Afaceristul sucevean Ştefan Mandachi, deținătorul unui lanț de magazine de tip fast-food, a construit primul și singurul metru de autostradă din Moldova. Într-un clip video de cinci minute în care este prezentat momentul construcției, afaceristul sucevean se prezintă și îndeamnă la un protest de solidaritate de 15 minute pe data de 15 martie la ora 15. Acesta susține că va suspenda timp de un sfert de oră activitatea tuturor restaurantelor și hotelurilor sale.

Primul metru de autostrada din MoldovaFoto: Captura YouTube

„Într-o conferinţă de presă susţinută luni, Ştefan Mandachi a spus că primul metru de autostradă este construit undeva între Voroneţ şi Putna şi va fi inaugurat pe 15 martie, la ora 15. El a precizat că iniţiativa sa este un gest de protest faţă de lipsa de interes a autorităţilor pentru construcţia de autostrăzi în România şi în mod special în zona Moldovei. Ştefan Mandachi a subliniat că metru de autostradă a fost construit de o firmă de specialitate şi a costat 4.500 de euro, fiind o mostră de cum ar trebui să arate o autostradă”, transmite Monitorul de Suceava.

„Ştefan Mandachi a subliniat că gestul său este unul personal, că nu face politică şi nu este membrul vreunui partid. Reamintim că omul de afaceri Ştefan Mandachi este cel care în luna februarie a împânzit ţara cu milioane de afişe cu mesajul „România vrea autostrăzi”, mai scrie publicația amintită.

Inițiativa omului de afaceri mai poartă și hashtag-ul #șîeu.

Și Asociația „Împreuna pentru A8”, una din vocile societății civile care a miltat în ultimii ani pentru construcția de autostrăzi în Moldova, s-a pronunțat că susține demersului lui Mandachi și va participa la inaugurarea metrului de autostradă din 15 martie.

Citește și: