Sari direct la conținut

​Dacian Ciolos, despre contractul Studiului de Fezabilitate al autostrazii Sibiu-Pitesti: "Caietul de sarcini a fost destul de imperfect. Relicitarea lui ar fi intarziat si mai mult lucrarile"

HotNews.ro
Dacian Ciolos, Foto: Agerpres/AP
Dacian Ciolos, Foto: Agerpres/AP

Caietul de sarcini in cazul contractului de revizuire a Studiului de Fezabilitate (SF) in cazul autostrazii Sibiu – Pitesti, contract ce a fost criticat recent intr-un raport al consultantului Comisiei Europene, „a fost destul de imperfect”, a declarat vineri premierul Dacian Ciolos, dupa o sedinta la Ministerul Transporturilor. „Sigur, ar fi fost si rezilierea o solutie. Niciuna din solutii nu e foarte buna si a trebuit ales raul cel mai mic, pentru a evita sa intarziem inca si mai mult proiectul de autostrada”, a declarat Ciolos.

Intrebat cum vedea decizia Ministerului Transporturilor si a CNADNR de a continua contractul de revizuire a SF-ului pe Sibiu – Pitesti, desi acesta se afla in intarziere si recent consultantul Comisiei Europene a criticat puternic intr-un raport tot ce s-a facut pana acum, premierul Dacian Ciolos a declarat ca solutia aleasa vizeaza raul cel mai mic.

„Ar fi fost si rezilierea o solutie. Niciuna din solutii nu e foarte buna si a trebuit ales raul cel mai mic sa evitam sa intarziem si mai mult proiectul, dar si pentru a ne asigura ca acest studiu de fezabilitate nu va impiedica continuarea proiectului si ca n-o sa ne creeze probleme mai tarziu”, a spus Ciolos.

„Rezilierea ar fi presupus, intr-un fel sau altul, un conflict cu compania care a realizat acest studiu de fezabilitate, pentru ca, din cate am inteles, nici ei nu au fost multumiti de modul cum s-a derulat contractul, nici ministerul n-a fost multumit de modul cum au derulat contractul”, a afirmat Dacian Ciolos la Ministerul Transporturilor.

„Solutia pe care a propus-o ministerul a fost sa folosim anumite clauze contractuale si sa cerem companiei sa mai lucreze inca un an”, a precizat premierul.

remierul a mai spus ca din ce a aflat, „caietul de sarcini de la licitatie a fost destul de imperfect si a dus la situatia de fapt”.

Care sunt noile planuri pentru autostrada Sibiu – Pitesti. Marile riscuri dupa ce ministrul a decis sa pastreze actualul contract pentru Studiul de fezabilitate, criticat dur de consultantul Bruxelles-ului

EXCLUSIV Probleme mari si noi amanari la revizuirea Studiului de Fezabilitate pentru autostrada Sibiu – Pitesti. Consultantul european desfiinteaza intr-un raport tot ce s-a facut pana acum

ARHIVĂ COMENTARII
JG • 2016-02-05 19:34:50
Ce super-pedeapsa AU PRIMIT DEJA cei vinovati de acest "destul de imperfect" caiet de sarcini? CATE miliarde de lei vom pierde, in cascada, ca urmare a acestei "imperfectiuni"???
0 5
Andrei B. • 2016-02-05 19:37:32
In nici o companie internationala in care am lucrat pana acuma, nu se renunta la un proiect rapid. Pana acum toate guvernele au renuntat la ce s-a facut inainte (prost) si au ales sa reinceapa niste proiecte care nu se terminau. Trebuie mers inainte, invatat din greseli, dar macar in 5 ani sa vedem niste rezultate. Romania de 25 ani invata fara sa prezinte nimic.
0 5
MasP • 2016-02-05 21:59:16
Guvernele au renuntat la proiectele anterioare nu pentru ca erau proaste ci pentru ca firmele agreate de noii guvernanti ( de fapt care i-au finantat pe noii guvernanti) trebuiau sa castige bani rapid. Ori banii se castiga cel mai usor pe studii de fezabilitate, prefezabilitate, proiectare etc, adica pe facut hartii care nu se vad in final in teren decat foarte tarziu sau cel mai des deloc. In zona asta s-a furat enorm pentru ca e foarte usor de furat si nu pot fi acuzati de mai nimic, intotdeauna invocand proiectul prost facut anterior. Si evident, nimeni nu avea vreun interes sa termine contractele astea pentru ca se terminau si banii. Foarte multi cred ca s-au facut greseli din prostie sau nestiinta sau incompetenta. In realitate, aproape 90% din greseli sunt datorate furturilor la toate nivelurile. Oricat de incompetent ar fi un functionar, poate invata din greseli dar la noi nu s-a vrut sa se faca ceva durabil, nu am avut nici macar ambitia de a face ceva, de a termina ceva. Toata ideea era ca niste firme cu conexiuni politice sa mulga bani de la stat rapid si mult.
0 1
LiviusAcris1 • 2016-02-05 20:13:05
oricat ar sta pe la Bruxelles, tot de-al nostru e
0 2
parker • 2016-02-06 11:49:23
Dar o raspundere materiala a celor care comanda SF fara nici o finalitate practica dar si a celor care trebuie sa supravegheze executarea unor lucrari de ce nu se impune? M-am saturat sa aud de sume fabuloase pierdute pt SF-uri si autostrazi nefunctionale si nimeni nu plateste decat sunt schimbati de pe o functie pe alta.
0 0
INTERVIURILE HotNews.ro