Sute de angajați de la metrou au coborât vineri dimineața în subteran și au blocat activitatea metroului bucureștean, la îndemnul sindicatului de la metrou condus de fostul senator PSD Ion Rădoi. Sindicalistul nu s-a aflat printre protestatari, dar le-a transmis prin telefon celor care scandau „Rădoi e alături de voi!”. Oamenii au răspuns: „Nu cedăm! Unitate!”.

Protestatarii de la metrouFoto: USLM

Pe pagina de facebook a Sindicatului Unitatea - Sindicatul Liber din Metrou (USLM), sindicaliștii au postat de dimineață numeroase fotografii și clipuri video cu ei în timpul protestului.

Foto: USLM / Facebook

---

Circulaţia metrourilor a fost blocată vineri dimineaţă din cauza unui protest spontan al sindicaliştilor, care au coborât în tunel, la staţia PiaţaUnirii, pe calea de rulare, şi au împiedicat pornirea la timp, conform programului normal, a trenurilor de pasageri, anunţă Metrorex, care precizează că din cauza acestei acţiunii, liniile de metrou nu pot fi puse sub tensiune.

Conform Metrorex, deşi afirmă că au o listă de revendicări, sindicaliştii au refuzat orice dialog. Sindicaliştii s-au aşezat pe şine şi scandează ”Demisia!”.

Protestul are loc la o zi după ce conducerea Metrorex a dat ca termen limită data de 2 aprilie pentru eliberarea spaţiilor comerciale de la metrou, administrate de firma sindicatului.

Citește și: