MONITORIZARI. Sentinte definitive
Tren de marfa in Gara de Nord
Foto: Hotnews

Deservirea trenurilor de marfă de către un singur mecanic ar reprezenta un atentat la siguranţă, avertizează Federaţia Mecanicilor de Locomotivă

de Vlad Barza HotNews.ro
România nu este pregătită, nici din punct de vedere al infrastructurii şi nici tehnic, să rămână într-un singur om pe transportul feroviar de marfă, avertizează Iulian Măntescu, președinte al Federației Mecanicilor de Locomotivă, citat de ziarul Bursa. Mecanicii de locomotivă acuză şi faptul că în proiectul de ordin nu este prevăzut ce se întâmplă dacă singurul agent de pe locomotivă devine inapt şi nu răspunde la telefon şi nici la staţie. "Am avut foarte multe cazuri de infarct şi deces la mecanicii aflaţi în cursă şi ar trebui ca acest ordin să reglementeze ce se întâmplă în aceste situaţii", a afirmat Iulian Măntescu, liderul FMLR.
TJ Abernathy
Foto: Hotnews

Cum le luam banii inapoi

de D. Tapalaga HotNews.ro
In America sau Franta, confiscarea averilor functioneaza deja de ani buni, in timp ce in Romania lupta cu recuperarea banilor sau averilor rezultate din infractiuni abia incepe. Guvernul se pregateste sa puna pe picioare institutii specializate in sechestreare, administrare si confiscare. O serie de experti straini s-au intalnit cu jurnalisti si oficiali guvernamentali pentru a explica cum functioneaza institutii infiintate afara cu ani in urma. La Bucuresti se afla in aceste zile Thomas J. Abernathy, inspector principal adjunct in cadrul Diviziei de Masuri asiguratorii a United States Marshals Service (USMS).
Gelu Stefan Diaconu
Foto: Agerpres

Gelu Stefan Diaconu, presedintele Fiscului, despre recuperarea prejudiciului in marile dosare: Nu este usor de executat o sentinta precum cea din cazul ICA/ Intr-un an de zile gradul de recuperare va sta cu totul altfel

de Red. Stiri HotNews.ro
Gelu Stefan Diaconu, presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF), a vorbit, intr-un interviu pentru HotNews.ro, despre infiintarea unei Directii cu activitate exclusiva de executare silita, care va deveni operationala incepand cu 1 ianuarie 2016. In ceea ce priveste cazul lui Dan Voiculescu, presedintele Fiscului a precizat ca nu a secretizat procedura, dar ca nu este usor de executat o asemenea sentinta. "Pe partea recuperarii prejudiciului de 60 de milioane (n.red. in dosarul ICA) am facut toate demersurile necesare, dar nu vrem sa ne desfasuram activitatea in zona spectacolului", a adaugat acesta.
Vasile Astarastoae
Foto: Agerpres

Inalta Curte: Astarastoae nu a fost in incompatibilitate cand era rector al UMF, sef la IML Iasi si la Colegiul Medicilor

de R.M. HotNews.ro
Vasile Astarastoae nu s-a aflat in incompatibilitate in perioada in care era atat rector al UMF Iasi, dar si director al Institutului de Medicina Legala Iasi si presedinte al Colegiului Medicilor atat la Iasi, cat si la nivel national, au stabilit magistratii Inaltei Curti de Justitie si Casatie, anunta Mediafax.
Marian Iancu
Foto: AGERPRES

Ce face statul roman pentru a recupera peste 30 de milioane de euro prejudiciu de la Marian Iancu, fost patron la Poli Timisoara

de Alexandra Ciordas HotNews.ro
Tribunalul Bucuresti a raspuns la o solicitare a reporterului HotNews.ro in care precizeaza ca "Oficiul National de Prevenire a Criminalitatii si Cooperare pentru Recuperarea Creantelor provenite din Infractiuni a transmis cereri catre mai multe state in vederea identificarii conturilor bancare, a bunurilor mobile si a celor imobile apartinand inculpatului Marian Iancu". Fostul patron al clubului Poli Timisoara a fost condamnat in octombrie 2014 la 12 ani de inchisoare.
  • In acest caz, prejudiciul pe care statul roman trebuie sa-l recupereze se ridica la suma de 1.356,5 miliarde de lei vechi
Marian Iancu
Foto: AGERPRES

Statul roman cauta averea lui Marian Iancu, fostul patron al clubului Poli Timisoara, in mai multe state

de Alexandra Ciordas HotNews.ro
Omul de afaceri si fostul patron al clubului de fotbal Poli Timisoara a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Bucuresti, pe 14 octombrie 2014, la 12 ani de inchisoare in dosarul de evaziune fiscala si spalare de bani "RAFO". Atunci, Procurorii DIICOT dispuneau completarea de catre organul insarcinat "cu punerea in executare a dispozitiilor deciziei penale (Biroul Executari Penale din cadrul Tribunalului Bucuresti) a cererilor de comisie rogatorie transmise in vederea indisponibilizarii conturilor si actiunilor si activelor societatilor comerciale la care inculpatii figureaza ca imputerniciti, beneficiari reali, actionari sau administratori, situate in tara si in strainatate".
Dan Voiculescu
Foto: Agerpres

Ping-pong intre ministere pentru banii lui Dan Voiculescu: De ce nu a recuperat Ministerul Agriculturii prejudiciul din dosarul ICA?

de Alexandra Ciordas HotNews.ro
Ministerul Agriculturii s-a constituit, in august 2008, parte civila pentru recuperarea prejudiciului de 60 de milioane de euro din dosarul privatizarii frauduloase a Institutului de Cercetari Alimentare (ICA), in care Dan Voiculescu a fost condamnat la 10 ani de inchisoare. Reporterul Hotnews.ro a solicitat de la Minister informatii referitoare la demersurile facute in vederea recuperarii prejudiciului. Potrivit raspunsului acestora, MADR a trimis Agentiei Nationale de Administrare Fiscala conturile in care ar fi trebuit livrati banii, dar fara niciun rezultat.
Klaus Iohannis
Foto: Hotnews

Klaus Iohannis: Recuperarea prejudiciilor este obligatorie/ Gradul de recuperare de catre Ministerul Finantelor de 10% este inacceptabil

de A.C. HotNews.ro
Presedintele Klaus Iohannis a afirmat, in cadrul discursului sustinut la bilantul DNA, ca recuperarea prejudiciului este obligatorie si ca aceasta reflecta eficienta luptei anticouptie, descurajand fenomenul. Presedintele Iohannis a precizat si ca "gradul de recuperare si executare a prejudiciilor de catre Ministerul Finantelor, de 10%, este inacceptabil.
Raportati sentintele definitive nepuse in executare
Foto: Photoxpress.com
Monitorizari Sentinte Definitive

Ai o sentinta judecatoreasca definitiva, dar nepusa in executare? Raporteaz-o aici

de Red. Stiri HotNews.ro
Cetatenii obisnuiti sau companiile se lovesc, dupa ani de procese, de urmatoarea problema: sentinta definitiva nu este pusa in executare. In ce priveste restituirea proprietatilor, de pilda, situatia a devenit dramatica. Sunt insa multe alte domenii unde hotararile definitive intarzie sa fie puse in executare, cum ar fi marile procese de coruptie pe partea de recuperare a predudiciului sau sentintele definitive ale ANI. HotNews.ro si Euractiv au dezvoltat sectiunea Monitorizari Sentinte Definitive, o initiativa civica de sensibilizare a opiniei publice si de promovare a aplicarii eficiente a hotararilor judecatoresti definitive.
  • HotNews.ro invita cititorii, persoane fizice sau companii, sa raporteze cazuri de sentinte judecatoresti defnitive care nu sunt puse in executare

Inspectoratul de Stat in Constructii are inca de recuperat aproape jumatate din prejudiciul stabilit in procesul "Trofeul Calitatii"

de Claudia Pirvoiu HotNews.ro
Inspectorii Curtii de Conturi au descoperit ca Inspectoratul de Stat in Constructii (ISC) nu recuperase pana la 31 decembrie 2013 tot prejudiciul stabilit in procesul "Trofeul calitatii". Instanta stabilise in 2012 ca Adrian Nastase si alti cinci inculpati din dosar sa plateasca in solidar un prejudiciu de 6,48 milioane de lei. Curtea de Conturi a constatat ca pana la sfarsitul lui 2013, ISC recuperase doar 3,3 milioane de lei. La solicitarea HotNews.ro, reprezentantii ISC au recunoscut ca nici pana astazi nu au reusit sa recupereze diferenta de 3,1 milioane de lei.
Vasile Astarastoae
Foto: Agerpres

Vasile Astarastoae a demisionat din functia de rector al UMF Iasi

de A.C. HotNews.ro
Vasile Astarastoae, rectorul Universitatii de Medicina si Farmacie Gr.T. Popa din Iasi a anuntat, vineri, intr-o conferinta de presa, ca demisioneaza din aceasta functie de conducere, scrie Agerpres. Atributiile specifice acestei functii, sustine Astarastoae, sunt preluate pana la organizarea de noi alegeri in cadrul universitatii, de prorectorul Dragos Pieptu.

De ce nu a recuperat Fiscul banii datorati de condamnatii Catalin Voicu, Gigi Becali si Relu Fenechiu. Plus: Adrian Nastase si Antonie Solomon au platit tot, iar de la Sorin Apostu a fost recuperata cea mai mare parte a prejudiciului

de Red. Investigatii HotNews.ro
Fiscul nu a recuperat nimic din banii pe care Gigi Becali, Teia Sponte, Catalin Voicu si Gheorghe Simoiu - un afacerist din Targoviste, trebuie sa ii plateasca statului roman in urma unor decizii definitive ale instantelor. La Voicu si Simoiu, agentii Fiscului nu au gasit nimic in conturi si nici proprietati personale, in timp ce in cazul Becali - Sponte procedura de confiscare a banilor existenti in conturi dureaza din iunie 2013. In schimb, agentii ANAF au recuperat integral banii de la Adrian Nastase, Antonie Solomon, si aproape integral de la Sorin Apostu. Cazul Relu Fenechiu e mai complicat.
  • Vezi in articol in ce stadiu sunt procedurile de confiscare de la diversi condamnati definitiv
Alexandru Noaptes
Foto: Agerpres

Instanta confisca 6,3 milioane de lei din averea fostului director CFR Alexandru Noaptes - decizie definitiva

de Victor Cozmei HotNews.ro
Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis definitiv confiscarea sumei de 6,3 milioane de lei (1,4 milioane euro), reprezentand averea nejustificata a fostului director CFR Calatori Alexandru Noaptes, informeaza Agerpres. Curtea Suprema a respins recursul declarat de Noaptes in urma deciziei Curtii de Apel Bucuresti din mai 2013. Decizia de confiscare vine in urma unei anchete a Agentiei Nationale de Integritate care a constatat in 2011 ca Noaptes nu poate justifica o mare parte din averea sa.

​​DOCUMENT Deciziile Curtii Constitutionale referitoare la confiscarea extinsa

de Redactia HotNews.ro
Confiscarea extinsa a averilor, introdusa prin Noul Cod Penal si inainte de intrarea sa in vigoare prin legea 63/2012, a fost un subict constant de discutii si controverse in ultimii ani. Chiar si asa, aplicarea masurii confiscarii extinse a inceput sa devina o practica din ce in ce mai raspandita in practica din instantele romanesti. Curtea Contitutionala a dat in 2014 doua decizii esentiale care practic au dat unda verde din punct de vedere constitutional pentru masura confiscarii extinse, cu mentiunea ca ea nu se poate aplica pentru bunurile dobandite inainte de aprilie 2012, momentul introducerii in lege.
Dan Voiculescu
Foto: Agerpres

Cum functioneaza confiscarea de la terti? Procedura noua a fost aplicata in dosarul ICA-Dan Voiculescu

de Alexandra Ciordas HotNews.ro
Pe langa condamnarea la 10 ani de inchisoare, judecatorii de la Curtea de Apel au decis sa puna sechestru asigurator pe conturile si bunurile lui Dan Voiculescu, dar si sa confiste mai multe imobile apartinand fondatorului Partidului Conservator, totul pentru a stinge prejudiciul de recuperat din dosar. O noutate in acest caz este reprezentata de confiscarea de la terti. In multe cazuri, inculpatii, pentru a evita confiscarea bunurilor obtinute din infractiunile comise, le transfera pe numele altor persoane. In dosarul ICA, insa, confiscarea bunurilor a fost aplicata si in cazul fiicelor lui Dan Voiculescu, Corina-Mirela Voiculescu si Camelia Rodica Voiculescu.
  • Fiscul nu vrea sa raspunda la cererile de informatii despre recuperarea prejudiciului din marile dosare: dupa mai mult de o luna de la formulare, HotNews.ro nu a primit niciun raspuns
Sediul ANAF
Foto: Google Street View

Fiscul nu vrea sa raspunda la cererile de informatii despre recuperarea prejudiciului din marile dosare: dupa mai mult de o luna de la formulare, HotNews.ro nu a primit niciun raspuns

de Alexandra Ciordas HotNews.ro
Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) nu a reusit, dupa numeroase insistente ale HotNews.ro, sa furnizeze date de interes public referitoare la recuperarea prejudiciului din dosarul ICA. Avand in vedere ca statul roman a inceput recuperarea prejudiciului de 60 de milioane de euro, un reporter HotNews.ro a intrebat in mod oficial daca Ministerul de Finante sau ANAF a incheiat un contract de inchiriere cu Antena Group pentru sediul Antena 3. Prima formulare a unei solicitarii in baza legii 544/2001 a fost trimisa la Ministerul Finantelor Publice pe data de 28 octombrie. Dupa redirectionarea acesteia catre ANAF si numeroase apeluri telefonice, reporterul HotNews nu a primit  raspunsul la o chestiune simpla, de interes public.
Laura Stefan, Expert Forum
Foto: Hotnews

VIDEO Expert anticoruptie despre recuperarea prejudiciilor din dosare: Stam foarte prost la executarea hotararilor judecatoresti de catre ANAF. Ar trebui infiintat un cont special pentru sumele care provin din confiscari in materie penala

de D. Tapalaga, V. Cozmei HotNews.ro
Romania sta foarte prost la etapa de executare de catre ANAF a hotararilor judecatoresti, rata de recuperare fiind undeva intre 5 si 8%, explica Laura Stefan, expert anticoruptie la Expert Forum, intr-un interviu pentru HotNews.ro. Pentru o imbunatatire a situatiei, printre altele, ar fi nevoie de o decizie manageriala din partea ANAF prin care sa se infiinteze un cont special in care sa intre doar sumele din executarea hotararilor definitive in materie penala, iar din cadrul institutiei niste persoane ar trebui sa se ocupe numai de asta, considera Laura Stefan.
Recuperarea prejudiciului din dosare - dezbatere
Foto: HotNews.ro / Victor Cozmei

De ce recupereaza statul roman asa de greu prejudiciile din dosare? Ce spun expertii si reprezentantii institutiilor implicate

de Alexandra Ciordas HotNews.ro
Confiscarea bunurilor provenite din infractiuni a devenit o urgenta. Trimiterea in inchisoare a infractorilor nu mai este o masura punitiva suficienta, statul devenind constient de faptul ca confiscarea averilor acestora si recuperarea bunurilor provenite din infractiuni este o masura necesara. In cadrul dezbaterii "Confiscarea Extinsa: Cat recuperam?", organizata de Expert Forum, Daniel Morar (Curtea Constitutionala), Anca Alexandrescu (ICCJ), Marius Bulancea (consilier al procurorului sef, DNA) si Laura Stefan au discutat despre dificultatea cu care statul roman recupereaza prejudiciile din dosare si care ar fi solutiile necesare pentru crearea unui sistem eficient.

Punerea in aplicare a hotararilor judecatoresti definitive - o conditie prealabila a statului de drept

de HotNews.ro, EurActiv.ro
Proiectul pilot “Punerea in aplicare a hotararilor judecatoresti definitive - o conditie prealabila a statului de drept” reprezinta o initiativa civica de sensibilizare a opiniei publice si de promovare a aplicarii eficiente a hotararilor judecatoresti definitive.

Sesizarea ta aici

Ai cunostinta de o sentinta definitiva care nu a fost pusa in aplicare? Ne poti trimite aici informatii despre acesta, precum si fisiere audio, video sau documente legate de caz.zile de la sentinta definitiva

zile de la sentinta definitiva

zile de la sentinta definitiva

zile de la sentinta definitiva

zile de la sentinta definitiva

zile de la sentinta definitiva

zile de la sentinta definitiva

zile de la sentinta definitiva

zile de la sentinta definitiva

zile de la sentinta definitiva

zile de la sentinta definitiva

zile de la sentinta definitiva
Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by