„Aș vrea să facem o reprioritizare a proiectelor, să nu construim linii de metrou în zone unde traficul e mai mic, unde densitatea populației este mai scăzută și să facem liniile care sunt cele mai importante pentru oraș”, a anunțat vineri ministrul Transporturilor Cătălin Drulă. Potrivit acestuia, proiectul cel mai important pe metrou va fi continuarea M5 de la Eroilor până la Universitate și mai departe până în Pantelimon, pe axa Est-Vest a Capitalei.

Magistrala M5 Drumul Taberei - Eroilor - Universitate - Iancului - PantelimonFoto: Hotnews

„În ceea ce privește rețeaua de metrou, cea mai importantă linie este, după mine, este M5, continuarea magistralei M5 de la Eroilor mai departe către centrul Capitalei, la Universitate și de acolo mai departe, la Iancului și Pantelimon. Această magistrală Est-Vest care traversează Capitala, similar cu magistrala 2 care e de la Nord la Sud, ar ajuta enorm în termen de trafic care să meargă în subteran și să decongestionăm ce e la suprafață”, a spus Drulă, care a mai precizat că a avut deja o discuție în acest sens și cu Nicușor Dan, primarul Capitalei.

„Aș vrea să facem o reprioritizare a proiectelor, să nu construim linii de metrou în zone unde traficul e mai mic, unde densitatea populației este mai scăzută și să facem liniile care sunt cele mai importante pentru oraș”, a spus Drulă, făcând o referire indirectă la proiectul Magistralei 6 de metrou care ar urma să ajungă în Băneasa și Otopeni, proiect pe care Comisia Europeană a refuzat să-l finanțeze pe jumătate, între Băneasa și Otopeni, tocmai din cauza utilității scăzute.

„În 2016 se vorbea despre M5 că e pe cale să fie lansată, tot așa pe cale să fie lansată e și în 2021, dar eu chiar vreau să fie lansată”, a mai precizat Drulă.

Vezi și: