Metrorex susține că încetările contractelor individuale de muncă ale salariaților Metrorex S.A. în perioada de după 9 martie 2021 „au fost doar încetări de drept ca urmare a prezentării deciziilor de pensionare limită de vârstă sau cu reducerea vârstei standard de pensionare, având în vedere condițiile speciale de muncă în care aceștia și-au desfășurat activitatea”. Precizarea vine după ce sindicaliștii care au declanșat protestul spontan de la metrou de vineri au reclamat unele concedieri făcute de instituție.

Peronul statiei de metrou VictorieiFoto: Hotnews

„Precizăm faptul că administrația Metrorex S.A. nu a dispus nicio măsură privind încetarea contractelor individuale de muncă ale salariaților aflați în perioadă de probă sau a altor salariați ai Metrorex S.A.”, mai transmite compania.

Greva spontană de la metrou declanșată vineri dimineața de câțiva sindicaliști care au coborât pe șine în subteran reprezintă „o acțiune ilegală care dă peste cap viața unui întreg oraș”, a declarat și ministrul Transporturilor Cătălin Drulă.

„O firmă, un sindicat vor neapărat să căpușeze Metrorex în liniște, în continuare. Cu legea de partea noastră nu vom da înapoi”, a reacționat Drulă.

---

Circulaţia metrourilor a fost blocată vineri dimineaţă din cauza unui protest spontan al sindicaliştilor, care au coborât în tunel, la staţia Piaţa Unirii, pe calea de rulare, şi au împiedicat pornirea la timp, conform programului normal, a trenurilor de pasageri, anunţă Metrorex, care precizează că din cauza acestei acţiunii, liniile de metrou nu pot fi puse sub tensiune.

Conform Metrorex, deşi afirmă că au o listă de revendicări, sindicaliștii au refuzat orice dialog. Sindicaliştii s-au aşezat pe şine şi scandează ”Demisia!”.

Protestul are loc la o zi după ce conducerea Metrorex a dat ca termen limită data de 2 aprilie pentru eliberarea spaţiilor comerciale de la metrou, administrate de firma sindicatului.

Citește și: