesti, unde functioneaza televiziunile Antena 1 si Antena 3. In sentinta dentinta definitiva din august 2014, Inalta Curte a dispus condamnarea lui Dan Voiculescu la zece ani de inchisoare, recuperarea unui prejudiciu in valoare de 60 de milioane, pe care Voiculescu va trebui sa-l plateasca in solidar cu ceilalti condamnati din dosar si confiscarea unor bunuri imobile:
 • imobilul teren intravilan in suprafata de 29.220,03 mp (conform actului de proprietate si in suprafata de 29.220,05 mp conform masuratorilor ), situat in Bucuresti, sector 1, strada Garlei, nr. 1D, identificat cu nr. cadastral 220360 inscris in CF a municipiului Bucuresti, sector 1 cu nr. 220360 si a constructiilor aferente inscrise in aceeasi carte funciara sub nr. cadastral 220360/C1 ( nr. CF vechi 62455, nr. cadastral vechi 4441/3) care vor trece in patrimoniul statului liber de orice sarcini.
 • imobilul teren intravilan in suprafata de 4457 mp situat in Bucuresti, sector 1, strada Garlei, nr. 1B, identificat cu nr. cadastral 206097 inscris in CF a municipiului Bucuresti, sector 1 cu nr. 206097 ( nr. cadastral vechi 62453, nr. cadastral vechi 4441/1) care va trece in patrimoniul statului liber de orice sarcini.
 • imobilul teren intravilan in suprafata de 3000 mp situat in Bucuresti, sector 1, strada Garlei, nr. 1B, identificat cu nr. cadastral 217469 inscris in CF a municipiului Bucuresti, sector 1 cu nr. 217469 si a constructiilor aferente inscrise in aceeasi carte funciara sub nr. cadastral 217469/C1 ( nr. CF vechi 62454, nr. cadastral vechi 4441/2) care vor trece in patrimoniul statului liber de orice sarcini
 • imobilul situat in soseaua Bucuresti - Ploiesti, nr. 25 - 27, sector 1, Bucuresti, compus din teren in suprafata de 4184,41 mp si constructia in suprafata 3140 mp edificata pe acesta cu suprafata construita la sol de 1986,25 mp, inscrisa in CF cu nr. 4405 a localitatii Bucuresti cu nr. cadastral 2693 care vor trece in patrimoniul statului liber de orice sarcini. (Vezi aici sentinta definitiva)
In aceste imobile, intrate intre timp in proprietatea statului, functioneaza companiile familiei Voiculescu: Grivco, Intact Media Group si televiziunile Antena 1 si Antena 3. Nu e clar daca aceste companii platesc chirie, la cat se ridica aceasta si daca scoaterea la inchiere a fost licitata. Potrivit, surselor HotNews.ro, familia Voiculescu ar prefera ca imobilele sa nu fie vandute si sa ramana mai departe in chirie la stat, pentru a nu fi nevoiti sa se mute in cazul cumpararii lor.

De subliniat din nou ca, indiferent ce sume obtine statul de pe urma vanzarii acestor bunuri, ele nu se scad din prejudiciul de 60 de milioane de euro. Acesti bani urmeaza sa fie recuperati de la Dan Voiculescu si de la ceilalti condamnati in dosar. In acest sens, au fost sechestrate alte bunuri mobile si imobile ale familiei Voiculescu, conturi etc. Din informatiile Hotnews.ro, Voiculescu nu a platit din proprie initiativa partea sa de prejudiciu, cum a procedat Nastase, in consecinta va fi executat silit.






Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

















18095 vizualizari

 • +27 (29 voturi)    
  Pandelico nu-ti iesii din Fire(a) ! (Joi, 2 aprilie 2015, 20:02)

  Plagarus [utilizator]

  „Faţă de învinuitul Pandele Florentin urmează a se continua efectuarea urmăririi penale, întrucât acesta, cu prilejul prezentării materialului de urmărire penală, raportat la forma şi gradul de participaţie la săvârşirea infracţiunilor care i se reţin în sarcină, a depus mai multe documente la dosar, din care, cel puţin aparent, rezultă că în perioada în care se reţine că a comis infracţiunile pentru care este învinuit, ar fi demisionat din funcţia de reprezentant al FPS în AGA – CNM Petromin SA.” Adică deși a semnat hotărârile de vânzare a navelor ca reprezentant al FPS, PSD-istul Pandele demisionase și prin urmare a cerut să fie iertat de procurori.
  • +17 (19 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Joi, 2 aprilie 2015, 19:53)

   [anonim] i-a raspuns lui Plagarus

   • +13 (17 voturi)    
    Voiculescule, vreai eu Intactul! (Joi, 2 aprilie 2015, 21:07)

    AnticoruptieinRomania [utilizator] i-a raspuns lui

    Telepatic, fac si eu o oferta: 1 leu si tot dispretul meu. Primeaza pretul cel mai bun, nu-i asa???
   • +12 (14 voturi)    
    madam hidrant de felix e marunta (Joi, 2 aprilie 2015, 21:08)

    un domn [utilizator] i-a raspuns lui

    recuperarea CRESCENT.asta e treaba buna...a banutzului CRESCENT..incepe timid...dar sigur...nea daneeee...brehhh..felix..sa traieshti breh sa vezi la teve cum se recupereaza banii breh
  • +19 (21 voturi)    
   Se implineste profetia lui Basescu... (Joi, 2 aprilie 2015, 21:32)

   IancuJianu [utilizator] i-a raspuns lui Plagarus

   Curind s-ar putea sa nu mai vina Pandele la cina... si sa o ia la beciul domnesc.
  • -21 (29 voturi)    
   mare lucru (Joi, 2 aprilie 2015, 21:44)

   numaiamnume [utilizator] i-a raspuns lui Plagarus

   Ne convine sau nu, Intact e un trust de presa cu audienta uriasa in Romania. Si daca transmite din strada o sa aiba bani de salarii si taxe, chiar si de inchiriere de sediu. Nu o sa mai aiba cladire proprie. Mare pierdere. Sper macar statul sa isi recupereze banii. Antele n-au mare lucru de pierdut. Spatii de inchiriat sunt destule, iar cateva mii de euro pe luna in plus nu le afecteaza starea economica.
   • +15 (19 voturi)    
    pai oricum... (Joi, 2 aprilie 2015, 23:23)

    Codruta N [utilizator] i-a raspuns lui numaiamnume

    ... din cate am inteles Antenele ii plateau chirie lui Voiculescu, pt. ca spatiile in care functionau nu erau ale lor ci ale lui.
    Asa ca, intr-adevar, pt. ele n-o sa fie prea mare diferenta - or sa plateasca chirie la altu' in loc s-o plateasca la el ;)
    • +9 (11 voturi)    
     Da, aşa este (Vineri, 3 aprilie 2015, 9:03)

     _CK_ [utilizator] i-a raspuns lui Codruta N

     Antenele plăteau chirie lui Voiculescu pentru spaţiul închiriat.

     Ştiţi care era suma contractului? 100 eur / lună pentru TOT ! Suma luată din contract, din rechizitoriu. Eu nu dau 100 eur pe o chirie de apartament, iar Antenele plăteau 100 eur pentru întreaga clădire + teren.

     Îşi bate joc grav de noi.

     Statul NU TREBUIE SĂ VÂNDĂ ACUM (sau DELOC) terenul şi clădirea. Mai întâi să elibereze Antenele întreaga clădire şi spaţiul. Iar clădirea să fie folosită pentru vreun institut.
     Nu mai spun de zona, ca e una foarte bună.
     • -4 (6 voturi)    
      Chirie (Vineri, 3 aprilie 2015, 12:20)

      Dragos [anonim] i-a raspuns lui _CK_

      Esti un penibil, chiria este in jurul a 110.000 euro pe luna (pe LUNA, nu anual) numai pentru sediul INTACT. Nu mai vorbi prostii, daca esti paralel cu realitatea.
      • +1 (3 voturi)    
       Şi cine încasează chiria de 100.000 eur / lună ? (Vineri, 3 aprilie 2015, 13:53)

       _CK_ [utilizator] i-a raspuns lui Dragos

       Destul de mult pentru o televiziune de circari.
      • +3 (3 voturi)    
       Bine ma, ... (Sâmbătă, 4 aprilie 2015, 11:50)

       Eu the first [utilizator] i-a raspuns lui Dragos

       _CK_ cel putin a dat sursa pt. valoarea de 100 de EUR pe care a avansat-o. Matale de unde ai suma? Ce parere ai, cine e mai credibil, unu' care macar se oboseste sa se uite in rechizitoriu inainte sa caste gura, sau unu' care le scoate din burta?
   • +11 (13 voturi)    
    Mai verifica datele (Vineri, 3 aprilie 2015, 7:24)

    Bogdan_100 [utilizator] i-a raspuns lui numaiamnume

    Sunt in cadere libera, sobolanii (la a3 se numeau ziaristii de mare curaj) parasesc deja nava si cei ce mai stau in parohia raspopitului trebuie sa accepte taierile de salarii pe care le infierau la administratia Boc.
   • -8 (10 voturi)    
    ce bani sa isi recupereze statul? (Vineri, 3 aprilie 2015, 7:46)

    Marius [anonim] i-a raspuns lui numaiamnume

    ce bani sa isi recupereze statul? multi de aici sunt sub efectul de turma. Statul nu are sa isi recupereze niciun ban, doar niste terenuri de la ica care au fost evaluate la 60 mil $. dar ei nu vor terenurile inapoi , ei vor bani. iar cladirile care vor sa le vanda nu se afla pe acele terenuri.
    Deci sa inteleaga tot prostul, prejudiciul sunt terenurile. dar statul nu vrea sa isi recupereze terenurile.
  • +5 (7 voturi)    
   care va fi urmarea daca se vinde sediul (Vineri, 3 aprilie 2015, 10:12)

   bancher [utilizator] i-a raspuns lui Plagarus

   din soseaua Bucuresti -Ploiesti? Sa inteleg ca se inchid Antenele? Pleaca Badea si Gadea?
 • +20 (22 voturi)    
  pe cine nu lasi sa moara....... (Joi, 2 aprilie 2015, 20:31)

  novator [utilizator]

  .....nu te lasa sa traiesti !

  Ce mai spun acum sustinatorii antenelor despre idolul lor, plagiatorul neamului ?
  Cand imi aduc aminte, ce il mai spurcau pe Basescu, cum ca ar vrea sa le ia patrimoniul si cand colo, tocmai cel pe care il promovau, ii lasa acum, pinguini.

  Ce-ti e si cu "prieteniile" astea !
  • +15 (17 voturi)    
   ce nu e clar (Joi, 2 aprilie 2015, 21:09)

   un domn [utilizator] i-a raspuns lui novator

   dottore e schimbu doi..la spurcat dupa Pirat..deja Piratul e desuet...Dottore va fi verdeatza din carea va macina Pastorul & Shpagat + ciuvicii figurantzi
  • -5 (11 voturi)    
   abureala (Joi, 2 aprilie 2015, 21:48)

   numaiamnume [utilizator] i-a raspuns lui novator

   Daca sunt bunuri insusite de Voiculescu ilegal, trebuie preluate si valorificate de stat pentru recuperarea prejudiciului. Desigur, acolo functioneaza o firma, se pot gasi solutii juridice. La fel cum bancile nu iti iau casa asa din prima, ci se cauta tot felul de solutii ca sa platesti in diverse rate, se va gasi si aici o solutie juridica pentru ca antenele sa nu paraseasca sediul. Important e ca statul sa isi recupereze banii. Iar antenele, daca nu vor sa isi faca audienta victimizandu-se, cu siguranta vor negocia cumpararea cladirilor in care stau. Altfel, o sa isi faca publicitate de presa agresata, dupa care o sa-si inchirieze un sediu si nu o sa aiba nici o pierdere.
   • 0 (2 voturi)    
    nu este vorba..... (Vineri, 3 aprilie 2015, 7:28)

    novator [utilizator] i-a raspuns lui numaiamnume

    .....despre televiziunile in sine ci despre faptul ca, tocmai cel pe care il promovau cu atata insistenta, acela ii saraceste.

    Sa fie oare o razbunare pentru ca nu a castigat presedentia, in ciuda "audientei enorme" a acestor posturi tv sau pur si simplu, acelasi oportunism salbatic al personajului ?

    "Fereste-ma Doamne de prieteni, caci de dusmani ma pot feri si singur" ! Daca feliximea ar fi tinut cont de acest proverb, si-ar fi ales mai cu grije "prietenii".
 • +14 (16 voturi)    
  Felix vrea evaluare corecta? (Joi, 2 aprilie 2015, 21:31)

  IancuJianu [utilizator]

  asa cum a evaluat el terenul ICA probabil...
 • +12 (16 voturi)    
  S-a interesat (Joi, 2 aprilie 2015, 21:35)

  CristiC. [utilizator]

  "Voiculescu intreaba daca bunurile deja confiscate si intrate in proprietatea statului au fost evaluate si la ce suma."

  Le cumpara tot el. Cu banii din conturile alea pe care nu i le-au gasit ca nu le are si pe care si le mai goleste un pic acum.
  • +1 (3 voturi)    
   Da, ai dreptate (Vineri, 3 aprilie 2015, 8:57)

   _CK_ [utilizator] i-a raspuns lui CristiC.

   Statul român poate că ar trebui să ceară evacuarea spaţiului. Şi să vândă peste 5-10 ani. De ce acum? De ce atâta grabă cu vânzarea terenului? Şi să confişte şi clădirea construită (pe terenul obţinut ilegal). Eventual o poate folosi pentru deschiderea unui institut de cercetare, de exemplu.
 • +3 (9 voturi)    
  pai sa le evalueze! (Joi, 2 aprilie 2015, 23:26)

  Codruta N [utilizator]

  La fel cum a fost evaluat ICA, cu cladirile, terenurile si patrimonlul lui... inclusiv cu know-how pe care il detinea, baze de date samd. ;)
 • -14 (16 voturi)    
  Pariu ca toata (Joi, 2 aprilie 2015, 23:51)

  xrogo [utilizator]

  tarasenia asta o sa le creasca si mai mult audienta Antenelor,si cum PROTV este legat de Sarbu,cu datorii mari la stst,o sa treaca cu audienta pe primele locuri!!!
 • +6 (8 voturi)    
  deci actualmente (Vineri, 3 aprilie 2015, 9:34)

  Gobelin [utilizator]

  dezonor Ponta tine gasca penala de gazi, tuci si ciuvici pe gratis in trei cladir care apartin de fapt si de drept statului.
  • 0 (2 voturi)    
   yeap (Vineri, 3 aprilie 2015, 11:40)

   un domn [utilizator] i-a raspuns lui Gobelin

   eu cred ca din momentul Intrarii Varanului la Brutarie el este Don Dottore..Pizzetti
 • -2 (6 voturi)    
  ANAF sa nu-intinda prea mult coarda ca se rupe! (Vineri, 3 aprilie 2015, 13:16)

  hotnewsfil [utilizator]

  Vorbe, vorbe, vorbe, uscaciuni : 'ANAF a inceput procesul de selectie al evaluatorilor si pregateste scoaterea la vanzare a proprietatilor confiscate in dosarul ICA, in care Dan Voiculescu a fost condamnat, etc.'.
  Aceste vorbe vor pluti mult timp in vant, tinute la mare distanta de turbosuflanta de mare calibru si eficienta Antena3.
  Cand o pune Gadea tunurile pe ANAF, n-or sa mai stie vitejii de-acolo pe unde sa se mai ascunda, care incotro.
  Din linistea puscariei, Felix va mai schimba, daca evenimentele impun, cateva guverne, va repune Grivco pe roate, cu Iohannis (pardon, Mihalache) cu tot.
  • +2 (4 voturi)    
   felix it is Kaput (Vineri, 3 aprilie 2015, 18:24)

   un domn [utilizator] i-a raspuns lui hotnewsfil

   ai vazut soarta moshului din Monte Cristo ? deja vu...
 • -2 (4 voturi)    
  Mirare (Vineri, 3 aprilie 2015, 13:50)

  Davos Werner [anonim]

  Televiziunile care au datorii la ANAF nu au clădirile scoase la vânzare, iar cele care aduc venituri la ANAF au scoase clădirile la vânzare!!!!! Oare toate lucrurile în România trebuie să meargă pe dos?????
 • +1 (3 voturi)    
  Ana are Mere (Vineri, 3 aprilie 2015, 19:10)

  ValiDa [utilizator]

  Sotia catre sot:
  - M-ai neglijat tot weekendul, ai stat numai pe calculator socotind pe acolo grafice, indici de productie, cifre de afaceri, statistici si procente! Tu iti dai seama cat afecteaza asta relatia noastra?
  - Cam 81%...
 • +1 (1 vot)    
  Dar "averea jefuita de Vantu"? (Duminică, 5 aprilie 2015, 11:03)

  I.Puscas [anonim]

  In campania asta activa, ANAF-ul ar face bine sa recupereze si bunurile dobandite de Vantu in urma mega-escrocheriei cu FNI, pe care toate procuraturile din aceasta tare le cunosc foarte bine.Printre altele, complexul Lebada din Delta, care se ruineaza(si daca n-o fi fost deja vandut de vantu), vila de pe str, Paris 35, din Bucuresti si multe altele similare.S-ar recupera bani seriosi pentru bugetul statului! Haideti, Allez ANAF!


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...



Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.



powered by
developed by