Rezilierea contractului pentru Lotul 2 din autostrada A1 Lugoj - Deva, reziliere găsită a fi abuzivă de către Curtea de Arbitraj de la Paris și pentru care CNAIR este obligată acum să plătească peste 50 de milioane de euro, „nu are caracter definitiv, putând a fi atacată cu acțiune în anulare”, spune Compania de Autostrăzi.

Autostrada Timisoara - Lugoj Lot 2 in ziua deschideriiFoto: Captura YouTube

„Astfel, CNAIR SA urmează să formuleze acțiunea în anulare, în termen legal, pentru motive și considerente pe care le apreciem a fi întemeiate. Informăm că, anterior soluționării cauzei de către Curtea de Arbitraj de la Paris, adjudecătorul CAD ales de către ambele părți, Beneficiar și Antreprenor, a dat câștig de cauză CNAIR SA”, transmite Compania.

„Mai multe informații la acest moment nu pot fi oferite pentru a nu periclita apărarea ce urmează a fi formulată în fața instanțelor naționale competente”, transmite CNAIR.

Compania de Autostrăzi a pierdut disputa cu firma italiană Salini care a reclamat rezilierea abuzivă în 2017, când la Transporturi era șef pesedistul Răzvan Cuc, a contractului pe o porțiune din Lotul 2 al autostrăzii Lugoj - Deva. Curtea de Arbitraj de la Paris a decis că CNAIR trebuie să plătească daune de 230 de milioane de lei, plus alte câteva milioane de euro cheltuieli de judecată.