Cinci constructori și asocieri au depus oferte pentru proiectarea și execuția unui pasaj de 112 metri pe Șoseaua de Centură a Capitalei peste DN1A. Licitația, estimată la circa 7,2 milioane de euro e lansată de aproape un an deja, dar a stat mult timp blocată după ce Compania de Drumuri și-a pus singură bețe în roate și a mers până în pânzele albe, fără succes, să conteste eliminarea unui criteriu de evaluare "eronat" din caietul de sarcini.

Locatia pasajului de la MogosoaiaFoto: Google Earth

Ofertele depuse pe 17 aprilie pentru „Proiectare și execuție Pasaj Mogoșoaia pe Centura București peste DN 1A”.

1. Asocierea IMPLENIA BAUGESELLSCHAFT M.B.H – HIDROCONSTRUCTIA S.A.

2. Asocierea METABET CF S.A. – CONSITRANS S.R.L. – DALEX GRUP SRL

3. PORR CONSTRUCT S.R.L.;

4. Asocierea PST GROUP JSC – PST CONSTRUCTION WORKS SRL– ALPENSIDE SRL –TOTAL ROAD SRL;

5. STRABAG S.R.L.

Conform informațiilor din SEAP, data limită pentru evaluarea ofertelor este 12 mai 2018.

Licitația a fost lansată în iunie 2017 și are o valoare estimată de 32,945,818.84 RON, circa 7,2 milioane de euro.

Durata contractului este de 90 de luni și cuprinde: 6 luni perioada de proiectare, 24 luni perioada de execuție a lucrărilor și 60 de luni perioada de garanție a acestora (ce poate crește la 96 luni, respectiv 120 luni, în funcție de perioada de garanție ofertată). Durata contractului de lucrări poate varia în funcție de perioada de garanție ofertată de operatorul economic desemnat castigător, notează Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

HotNews.ro a scris cum în derularea licitației CNAIR și-a pus singură bețe în roate și a blocat inutil timp de șapte luni procedura de achiziție.