„Incredibil... Personajul acela de la sindicatul din Metrorex își permite să ducă o mână de oameni în "subteran" (atenție și la conotație) că să își arate el forța și să își păstreze privilegiile. Mai mult, o face și prostește, fără revendicări și fără intenția de dialog social, cu singurul obiectiv, maximal, demisia ministrului. Ridicol și penibil”, a reacționat vineri dimineață Ciprian Cucu, primarul Sectorului 6.

Ciprian CiucuFoto: Adi Iacob / HotNews

„Este incredibil unde s-a ajuns, un personaj nederanjat de nimeni timp de 30 de ani este vârful unei organizații al cărei scop nu este bunăstarea angajaților ci acapararea de privilegii pentru vreo câțiva jmecheri. Hai, gata, e timpul să ieșim din tranziție și să ajungem în Europa! Instituțiile de ordine să facă ordine și metroul să își reia circulația”, a mai spus Ciucu.

---

Și primarul Sectorului 1, Clotilde Armand a reacționat vineri, spunând că „Șantajul Mafiei a ajuns și la metrou, asemenea gesturi de șantaj sunt de netolerat”.

Și Primarul Sectroului 2, Radu Mihaiu a reacționat vineri dimineața, declarând că „un oraș întreg suferă acum în trafic fiindcă șefii de la sindicat nu mai pot face și ei un ban necinstit de pe urma spațiilor Metrorex”.

Greva spontană de la metrou declanșată vineri dimineața de câțiva sindicaliști care au coborât pe șine în subteran reprezintă „o acțiune ilegală care dă peste cap viața unui întreg oraș”, a declarat și ministrul Transporturilor Cătălin Drulă.

„O firmă, un sindicat vor neapărat să căpușeze Metrorex în liniște, în continuare. Cu legea de partea noastră nu vom da înapoi”, a reacționat Drulă.

Circulaţia metrourilor a fost blocată vineri dimineaţă din cauza unui protest spontan al sindicaliştilor, care au coborât în tunel, la staţia PiaţaUnirii, pe calea de rulare, şi au împiedicat pornirea la timp, conform programului normal, a trenurilor de pasageri, anunţă Metrorex, care precizează că din cauza acestei acţiunii, liniile de metrou nu pot fi puse sub tensiune.

Conform Metrorex, deşi afirmă că au o listă de revendicări, sindicaliştii au refuzat orice dialog. Sindicaliştii s-au aşezat pe şine şi scandează ”Demisia!”.

Protestul are loc la o zi după ce conducerea Metrorex a dat ca termen limită data de 2 aprilie pentru eliberarea spaţiilor comerciale de la metrou, administrate de firma sindicatului.

Citește și: