Lucrările de reparații pe căile de rulare ale Aeroportului Internațional Henri Coandă București au început, anunță Ministerul Transporturilor, după o perioadă în care starea jalnică a pistelor de pe principalul aeroport al țării a fost intens mediatizată. Transporturile anunță că inițial se lucrează la două căi de rulare și că programul de remedieri va fi derulat continuu până în luna noiembrie .

Lucrar la calea de rulare de la Aeroportul OtopeniFoto: Ministerul Transporturilor

„În prima etapă se înlocuiesc dalele degradate de pe calea de rulare India, parte integrantă a platformei de îmbarcare-debarcare pasageri nr.1, pe o suprafață de 3050 mp. Peste două zile începe înlocuirea stratului asfaltic de uzură pe calea de rulare Oscar, pe o suprafață de 9500 mp”, transmite Ministerul Transporturilor.

„Această primă fază a lucrărilor face parte dintr-un amplu plan de măsuri de remediere a suprafețelor pavate din cadrul Aeroportului Internațional Henri Coandă București, care va fi derulat continuu până în luna noiembrie a acestui an”, mai anunță ministerul.

Citește și:

Autoritatea Aeronautică a cerut Aeroportului Otopeni să restricționeze traficul aerian cu avioane mari / Probleme cu starea pistelor și a căilor de rulare, semnalate constant în ultima perioadă

Incident grav de siguranță pe Aeroportul Otopeni din cauza degradării pistelor. Un Boeing 747 israelian a decolat, a dislocat o bucată din calea de rulare, iar pista a fost închisă de urgență