Compania turcă Nurol Insaat Ve Ticaret A.S. va proiecta și construi primul lot de pe A0 Nord, autostrada de centură a Capitalei. Tronsonul în lungime de circa 17,5 km a fost scos la licitație încă de anul trecut, are un termen de 12 luni proiectare și 22 de luni execuție și a fost atribuit pentru oferta de 746 milioane de lei, față de 842 de milioane de lei cât a fost estimarea CNAIR. Este primul lot atribuit de pe A0 Nord, în condițiile în care pe A0 Sud (52 km) toate cele trei loturi sunt contractate și aproape gata de execuție.

Autostrada de Centura a Capitalei - Inelul A0Foto: Hotnews

CNAIR anunță că a transmis luni rezultatul licitației "Proiectare și Executie Autostrada de Centură București, km 0+000-km 100+900, Sector Centura Nord, km 0+000 - km 52+770, Lot 1: km 2+500 - km 20+000" către toți ofertanții.

„Ofertantul desemnat câștigător este NUROL INSAAT VE TICARET A.S., cu preţul de 746.763.568,57 Lei fără TVA și un punctaj total de 100 puncte, din care 50 de puncte pentru componența financiară și 50 de puncte pentru componenta tehnică”, transmite CNAIR.

Durata contractului este de 34 de luni, din care 12 luni perioada de proiectare și 22 de luni perioada de execuție a lucrărilor. Perioada de garanție a acestora este de 10 ani.

„Semnarea contractului de achiziție publică va fi posibilă după expirarea perioadei de depunere a eventualelor contestații și respectiv după soluționarea tuturor contestațiilor/plângerilor formulate în cadrul procedurii de atribuire”, anunță CNAIR.

Lotul 1 din A0 Nord începe din apropierea intersecției cu A1 în zona satului Bâcu și continuă până la intersecția cu DN1 la nord de Otopeni. Tronsonul include trei noduri rutiere, două parcări de lungă durată și cel puțin șapte pasaje peste drumuri și căi ferate, plus alte podețe și structuri pe parcurs.

La această licitație valoarea estimată a fost de circa 842 de milioane de lei, circa 175 mil euro, și au fost depuse 11 oferte, mai mulți constructori din Turcia și din China arătându-se interesați.

Pe A0 Nord mai sunt în licitație alte trei loturi (lotul 2 - 19 km, Lotul 3 - 8,6 km și Lotul 4 - 4,47 km), iar pe A0 Sud sunt trei loturi (52 km în total) deja contractate încă din 2019 și care ar urma să intre la execuție din acest an.

---

HARTĂ INTERACTIVĂ - Pe unde trece A0, noua autostradă de centură a Capitalei - unde sunt nodurile rutiere și parcările:

>> Click pe traseu pentru informații despre loturi

>> Click pe nodurile rutiere sau pe parcări pentru informații

>> Folosește butoanele „+” și „-” pentru a seta nivelul de zoom. Pe mobil merge și „pinch-to-zoom”.

Vrei să vezi harta mare, într-un tab separat? Click aici.

View larger map

---