Compania de Administrare a Infrastructurii rutiere (CNAIR, fosta CNADNR) a scos la licitatie executia lucrarilor pentru Lotul 1 Targu Mures - Ungheni, din autostrada A3 pana la Campia Turzii, singurul lot ramas fara constructor dupa ce in urma cu sase luni contractul fusese reziliat. Licitatia este pentru executia lucrarilor pe 4,5 km de autostrada si 4,7 km de drum de legatura si are o valoare estimata de 285 milioane de lei.

Tronson din A3 Campia Turzii - Targu Mures care a fost reziliat in aprilie 2016Foto: Hotnews

CNAIR, compania care se ocupa de administrarea infrastructurii rutiere, fosta CNADNR, a scos la licitatie executia lucrarilor realizarea tronsonului de autostrada: Lotul 1 – Targu Mures – Ungheni + drum de legatura in conformitate cu conditiile de contract FIDIC Rosu.

Pentru Lotul 1 e vorba de 4,5 km de autostrada si un drum de legatura de 4,7 km.

Valoarea estimata fara TVA: 284,915,969.74 RON

Licitatia va fi adjudecata dupa criteriul celui mai bun raport calitate-pret, in care pretul conteaza in proportie de 70%, 24% conteaza perioada de garantie ofertata si 6% garantia pentru rosturile de dilatatie. Termenul de depunere a ofertelor pentru licitatie este 7 decembrie.

Lotul 1 fusese contractat anterior cu Asocierea LEMACONS & VEGA 93 & ARCADA pentru 178 mil. lei, insa contractul a fost reziliat in luna aprilie la solicitarea constructorului pentru ca trecuse mai bine de un an de la semnarea contractului, iar CNADNR nu a emis Ordinul de incepere a lucrarilor, ca urmare a lipsei autorizatiilor de construire, a unor avize si a exproprierilor neefectuate la timp.

UPDATE Asociatia Pro Infrastructura aminteste, intr-o scrisoare deschisa in care protesteaza fata de termenele nerealiste lansate de autoritatile de la drumuri, ca licitatia lansata astazi era promisa sa fie publicata inca din luna iunie.