MONITORIZARI. Proiecte de infrastructura
A3 Rasnov - Cristian, la final de octombrie
Foto: Captura YouTube

VIDEO „Ciotul” de autostradă în construcție lângă Brașov: Cum arată acum tronsonul pe care Transporturile speră să-l deschidă anul acesta

de Victor Cozmei HotNews.ro
Mica bucată de autostradă aflată în construcție aproape de Brașov, între Râșnov și Cristian, circa 6,3 km de autostradă și 3,5 km de drum de legătură cu câte două benzi pe sens, ar putea fi deschisă traficului până la finalul anului, cel puțin așa speră autoritățile de la Transporturi. O înregistrare nouă din dronă realizată de Asociația Construim România arată însă că pe șantier încă mai e destul de lucru.
Drum de legatura DN5 - Podul de la Giurgiu
Foto: Hotnews

În sfârșit! Un drum modern care ocolește Giurgiu și duce la vamă, la Podul Prieteniei spre Ruse. CNAIR a dat ordinul de începere

de C.V. HotNews.ro
Un drum nou cu câte două benzi pe sens ar urma să ocolească Municipiul Giurgiu și să facă conexiunea mai rapid între DN5 și punctul de frontieră Giurgiu și Podul Prieteniei peste Dunăre către Ruse (Bulgaria). Compania de Drumuri a dat miercuri ordinul de începere a lucrărilor a căror execuție va dura 2 ani.

Pilonii podului de la Braila
Foto: Captura YouTube

VIDEO Podul peste Dunăre de la Brăila: Imagini nocturne spectaculoase cu pilonii podului care se înalță pe zi ce trece

de Victor Cozmei HotNews.ro
Pilonii podului suspendat peste Dunăre de la Brăila au depășit 60 de metri înălțime, lucrările avansând cu aproape 2 metri pe zi. O filmare realizată din dronă pe timp de noapte și la primele ore ale dimineții surprinde niște cadre spectaculoase. Cele două turnuri vor ajunge la final la o înălțime de aproape 200 de metri, iar de cele două turnuri se vor prinde două cabluri de oțel care vor susține un tablier metalic de peste 20.800 de tone. Între cele două turnuri deschiderea podului va fi de aproape 1.120 de metri.
Nodul rutier de la Sebes - A10 - octombrie 2020
Foto: Captura YouTube

VIDEO Va fi deschisă circulația anul acesta pe Autostrada A10 Sebeș - Turda, Lot 1? Cum arată din dronă lucrările la nodul complex de la Sebeș între A10, A1 și DN1

de Victor Cozmei HotNews.ro
Lucrările pe cei 17 km de autostradă de la Sebeș la Alba Iulia Nord avansează încet-încet, iar ministrul Transporturilor a reconfirmat recent într-un interviu pentru HotNews.ro intenția autorităților de a deschide acest lot până la finele anului. O nouă filmare din dronă cu nodul rutier de la Sebeș, acolo unde A10 se unește cu A1, dar și cu DN1 și supra-traversează și calea ferată, arată că încă mai sunt multe lucrări de finalizat până când s-ar putea discuta de o deschidere.
Discutii CNAIR - Polonia pe tema autostrazilor
Foto: Captura de ecran

Compania de Drumuri caută sprijin din Polonia pentru a învăța mai bine cum să construiască autostrăzi în România: „Nu este nici o rușine să învățăm de la un stat care a știut să-și implementeze marile proiecte”

de Victor Cozmei HotNews.ro
„Pentru a nu mai pierde timpul și să inventăm noi proceduri, am apelat la sprijinul unei țări [cu o rețetă] de succes, Polonia”, a declarat șefa de la Drumuri, Mariana Ioniță, după prima ședință de colaborare cu Compania de Autostrăzi din Polonia. „Nu este nici o rușine să învățăm de la un stat care s-a dovedit a fi unul care a știut să-și implementeze marile proiecte. (...) Vom reuși să depășim niște piedici pe care Polonia le-a depășit cu foarte mulți ani în urmă”, a mai spus Ioniță, explicând că vor fi formate grupuri de lucru româno-poloneze pe diverse tematici, iar legislația poloneză de succes pe zona de infrastructură ar urma să fie transpusă și în România.
Magistrala 6 spre Aeroportul Otopeni
Foto: Metrorex

VIDEO Când vom avea trenuri noi pe Magistrala 5 de metrou și când va începe și se va finaliza Magistrala 6 spre Băneasa - Otopeni

de Victor Cozmei HotNews.ro
Deși Magistrala 5 de metrou a fost inaugurată în urmă cu o lună, primele trenuri noi pentru acest traseu vor veni cu mare întârziere. Abia recent procedura de achiziție a fost tranșată în instanță. „Urmează să semnăm contractul. Primul va fi livrat în 24 de luni. Vom avea 13 trenuri noi cu posibilitatea de extindere a acestui contract”, a declarat ministrul Transporturilor, Lucian Bode, la interviurile HotNews.ro LIVE. Bode a mai vorbit și de următoarea magistrală de metrou din București la care se vor începe săpăturile și când ar trebui să fie gata.
Nodul rutier A10 - A1 - DN1 de la Sebes
Foto: Captura YouTube

VIDEO Ce autostrăzi vrea ministrul Transporturilor să mai deschidă în 2020. Cărui constructor îi transmite „să se trezească”: „Ei au venit în România să muncească

de Victor Cozmei HotNews.ro
După ce au fost deschiși traficului circa 25 de kilometri noi de autostradă până acum în acest an, ministrul Transporturilor speră să mai inaugureze încă 45 de kilometri de autostradă. Pe două tronsoane vorbim de posibile deschideri cu mult înaintea termenelor contractuale, dar pe alte tronsoane discutăm de ani și ani de întârzieri. Pentru un constructor de pe un astfel de tronson rămas mult în urmă, care nu mai are nicio șansă să fie gata în 2020, ministrul Bode a avut un mesaj: „Le transmit și pe această cale să se trezească. Ei au venit în România să muncească, să se achite de obligațiile contractuale”.
Tren la Otopeni
Foto: Hotnews

​VIDEO Trenul Gara de Nord - Aeroportul Otopeni. Ministrul Transporturilor despre intervalul de o oră între trenuri: „Mi se pare foarte mare

de Victor Cozmei HotNews.ro
Trenul de Gara de Nord la Aeroportul Otopeni va intra în circulație de la 12 decembrie și, la cum stau lucrurile în prezent, se preconizează că se va circula la un interval de un tren pe oră. „Mi se pare foarte mare”, a recunoscut Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, la interviurile HotNews.ro LIVE. Oficialul speră ca CFR Infrastructură să găsească soluții pentru a rezolva acest aspect, dar și problema programului de operare care, la prima vedere, nu s-ar corela cu multe intervale aglomerate cu zboruri pe Aeroportul Henri Coandă.
Ministrul Transporturilor, Lucian Bode
Foto: Hotnews
​Actualizat

VIDEO Ce autostradă vor finanța americanii? Lucian Bode, la HotNews LIVE: Am văzut oameni care au tras o linie imaginară de la Constanța la Gdansk / Harta ministrului Transporturilor

de Redacția HotNews.ro
Care e de fapt autostrada pe care vor s-o finanțeze americanii? Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, spune că a văzut „oameni care au tras o line imaginară de la Constanța la Gdansk”. În realitate însă toate calculele trebuie puse pe masă. „Propunem să abordăm opțiunea ca această rută să străbată doar state membre ale UE și NATO. E mult mai ușor de realizat și, în perspectiva în care vorbim de România și Bulgaria intrate în spațiul Schengen, acest coridor va fi unul foarte, foarte ușor de accesat”, a spus Bode, la HotNews LIVE.
Lucrari la A7, la canalul peste Bistrita
Foto: Captura YouTube

VIDEO Prima bucată de autostradă în lucru din Moldova. Transporturile speră să fie gata anul acesta / Pro Infrastructura: „Primăvara viitoare”

de Victor Cozmei HotNews.ro
Prima bucată de autostradă din Moldova se află în construcție în prezent lângă Bacău - 16 km din viitoarea A7 care va brăzda Moldova de la Nord la Sud și care fac parte din proiectul Centurii Bacăului în lungime totală de 32 de km. Într-o înregistrare video din dronă se observă progresul șantierului ajuns la circa 85%. Autoritățile de la Transporturi speră să deschidă traficul în acest an, mergând pe promisiunea constructorului UMB. Asociația Pro Infrastructura susține însă că finalizarea ar putea avea loc abia la primăvară.
Intalnire despre A8 la Ministerul Transporturilor
Foto: MT

Reacția Ministerului Transporturilor după semnalele de alarmă privind întârzierile de pe Autostrada „Unirii” A8: „Dacă lucrurile nu se schimbă, pot fi aplicate penalități”

de Victor Cozmei HotNews.ro
Ministerul Transporturilor a ținut o întâlnire de lucru cu factorii implicați în proiectul Autostrăzii A8, tronsonul Târgu Mureș – Târgu Neamț, după ce în public au apărut informații cum că actualul contract de revizuire a „Studiului de Fezabilitate trenează, iar șansele de finalizare la timp sunt slabe. „În acest moment, atât stadiul investigațiilor în teren, ca de altfel al întregului obiectiv amintit, nu este unul care să fie mulțumitor”, a recunoscut ministrul Bode care a precizat că „în condițiile în care lucrurile nu se schimbă”, pot fi aplicate penalități.
Se ridica pilonii Podului de la Brăila
Foto: MT

FOTO „Golden Gate-ul” de peste Dunăre. Podul de la Brăila începe să prindă contur: Pilonii podului cresc pe zi ce trece

de Victor Cozmei HotNews.ro
Pilonii podului suspendat peste Dunăre de la Brăila au ajuns deja la o înălțime de câteva zeci de metri și ridicarea lor avansează cu aproape 2 metri pe zi. Cele două turnuri vor ajunge la final la o înălțime de aproape 200 de metri, iar de ei se vor prinde două cabluri de oțel care vor susține un tablier metalic de peste 20.800 de tone. Între cele două turnuri deschiderea podului va fi de aproape 1.120 de metri, puțin mai mică decât deschiderea celebrului pod Golden Gate din San Francisco.
Lucrari pe A1 Sibiu - Boita
Foto: Captura YouTube

VIDEO Mobilizare exemplară pe șantierul primului tronson al autostrăzii A1 Sibiu - Pitești. Peste 25% avans în doar șase luni / Imagini din dronă

de Victor Cozmei HotNews.ro
Stadiul fizic al șantierului pentru construcția lotului Sibiu - Boița, parte a autostrăzii A1 Sibiu - Pitești, a ajuns la peste 25%, în avans față de programul asumat de constructor, informează Direcția Regională de Drumuri și Poduri Brașov. Lucrările pentru cei 13,7 km au demarat practic la început de aprilie și au un termen de execuție de trei ani. Tronsonul, deși scurt, „nu este lipsit de poduri și viaducte spectaculoase, cele mai mari ajungând la 650 metri lungime și 30-40 înălțime”, după cum aprecia Asociația Pro Infrastructura.
A8 Tg Mures - Iasi
Foto: Hotnews

Apel disperat privind Autostrada „Unirii” A8 spre Moldova: Unde au apărut probleme la proiectul care ar urma să treacă munții Carpați și de ce este iminent un blocaj

de Victor Cozmei HotNews.ro
Contractul pentru Studiul de Fezabilitate pentru autostrada A8 de la Tg. Mureș la Tg. Neamț, trecerea Carpaților pentru „Autostrada Unirii”, are probleme și se derulează defectuos, atrage atenția Asociația Moldova Vrea Autostradă, al cărei vicepreședinte este tocmai consilier onorific al ministrului Transporturilor. „Se mimează progresul ca să nu țipe lumea, dar în sistem se știe că nu se va face”, confirmă și deputatul USR, Cătălin Drulă, care vorbește la rându-i de alte probleme ce macină proiectul ce riscă să intre într-un blocaj.
Lucrari la Pasajul Mogosoaia
Foto: Captura YouTube

​VIDEO Imagini din dronă cu pasajul Mogoșoaia: „În continuare lucrările se derulează cu frâna de mână trasă”

de Victor Cozmei HotNews.ro
„Lucrările la pasajul rutier Mogoșoaia de pe centura capitalei se derulează în continuare cu frâna de mână trasă, avansul situându-se la 20% stadiu fizic”, scrie Asociația Pro Infrastructura care publică și un video din dronă cu șantierul în cauză. Pasajul de doar 800 de metri va muta actuala Șosea de Centură a Capitalei cu ale sale patru benzi peste giratoriul de la intersecția cu DN1A. Lucrările au început în aprilie și au un termen de realizare de doi ani.
Șantierul pasajului de pe Centura Capitalei, la Berceni
Foto: Captura YouTube

VIDEO Imagini din dronă cu șantierul giratoriului suspendat de pe Centura Capitalei, la Berceni

de Victor Cozmei HotNews.ro
Pe Șoseaua de Centură a Capitalei, pe partea de sud, la intersecția cu Șoseaua Berceni, o asociere de firme românești lucrează la un pasaj rutier - un giratoriu suspendat, la pachet cu lărgirea centurii pe câțiva kilometri. Asociația Construim a filmat șantierul din dronă, avansul lucrărilor fiind unul foarte vizibil în condițiile în care constructorul a intrat în teren de puțin peste o lună.
Curge apa din tavanul statiei Eroilor 2
Foto: Hotnews

VIDEO Curge apa din tavanul stației de metrou Eroilor 2. Magistrala 5 spre Drumul Taberei abia ce a fost inaugurată / UPDATE: Cum explică Metrorex

de C.V. HotNews.ro
Un incident a avut loc joi dimineață în stația de metrou Eroilor 2, de pe recent inaugurata Magistrală 5 de metrou Eroilor - Drumul Taberei. Din tavanul noii stații Eroilor 2 a început să curgă apă direct pe peron, se observă pe imagini video transmise de un cititor HotNews.ro
Autostrada a1 Sibiu - Pitesti, pe sectiuni
Foto: Hotnews

Cea mai mare licitație de autostradă lansată vreodată în România: Peste 1 miliard de euro pentru lotul 3 al autostrăzii A1 Sibiu - Pitești

de Victor Cozmei HotNews.ro
Primul tunel montan de autostradă din România va fi construit pe Lotul 3 al autostrăzii A1 Pitești - Sibiu. Cei 37,4 km de la Tigveni la Cornetu au fost scoși la licitație pentru o valoare cuprinsă între 1,1 și 1,2 mld de euro, cea mai mare licitație ca valoare lansată vreodată de CNAIR. Contractul, cu o durată de proiectare și execuție de minim 45 de luni și maxim 77 de luni, prevede realizarea dublului tunel de 1,7 km de la Poiana, a 48 de poduri și viaducte de autostradă, un ecoduct, două noduri rutiere și numeroase alte lucrări. Procedura lansată de CNAIR prevede inițial o preselecție a constructorilor, cei care demonstrează că au experiența necesară și posibilitățile de a prelua un astfel de contract.
A3 Nadaselu - Mihaiesti - Zimbor - Poarta Salajului
Foto: Hotnews

Autostrada Transilvania: Alți 30 de kilometri contractați. Constructorul este firma românească UMB

de Victor Cozmei HotNews.ro
Circa 30 de kilometri din Autostrada Transilvania, de la Nădășelu la Zimbor, au fost contractați marți de CNAIR cu firma românească Spedition UMB ca lider de asociere. UMB a căștigat contractul cu o ofertă de 1,4 miliarde de lei, luând fața chinezilor de la China Communications Construction Company Limited. Un aspect de notat este că și următorul tronson, 12,2 km de la Zimbor la Poarta Sălajului, a fost recent contractat chiar cu UMB, astfel încât constructorul român ar putea ajunge să lucreze neîntrerupt pe circa 42 de km din Autostrada Transilvania.
Lotul Iernut - Chetani
Foto: Captura YouTube
Actualizat

VIDEO A fost inaugurată o nouă autostradă: Tronsonul din autostrada Transilvania care părea imposibil de deschis în urmă cu câteva luni

de Victor Cozmei HotNews.ro
Circa 18 km dintre Iernut și Chețani, parte a autostrăzii Transilvania între Târgu Mureș și Câmpia Turzii au fost inaugurați vineri, la pachet cu nodul rutier Chețani (parte din lotul următor), „blocajul” ce părea că va transforma lotul finalizat într-unul „muzeu”. La Chețani constructorul practic abandonase lucrarea, iar în urmă cu câteva luni părea aproape imposibilă finalizarea lui cât să permită deschiderea traficului pe tronsonul ce urma să fie gata.de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului
Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by