MONITORIZARI. Proiecte de infrastructura
Autostrada A7 langa Bacau
Foto: Captura YouTube

Proiectul tehnic necesar construcției sectorului de autostradă Buzău - Focșani (82,44 km) a fost avizat /

de I.B. HotNews.ro
CNAIR a avizat Proiectul Tehnic pentru autostrada Buzău – Focșani, parte a A7. Astfel, CNAIR poate începe întocmirea documentației necesară lansării licitației pentru execuția lucrărilor. Lungimea acestui sector este 82,44 km.
Autostrada Sebeș - Turda
Foto: Ministerul Transporturilor

VIDEO Ultimul tronson din Autostrada Sebeș - Turda se deschide marți după-amiază / Traficul rămâne însă restricționat pe o bandă pe sens, până în primăvară

de Redactia HotNews.ro
Tronsonul de 25 de kilometri din lotul 2 al Autostrăzii A10 Sebeș - Turda va fi deschis circulației marți după-amiază, însă cu restricții pe o distanță de 1,5 km, până în primăvara anului viitor. Este vorba despre ultimii kilometri care așteaptă să fie finalizați după lucrări de mai bine de 7 ani la autostrada A10. Odată cu Lotul 2 vor fi dați în trafic și alți circa 4 km de pe loturile adiacente și care până acum nu puteau fi folosiți, iar drumul de la Cluj la Sibiu va putea fi făcut în întregime pe șosea de mare viteză.
Drum expres Craiova - Pitești
Foto: Facebook Catalin Drula

A fost desemnată firma care se va ocupa de tronsonul 4 al Drumului Expres Craiova-Pitești / Cătălin Drulă: Să sperăm că a treia oară-i cu noroc

de Mona Hera HotNews.ro
​Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a anunțat, vineri, că a fost desemnată firma care se va ocupa de tronsonul 4 al Drumului Expres Craiova-Pitești - constructorul care lucrează deja pe loturile doi și trei. Este vorba despre UMB - Tehnostrade - SA&PE Construct, care a fost desemnat câștigător deja de două ori pe acest sector. "Să sperăm că a treia oară-i cu noroc și că licitația nu va mai fi contestată din nou", spune Drulă.
Pasajul Mogoșoaia
Foto: Hotnews

​VIDEO Imagini din dronă cu lucrările la pasajul rutier Mogoșoaia. „Ritmul lucrărilor este unul mediocru”

de D.D. HotNews.ro
Asociația Pro Infrastructura susține că ritmul lucrărilor la pasajul rutier Mogoșoaia este „unul mediocru”, atrăgând atenția că există pericolul ca traficul infernal să se mențină si la anul.
Lucrări autostradă
Foto: Hotnews

Cei 3.000 de kilometri de autostrăzi și drumuri expres, desenați de Guvern pe harta României

de Clarice Dinu HotNews.ro
Guvernul promite investirea a nu mai puțin de 60 de miliarde de euro în infrastructura de transport a României. În planul de relansare economică care va fi prezentat astăzi, executivul susție că va demara în perioada 2020-2030 lucrări la aproximativ 3.000 de kilometri de autostrăzi și drumuri expres. De asemenea, sunt prevăzute investiții în circa 3.000 de kilometri de cale ferată. În plan sunt incluse și proiectele de metrul din București și Cluj.
Aeroportul Brasov - proiect
Foto: Captura YouTube

ANAR: Construirea Aeroportului Brașov este un proiect fezabil

de I.B. HotNews.ro
Construirea Aeroportului Internațional Brașov, care implică și devierea pârâului Besălcin, sunt două proiecte fezabile, anunță, miercuri seara, Administrației Naționale „Apele Române” (ANAR), într-un comunicat de presă.
Autostrada
Foto: Digi24.ro

Cele două autostrăzi „mari și late” pentru care ministrul Finanțelor ar găsi bani în buget. Cîțu: „Nu putem să ne împărţim iarăşi în o mie de proiecte”

de D.D. HotNews.ro
Banii prevăzuţi anul acesta pentru investiţii se ridică la 50 de miliarde lei, respectiv 4,5% din PIB, dar filosofia va fi alta, şi anume să facem unul, două proiecte mari, a declarat, luni seara, ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, menţionând Autostrada Sibiu-Piteşti şi Autostrada Unirii.
Statia Orizont - Magistrala 5 de metrou
Foto: Asociatia Pro Infrastructura

Ministrul Transporturilor spune că problemele dintre Metrorex și Astaldi nu afectează Magistrala 5: Lucrările vor fi realizate la termen

de N.O. HotNews.ro
Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc a afirmat, marți, că „sunt rezolvate toate problemele” dintre Metrorex și firma Astaldi, care se ocupă de lucrările la Magistrala 5, și că lucrările la metroul Drumul Taberei vor fi realizate la termen, întrucât firma italiană a acceptat eşalonarea datoriei.
Metroul din Drumul Taberei
Foto: Asociatia Pro Infrastructura

Lucrările la metroul din Drumul Taberei în pericol de a fi sistate dacă Metrorex nu plătește o datorie de 94 de milioane de lei firmei Astaldi

de N.O. HotNews.ro
Astaldi, firma care se ocupă de lucrările la Magistrala 5, condiţionează continuarea acestora de achitarea a 94 de milioane de lei, deşi compania de transport se află cu plăţile la zi, a declarat, pentru MEDIAFAX, Marin Aldea, directorul Metrorex.
CNAIR drum
Foto: Facebook

Finalizarea Variantei Ocolitoare Târgu Mureș, scoasă la licitație de CNAIR la peste un an și jumătate după rezilierea contractului cu spaniolii de la Copisa

de G.S. HotNews.ro
Anunțul pentru procedura de atribuire licitație deschisă pentru Varianta de Ocolire Târgu Mureș a fost postat în sistemul electronic de achiziții publice, informează Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere.
Razvan Cuc
Foto: Agerpres

Cuc, despre "autostrada cap-coadă" promisă de Dăncilă: A spus că o va lansa pe buget de stat

de I.B. HotNews.ro
Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a explicat, marți seară, premierul Viorica Dăncilă s-a referit la construcția unei autostrăzi doar din bugetul de stat la Congresul PSD, când a spus că va fi realizată o "autostradă cap-coadă", potrivit Mediafax.
Metroul din Drumul Taberei
Foto: Asociatia Pro Infrastructura

Liderul sindicatului de la metrou îl contrazice pe șeful Metrorex: Magistrala 5 din Drumul Taberei ar putea fi dată în exploatare în 2020, nu la finalul acestui an cum s-a promis

de C.D. HotNews.ro
​Liderul sindicatului de la metrou, Ion Rădoi, a declarat, joi, că darea în folosință a Magistralei 5 din Drumul Taberei ar putea avea loc în 2020, și nu la sfârșitul acestui an, așa cum a anunțat conducerea Metrorex.
Centura Bucurestiului
Foto: Captura Facebook

CNAIR a reziliat contractul pentru modernizarea Sectorului dintre A1 și DN 7, al Centurii București: Șantierul a fost practic abandonat

de N.O. HotNews.ro
CNAIR a reziliat contractul pentru modernizarea Sectorului cuprins între A1 și DN 7, al Centurii București, după ce reprezentanții companiei au constatat că asocierea Delta A.C.M 93- Azvirt LLC- Maxidesign SRL a ”abandonat practic șantierul deschis în 2013”. Ca urmare a rezilierii contractului, asocierea trebuie să achite penalitățile de întârziere. Totodată, acesteia i se va reține garanția de bună execuție și nu i se mai permite să participe la licitații publice în România sau în alt Stat Membru al Uniunii Europene, timp de 3 ani.
Autostrada A10- Alba Iulia Nord-Sebes 9
Foto: Asociatia Pro Infrastructura

VIDEO O filmare făcută cu drona de Asociația Pro Infastructură arată cât au avansat lucrările la Autostrada A10, între Alba Iulia Nord și Sebeș: Mobilizarea este nesatisfăcătoare

de Catiușa Ivanov HotNews.ro
Lucrările la Autostrada A10, între nodurile Alba Iulia Nord și Sebeș, avansează greu, mobilizarea în teren fiind nesatisfăcătoare, arată imaginile surprinse cu drona de Asociația Pro Infrastructură, pe 14 iunie 2019. Reprezentanții asociației spun că lucrările nu vor fi gata în 2019, așa cum promite ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc. Asociația Pro Infrastructură solicită oficialilor din Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere să se implice activ alături de Transelectrica pentru relocarea rețelelor de electricitate de pe șantier și să mobilizeze constructorul.
Centura de ocolire Mihailesti
Foto: Asociatia Pro Infrastructura

Contractul pentru centura ocolitoare de 3 km a orașului Mihăilești a fost reziliat la trei ani de la semnare și un stadiu fizic de doar 30%

de Victor Cozmei HotNews.ro
Contractul cu firma spaniolă Copisa pentru realizarea centurii ocolitoare a orașului Mihăilești, un drum cu două benzi pe sens și parapet median în lungime de 3,18 km, a fost reziliat, a anunțat ministrul Transporturilor aflat într-o vizită pe șantier. Ministrul acuză constructorul că nu s-a mobilizat suficient, iar lucrările sunt întârziate. În urmă cu un an, Asociația Pro Infrastructura atrăgea atenția că proiectul care a fost contractat încă din 2016 stagnează din cauza numeroaselor blocaje birocratice pe care tocmai Compania de Drumuri nu le-ar fi rezolvat.
Podul dezafectat de la Gradistea
Foto: AGERPRES
​Monitorizari. Proiecte de infrastructura

Exemplul neputintei: Podul CFR de la Gradistea - Prabusit acum 13 ani, ar putea fi redeschis abia in 2020

de Vlad Barza HotNews.ro
Podul feroviar de peste Arges de langa localitatea Gradistea s-a prabusit din cauza unor inundatii in 2005 si de atunci drumul dintre Bucuresti si Giurgiu necesita un ocol prin Videle pentru cei care aleg trenul. In loc de 74 km, drumul este de 118 km si exista doua trenuri directe pe zi care fac intre doua si trei ore. Inca din 2007 se vorbea de un nou studiu de fezabilitate si de constructia unui nou pod, insa "minunea" nu s-a produs nici pana in ziua de azi. In toamna lui 2017 a fost semnat contractul pentru elaborarea studiului de fezabilitate, iar CFR Infrastructura a confirmat pentru HotNews.ro ca trenurile ar putea circula pe noul pod la final de 2020. Podul a stat in picioare 136 de ani, parte din prima cale ferata din Principatele Romane.
Podul suspendat peste Dunare de la Braila
Foto: Hotnews
Monitorizari. Proiecte Infrastructura

Podul suspendat peste Dunare de la Braila - un proiect asteptat de peste 20 de ani

de Victor Cozmei HotNews.ro
Podul suspendat de la Braila, al cincilea pod peste Dunare in Romania, e mai aproape de realizare ca niciodata. Promis in repetate randuri de toate guvernele care s-au perindat la conducere in ultimii 20 de ani, proiectul are finalizat Studiul de Fezabilitate din 2016 si vine la pachet cu peste 20 de km de drum de legatura construiti de la zero, de-o parte si de alta a Dunarii. Costul total al proiectului? Circa 500 de milioane de euro.

Cea mai recenta actualizare cu informatii: 20 decembrie 2018
Proiectul Centurii Feroviare a Capitalei
Foto: MT

Centura Feroviara a Capitalei: Trenuri urbane care sa lege orasul de zona metropolitana si care sa se conecteze si cu metroul

de Victor Cozmei HotNews.ro
Din luna februarie ar trebui sa fie puse in functiune primele trenuri pe Centura Feroviara a Capitalei, intre Gara Progresu si Gara de Nord, cu opriri la laserul de la Magurele, Domnesti si Chiajna si, mai apoi, si pe relatia Gara Baneasa - Obor. Noile linii fac parte din proiectul Centurii Feroviare - un tren urban, cu opriri dese in jurul Bucurestului si orar cadentat, care sa degreveze marile cartiere si sa faca legatura cu toate localitatile din aria metropolitana. Tinta finala: legarea retelei CFR cu reteaua de metrou prin statii multimodale cu peroane comune in trei puncte de pe harta: Berceni, Preciziei si Pipera/Petricani.

Cea mai recenta actualizare cu informatii: 21 martie 2018
Terminalul CFR de la Aeroportul Otopeni
Foto: MT

Legatura feroviara Bucuresti - Aeroportul Otopeni: Trenuri directe de la Gara de Nord la o noua gara in zona terminalului sosiri

de Victor Cozmei HotNews.ro
Proiectul unei legaturi feroviare directe intre Bucuresti si Aeroportul Otopeni, cu o gara semi-ingropata in zona terminalului sosiri, este una din lucrarile incepute in forta pe final de mandat al cabinetului Ciolos si lasat mostenire noii guvernari. Inclus in Master Plan, cu finantare europeana nerambursabila, proiectul prevede realizarea pana in 2018 a inca 2 km de cale ferata pe langa cea existenta care sa subtraverseze DN1 pana la Aeroport. Scopul final? Trenuri care sa faca 18 minute din gara de Nord pana la Aeroport, alte garnituri care sa faca opriri mai dese pe traseu in nordul Capitalei si trenuri directe spre Otopeni din orase precum Brasov, Constanta, Galati, Craiova sau din nordul Bulgariei.

Cea mai recenta actualizare cu informatii:
12 februarie 2019
Centura ocolitoare a municipiului Bacau
Foto: CNADNR
Monitorizari. Proiecte de Infrastructura

Centura Bacaului - primul petic de autostrada din Moldova

de Victor Cozmei HotNews.ro
Traversat chiar prin centrul sau de DN2 (E85) - unul dintre cele mai aglomerate drumuri din tara - Bacaul nu are o centura ocolitoare nici in ziua de azi, desi de proiect s-a tot vorbit necontenit in ultimii 15 ani. Din cei 30 de kilometri, mai bine de jumatate se suprapun cu viitoarea autostrada pe relatia Nord-Sud din Moldova. Un contract de executie a fost semnat cu o firma turceasca in 2015, dar reziliat ulterior in 2017. Proiectul a fost relicitat, iar in noul contract circa 16 kilometri vor fi construiti direct la profil de autostrada - prima lucrare de acest gen in Moldova.

Cea mai recenta actualizare cu informatii:
9 august 2018de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului
Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by