Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat marți că pe autostrada Piteşti - Sibiu se lucrează bine şi că sectorul Piteşti - Curtea de Argeş se va deschide circulaţiei mai repede decât era estimat, scrie News.ro. Grindeanu a adăugat că în luna septembrie se va da în circulaţie un lot din Autostrada Transilvania, iar cu acel lot se va atinge borna de 1.000 de kilometri de drum expres şi autostradă în România.

Autostrada TransilvaniaFoto: Captura YouTube

Sorin Grindeanu a declarat, marţi, la Timişoara, că pe autostrada Piteşti - Sibiu se lucrează „surprinzător de bine”.

„Am văzut şi alte şantiere, şi anume parte din Piteşti - Sibiu, lucrează surprinzător de bine, au ajuns undeva la 50%. Acolo termenul este 2025, probabil că vor termina Piteşti - Curtea de Argeş mai repede, la sfârşitul anului viitor”, a subliniat Sorin Grindeanu.

Ministrul Transporturilor este mulţumit şi de stadiul lucrărilor pe lotul Nuşfalău - Suplacu de Barcău de pe Autostrada Transilvania.

„În septembrie se va da în circulaţie un lot de pe Autostrada Transilvania, de la Nuşfalău la Suplacu de Barcău. Cu acei kilometri o să ajungem şi noi la acea mie de kilometri de drum expres şi autostradă. Puţin faţă de cât ar trebui să avem, dar se atinge acea bornă”, a spus Grindeanu.

VEZI ȘI:

Autostrada A1 Sibiu - Pitesti - cele cinci sectiuni (Foto: Hotnews.ro)