Tronsonul din Centura Capitalei intre Voluntari si Autostrada Soarelui (DN2 - A2), pregatit pentru a fi scos la licitatie de catre Compania de Drumuri

de Victor Cozmei     HotNews.ro


Centura intre DN2 si A2
Foto: Hotnews
Largirea la patru benzi a soselei de centura a Capitalei si eliminarea intersectiilor la nivel, intre DN2 (Voluntari) si A2 (Autostrada Soarelui) va fi scoasa la licitatie de catre Compania de Drumuri care anunta ca a trimis documentatia de atribuire la Agentia Nationala pentru Achizitii Publice. Anuntul Companiei de Drumuri vine intr-un moment in care Primaria Capitalei insista sa preia ea in administrare centura Bucurestiului. Tronsonul cu o lungime de 11,5 km a mai fost in lucru in trecut, dar contractul a fost reziliat dupa ce constructorul a dat faliment.
 
"Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere a transmis spre validare ANAP, documentatia de atribuire aferenta contractului de lucrari "Modernizarea centurii rutiere a Municipiului Bucuresti intre A1 - DN 7 si DN 2 - A2, sector DN 2 (km 12+300) - A2 (km 23+750)", se arata intr-un comunicat remis HotNews.ro

"Modernizarea a 11,524 km din centura rutiera a Municipiului Bucuresti: sector DN 2 (km 12+300) - A2 (km 23+750) consta, in principal, in sporirea capacitatii de circulatie de la 2 la 4 benzi de circulatie, cate 2 pe sens, si in eliminarea unor intersectii la nivel prin realizarea unor noduri rutiere, a unor pasaje noi, precum si prin reabilitarea pasajelor si a podurilor existente pe aceste sectoare de drum national.", sustine CNAIR.

Proiectul va fi finantat din bani europeni din cadrul POIM 2014 - 2020, si este prevazut in MasterPlanul de Transport, anunta CNAIR.

Pentru cei 11 km intre Voluntari si Autostrada Soarelui a fost semnat un contract de reabilitare in 2013, insa constructorul a intrat in faliment si contractul a fost reziliat in 2015.

Ulterior, proiectul a fost revizuit, toate intersectiile au fost reproiectate pe mai multe niveluri pentru a evita cionflictele de trafic, insa nici pana azi nu a fost scos la licitatie.

Anuntul CNAIR ca scoate la licitatie tronsonul DN2-A2 vine intr-un moment in care Primaria Capitalei, condusa de Gabriela Firea, insista sa preia intreaga centura si proiectele sale de modernizare in administrarea sa.

Citeste aici, argumentele pro si contra trecerii Centurii Capitalei de la Ministerul Transporturilor la Primaria Bucuresti:

    Centura Bucurestiului, la Primaria Capitalei sau la Ministerul Transporturilor? Care e cea mai buna solutie pentru a scapa de cea mai mare rusine a infrastructurii rutiere din Romania


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

9952 vizualizari

 • +2 (2 voturi)    
  mai usor cu entuziasmul (Miercuri, 29 martie 2017, 9:17)

  Hans Metter [utilizator]

  mai e mult pana departe... se va contesta minim 2-3 ani garantat. daca intre timp nu da faliment constructorul poate poate in 5ani vedem un utilaj pe teren.
  • +1 (3 voturi)    
   fara iesiri si racorduri este total inutil (Miercuri, 29 martie 2017, 11:42)

   Ed___ [utilizator] i-a raspuns lui Hans Metter

   O autostrada sau centura buna (de minim 2 benzi - pentru a avea o banda pentru masinile de marfa si o banda pentru autoturisme, dat fiind ca au regimuri de viteza diferite) sunt foarte bune sa fie construite

   dar fara racordurile GEN AUTOSTRADA la toate strazile care o intersecteaza, sau fara racorduri, atunci acea centura sau autostrada nu este folosita la potentialul ei si de multe ori nu este necesara !


   Am vazut o sumedenie de autostrazi in tari civilizate, unde au pana si 10 intrari / iesiri in doar 20 km care deservesc o sumedenie de alte autostrazi, centuri, drumuri expres adiacente !!

   Fara racorduri este o prostie, un drum de tara pe doua benzi, bun, dar totusi inutil pentru mileniul 3 in care traim.
 • 0 (2 voturi)    
  dupa 2-3 ani de contestatii (Miercuri, 29 martie 2017, 9:34)

  levierul [utilizator]

  SF-ul va trebui refacut, la fel si proiectarea, deci in 2022 se va putea scoate la licitatie SF-ul
  nu glumesc
 • +1 (1 vot)    
  TEL.... (Miercuri, 29 martie 2017, 11:35)

  Roziminis [utilizator]

  Sa ghicim cine va "castiga" licitatia?
 • +2 (2 voturi)    
  Si acum,psd-ul se lupta..... (Miercuri, 29 martie 2017, 11:43)

  gigiN [utilizator]

  ...cu "greaua"mostenire ramasa de la Traienel,nu ? Oricum,in mai outin de 25 de ani va fi gata-evident,pentru o noua licitatie.


Abonare la comentarii cu RSSde zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului
Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by