Primele incidente apărute pe autostrada A7 Varianta de ocolire Bacău au apărut la câteva ore după darea în trafic. Asfaltul a sărit în zonele unde urmau a fi montate rosturile de dilatare la poduri, iar unii șoferi s-au ales cu jante îndoite și pneuri tăiate. Compania de Drumuri aduce clarificări și anunță că „Antreprenorul a semnalizat zona respectivă și a executat în regim de urgență lucrările de remediere”.

Asfalt sărit pe A7 imediat dupa inaugurareFoto: Forum peundemerg.ro

„Referitor la imaginile apărute în spațiul public cu privire la deteriorări ale părții carosabile pe VO Bacău apărute după darea în trafic, CNAIR face următoarele precizări:

  • Deteriorările apărute au fost determinate de o eroare de fabricație a unui rost de la podul de la km 3+150, partea dreaptă.
  • Imediat ce a fost constatată această problemă, Antreprenorul a semnalizat zona respectivă și a executat în regim de urgență lucrările de remediere, astfel încât la această oră se circulă în condiții de siguranță pe toată lungimea VO Bacău
  • Având în vedere că, până la recepția finală a lucrărilor, constructorul mai are de realizat astfel de rosturi, circulația pe acest obiectiv se desfășoară cu restricție de viteză de 90 km/h.”

Reamintim că după deschiderea circulației au apărut primele incidente. După cum relatează utilizatorii forumului peundemerg.ro pe podul de la Ruși-Ciutea nu au fost montate încă unele rosturi de dilatare, dar asfaltul a fost deja tăiat pentru această operațiune, iar din cauza traficului a început deja să se crape și să sară bucăți din el.

Aceiași utilizatori ai forumului au și realizat și a publicat un tur video din mașină cu porțiunea de autostradă A7 cu rol de centură a Bacăului.

Publicația locală Urban Bacău a scris că un șofer deja și-a avariat mașina din cauza asfaltului care s-a rupt în zona podului, acolo unde n-au fost montate rosturile de dilatare:

Cei 16 km de autostradă care au fost deschiși circulației cu un an și o lună mai devreme decât termenul contractual fac parte din autostrada A7 care va brăzda Moldova de la Nord la Sud. Tronsonul de 16 km de autostradă face parte din proiectul Centurii Bacăului în lungime totală de 32 de km (restul de km fiind la profil de drum național).

Contractul de circa 668 milioane de lei a fost semnat în decembrie 2018 cu asocierea de companii românești UMB-Tehnostrade, chiar din zonă. Lucrările efective au început în martie 2019.

Contractul are un termen de proiectare și execuție de 3 ani pentru toată centura (16,27 km de autostradă plus 14,54 km de drum național cu o bandă pe sens), adică ianuarie 2022.

Deja partea vestică a centurii, drum cu câte o bandă pe sens, între DN11 și DN2, a fost deschisă traficului pe 3 septembrie.

Proiectul VO Bacău trei sectoare, după cum urmează:

  • Sectorul nr. 1 - Autostradă : legatura rutieră DN 2 (sud Bacău) cu DN 2 (nord Bacău), în lungime de 20,180 km sector ce se suprapune cu viitoarea Autostrada Moldova A7 între km 2 + 413 și km 18 + 682; (16,269 km)
  • Sectorul nr. 2 - Drum Național: legatura rutieră de la nord de Bacău între DN 15 și DN 2 în lungime de 3,160 km;
  • Sectorul nr. 3 - Drum Național (cel inaugurat în septembrie 2020): legatura rutieră de la sud de Bacău între DN 2 și DN 11, în lungime de 7,360 km.

Hartă - VO Bacău și porțiunea care se suprapune cu viitoarea autostrada A7:

---

Vezi și: