După aproape trei ani de licitații și contestații, contractul pentru secțiunea Pitești-Curtea de Argeș a autostrăzii A1 Pitești - Sibiu a fost semnat. Circa 356 milioane de euro pentru 30,35 km de autostradă - contract semnat cu Astaldi, 12 luni proiectare, 48 de luni execuție. HotNews.ro vă prezintă câteva din planșele sectorului de autostradă care, peste câțiva ani, va continua din autostrada București-Pitești, de la Bascov, mai departe spre Curtea De Argeș și Sibiu.

Nodul rutier de la Curtea de ArgesFoto: Hotnews

Circa patru ani vor dura lucrările la cei peste 30 de kilometri de autostradă de la Pitești (Bascov) la Curtea de Argeș, asta după ce în alte 12 luni va fi făcută proiectarea. Apoi vor curge 10 ani de garanție.

Compania italiană Astaldi a semnat pe circa 356 de milioane de euro contractul care prevede destul de multe lucrări de artă pe traseu, poduri și viaducte, traversări ale râului Argeș, parcări și centre de întreținere, dar și trei noduri rutiere și un drum de legătură cu municipiul Curtea de Argeș.

„Traseul acestei secțiuni începe în zona localității Curtea de Argeș si continuă paralel cu râul Argeș până la actuala centură a Municipiului Pitești. Viteza de proiectare este de 120 km/h, iar platforma autostrăzii este de 26,00 m lățime”, amintește CNAIR.

HotNews.ro vă prezintă câteva planșe ale constructorului privind Secțiunea 5 A1 Pitești - Curtea de Argeș, detalii despre lucrări, noduri și profil (click pentru mărire în tab nou):

---

HARTĂ INTERACTIVĂ - Traseul autostrăzii A1 Pitești - Sibiu:

Traseul sursă poate fi descărcat de aici. (.pdf, ~7,77 MB)

Traseul ar mai putea suferi mici modificări pe parcursul realizării proiectului tehnic.

>> Click pe traseu pentru informații despre secțiuni, valori estimate, stadiu.

>> Click pe tuneluri și pe noduri pentru detalii

>> Folosește Mouse-ul sau butoanele de zoom ( + și - ) pentru a mări sau micșora traseul

Notă: deși în mare parte traseul transpus pe harta interactivă respectă destul de fidel amplasarea sa în teren, pot exista zone unde ruta autostrăzii sau tunelurile să se afle într-o marjă de eroare de 50-100m

Vrei să vezi harta mare, într-un tab separat? Click aici.

---

Care e stadiul pentru restul tronsoanelor de pe A1 Sibiu - Pitești

Pe Secțiunea 1 Sibiu - Boița, în lungime de circa 13 km, antreprenorul a demarat lucrările de execuție în luna martie.

Pentru Secțiunea 2, Boița - Cornetu, (inclusiv Secțiunea 1, Lot 2) în lungime de 31.33 km (din care Secțiunea 2: 30,35 km și Secțiunea 1, Lot 2: 0.98 km) sunt în curs investigații geotehnice suplimentare, cu finanțare din asistența tehnică acordată de către Ministerul Fondurilor Europene, urmând ca după efectuarea acestor studii, să se finalizeze documentația tehnică și să fie demarată procedura de atribuire a contractului de proiectare și execuție.

Secțiunea 3 Cornetu - Tigveni, în lungime: 37,40 km, are ca termen estimat pentru lansarea procedurii de licitație a contractului de proiectare și execuție sfârșitul lunii iunie 2020.

Procedura de atribuire a contractului de proiectare și execuție pentru Secțiunea 4 Tigveni - Curtea de Argeș este în derulare (evaluare oferte) și se estimează finalizarea acesteia la sfârștul lunii mai 2020.

Vezi detalii despre Secțiunea 4: