MONITORIZARI. Proiecte de infrastructura
La metrou
Foto: HotNews.ro / Victor Cozmei

​Protest față de licitația Metrorex de modernizare a M2: „După cei 4 ani de șantier şi circulație perturbată, frecvența trenurilor şi capacitatea de transport NU vor fi îmbunătățite”

de Victor Cozmei HotNews.ro
Asociația Metrou Uşor solicită revizuirea proiectului de modernizare a magistralei 2, contract scos la licitație de Metrorex în urmă cu o săptămână pentru circa 93 de milioane de euro. ONG-ul trage un puternic semnal de alarmă cu privire la unele neajunsuri din cadrul proiectului de modernizare a M2: „chiar şi după cei 4 ani de şantier şi de circulație perturbată, frecvența trenurilor şi capacitatea de transport NU vor fi îmbunătățite semnificativ în urma acestor lucrări”.
Aglomeratie la metrou
Foto: USER UPLOADED

Licitație majoră la Metrou: Peste 93 de milioane de euro pentru modernizarea Magistralei 2 pentru creșterea frecvenței trenurilor și reducerea duratei de deplasare cu metroul

de Victor Cozmei HotNews.ro
O licitație de circa 93,4 milioane de euro pentru modernizarea Magistralei 2 de metrou, mai exact pentru înlocuirea căii de rulare și instalațiilor din interstații, a fost lansată pe SEAP de către Metrorex. Practic contractul de patru ani va viza modernizarea M2 pe toată lungimea sa și va permite „creșterea frecvenței de operare, reducerea duratei de deplasare cu metroul, creșterea gradului de confort al pasagerilor, diminuarea cheltuielilor de operare și întreținere pentru Magistrala 2 de metrou și creșterea gradului de siguranță în exploatare”.
Sageata Albastra
Foto: Hotnews

​Noul ministru al Transporturilor, despre calea ferată spre Otopeni: „Am semnat autorizaţia de construire pentru trei tronsoane” / Despre Magistrala 5 de metrou: „Metrorex să-și asume finalizarea la mijlocul lui 2020”

de Victor Cozmei HotNews.ro
Ministrul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor a declarat marţi că a semnat de luni autorizaţia de construire pentru încă trei tronsoane ale noii căi ferate Gara de Nord - Aeroportul Otopeni, tronsoane neafectate de procesul împotriva CFR SA care a dus la blocarea unui lot.
Ludovic Orban
Foto: gov.ro

Ludovic Orban: „Vom da ordin de începere a lucrărilor pe drumul expres Craiova-Piteşti”

de S.J. HotNews.ro
Premierul Ludovic Orban a declarat, miercuri, că va fi dat ordinul de începere a lucrărilor la drumul expres Craiova-Piteşti, susţinând că este o investiţie la care din 2008 până acum nu s-a făcut nimic, potrivit Mediafax.
Gara centrala din Varsovia
Foto: Vlad Barza / HotNews.ro

Cum ar fi fost trenurile și căile ferate din România dacă domeniul nu ar fi fost neglijat în ultimii 30 de ani

de Vlad Barza HotNews.ro
Dacă România ar fi investit decent în calea ferată, drumul București - Arad ar fi durat 5-6 ore și nu peste 10, iar de la Iași la Timișoara călătoria ar fi durat 7-9 ore, nu 15-18 ore. Dacă am fi trăit într-o țară unde infrastructura ar fi fost o prioritate s-ar fi cumpărat și în ultimii 10 ani vagoane și trenuri electrice noi și am fi avut de ani buni legătură feroviară la Otopeni, iar trenuri regio-urbane ar fi legat marile orașe din țară de comunele și satele din jur. Dacă am fi trăit într-o țară serioasă, podul de la Grădiștea ar fi fost refăcut în maxim un an și Gara de Nord ar fi arătat acum precum un mall.
Ecoduct pe Lotul 3 Lugoj - Deva
Foto: Asociatia Pro Infrastructura

​Provocare lansată de Asociația Pro Infrastructura noului ministru al Transporturilor: „Deschideți în 7 zile Lotul 3 de pe A1 Lugoj-Deva, ca o gură de oxigen pentru siguranța circulației”

de Victor Cozmei HotNews.ro
Noul Ministru al Transporturilor, Lucian Bode, ar trebui să comunice cât mai rapid soluțiile și calendarul de implementare „pe câteva investiții cruciale în rețeaua rutieră care trenează de ani de zile”, susține Asociația Pro Infrastructura. „(...)Închiderea Coridorului IV (lotul 2 al A1 Lugoj-Deva și investigațiile geotehnice pe Secțiunile 2 și 3 ale Autostrăzii Sibiu-Pitești), tunelul Meseș de pe A3 și, nu în ultimul rând, cei 310 km ai Autostrăzii A8 Târgu Mureș-Iași-Ungheni”, sunt cele câteva proiecte urgente pe care le cer explicate cei de la API.
Proiectele rutiere in Master Planul de Transport
Foto: MT

Ministrul Cuc anunță că lansează un studiu de fezabilitate pentru „Autostrada Nordului” Satu Mare - Suceava, deși proiectul nu este inclus în Masterplanul de Transport

de Victor Cozmei HotNews.ro
Ministrul demis al Transporturilor, Răzvan Cuc, a anunţat că urmează să fie publicată pe Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP) documentaţia pentru elaborarea studiului de fezabilitate pentru Autostrada Nordului, ofertele urmând să poată fi depuse până în ianuarie 2020. Cuc spune că autostrada ar fi inclusă în Masterplanul de transport după 2020, însă proiectul autostrăzii de la Satu Mare la Suceava nu există deloc în MPGT, documentul strategic aprobat cu Comisia Europeană.
A10 Sebes - Turda, Lotul 1 - nodul de la Sebes
Foto: Captura YouTube

VIDEO Cum arată acum una din autostrăzile promise pentru acest an. Imagini din dronă cu Lotul 1 din A10 Sebeș - Turda și nodul rutier complex de la Sebeș dintre A1, A10 și DN1

de Victor Cozmei HotNews.ro
Încă de la începutul anului atât ministrul Transporturilor Răzvan Cuc, cât și conducerea Companiei de Drumuri, când vorbeau de kilometri de autostradă deschiși traficului în 2019 mereu includeau și cei 17 km ai Lotului 1 din autostrada A10 Sebeș - Turda. O filmare recentă din dronă arată totuși că șantierul e încă departe de a fi gata, iar la nodul rutier complex de la Sebeș, acolo unde se intersectează A10 cu A1 și DN1, încă mai e de lucrat.
Parapet pe rulouri
Foto: CNAIR

​​VIDEO Un nou tip de parapet pe rulouri, montat pe DN7 în zona Chitila de către Compania de Drumuri

de Victor Cozmei HotNews.ro
Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a demarat lucrările de montare a parapetelor rutiere pe rulouri, pe DN 7, la ieșirea din localitatea Chitila. Noul tip de parapet pe rulouri va fi folosit inițial în acest proiect pilot al CNAIR și este gândit să disperseze energiile din timpul unui impact și redirecționeze înapoi pe calea de rulare autovehiculele care se lovesc de ele.
Lucian Bode
Foto: Hotnews

Cine este Lucian Bode, propus Ministru al Transporturilor: un aprig contestatar al ministrului Cuc, susține demararea autostrăzii Comarnic-Brașov pe fonduri europene

de Victor Cozmei HotNews.ro
Liberalul Lucian Bode, deputat de Sălaj, propunerea PNL pentru funcția de Ministru al Transporturilor (și Comunicațiilor) în Guvernul condus de Ludovic Orban este președintele Comisiei pentru transporturi și infrastructură din Camera Deputaților. De-a lungul timpului Bode a fost un critic vocal al actualului ministru Răzvan Cuc și s-a poziționat în favoarea demarării autostrăzii Comarnic - Brașov pe fonduri europene, nu în varianta de parteneriat public-privat promovată de guvernul Dăncilă. Bode a mai susținut că pentru salvarea Tarom e nevoie de un ajutor de stat pe termen scurt și numirea unui manager profesionist.
Lotul 3 Lugoj - Deva, de la volan
Foto: Captura YouTube

Ce a constatat expertul tehnic pe Lotul 3 al Autostrăzii Lugoj - Deva. Care sunt problemele și de ce ar putea fi deschisă circulația cu restricții de tonaj și de viteză

de Victor Cozmei HotNews.ro
Circulația rutieră pe cei 21 de km de pe lotul 3 al Autostrăzii A1 Lugoj-Deva ar putea fi deschisă, dar cu restricție de tonaj de 7,5 tone și limitare de viteză de 90 de km/h, conform recomandărilor făcute de către expertul tehnic pentru Compania de Drumuri. Într-un raport preliminar, expertul tehnic evidențiază care sunt zonele cu probleme, iar CNAIR spune că va deschide traficul și camioanelor doar după ce se vor rezolva problemele care ar fi fost descoperite la unele poduri.
Autostrada Lugoj - Deva, Lotul 3
Foto: Captura YouTube

Lotul 3 din Autostrada A1 Lugoj - Deva ar putea fi deschis cu interdicție pentru camioane și limită de viteză 80 km/h

de Victor Cozmei HotNews.ro
Consultantul care face expertiza tehnică pe cei 21 de km de pe lotul 3 al Autostrăzii A 1 Lugoj-Deva a recomandat deschiderea tronsonului, dar cu restricție de tonaj de 7,5 tone și limitare de viteză de 80 de km/h, informează Radio România Actualități. Contractul pe Lotul 3 a fost reziliat de către Ministerul Transporturi la un stadiu de 99%, invocând probleme de execuție, deși constructorul spaniol susținea că lucrările sunt conforme.
Autostrada Ploiesti-Comarnic-Brasov
Foto: Hotnews

Ministrul demis al Transporturilor susține că este gata contractul pentru Autostrada Ploiești-Brașov / Ar urma să fie construită prin parteneriat public-privat de o asociere chinezo-turcă / Cuc: Nu e nicio capcană

de Redactia HotNews.ro
Ministrul demis al Transporturilor, Răzvan Cuc, a declarat duminică, într-o conferinţă de presă, că săptămâna viitoare va trimite contractul autostrăzii Ploiești-Brașov către Comisia Națională de Strategie și Prognoză (CNSP) pentru a fi semnat. Autostrada ar urma să fie construită de asocierea China Communications Construction Company - Makyol Insaat Sanayi Turizm, în parteneriat public-privat (PPP).
Autostrazile - misiune grea in Romania
Foto: Forum peundemerg.ro

AUTOSTRĂZILE din „Programul de Guvernare PSD”, trei ani mai târziu: ZERO km noi începuți și terminați. Doar 94 km deschiși pe loturi începute anterior, dar și un tronson „muzeu”, blocaje și termene depășite la toate proiectele

de Victor Cozmei HotNews.ro
În urmă cu aproape trei ani PSD-ALDE prelua guvernarea și în primele zile ale cabinetului Grindeanu publica, în detaliu, prima versiune detaliată a celebrului program de guvernare cu care au căștigat alegerile parlamentare și și-au convins o parte din alegători. În acest document - corectat și ajustat deja de câteva ori între timp după schimbarea cabinetelor - la capitolul infrastructură rutieră erau promise multe proiectele importante care erau date ca și rezolvate în perioada 2017-2018... În realitate, nici un termen nu a fost respectat, NICIUN kilometru nou de autostradă nu a fost început și finalizat, ci au fost deschiși circulației până în prezent circa 94 de km de autostradă de pe proiecte începute anterior. Multe proiecte sunt blocate, altele întârziate peste măsură, iar în cazul unor proiecte s-au făcut chiar pași înapoi. HotNews.ro a luat primul program de guvernare, proiect cu proiect, și a analizat care e stadiul la zi pentru fiecare drum de mare viteză promis de PSD la preluarea puterii.
CNAIR drum
Foto: Facebook

CNAIR a scos la licitație proiectarea și execuția variantei de ocolire Galați

de V.M. HotNews.ro
Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a postat sâmbătă, în sistemul electronic de achiziții publice (SICAP), anunțul de participare aferent procedurii de atribuire a contractului "Proiectare și execuție varianta de ocolire Galați", informează Mediafax.
Drumul expres Braila - Galati
Foto: Hotnews

​HARTĂ INTERACTIVĂ Drum expres între Brăila și Galați: 111 milioane de euro pentru 11 km care să unească cele două municipii. Pe unde trece noul drum scos la licitație

de Victor Cozmei HotNews.ro
Între municipiile Brăila și Galați va fi construit un drum expres de circa 11 km și care se va conecta la viitorul pod peste Dunăre ce se construiește în zona de nord a Brăilei. Proiectul a fost scos la licitație de către Compania de Drumuri, are o valoare estimată de circa 111 milioane de euro, o perioadă de proiectare de 10 luni, iar execuția ar trebui să dureze 24 de luni. Vezi pe unde va trece viitoarea șosea rapidă.

Guvernul aprobă declanșarea procedurii de expropriere a imobilelor pentru Autostrada București-Brașov

de I.B. HotNews.ro
Executivul va aproba miercuri o hotărâre privind declanșarea procedurilor de expropriere a unor imobile proprietate privată situate în zona lucrărilor de pe Autostrada Bucureşti-Braşov, tronson Predeal-Cristian. Guvernul modifică și o HG care prevede exproprierile pentru Pasajul București-Domnești, potrivit Mediafax.
Drumul Expres Craiova - Pitesti pe tronsoane
Foto: Hotnews

Un nou tronson de 32 de km din Drumul Expres Craiova - Pitești, relansat la licitație pentru aproape 212 milioane de euro

de Victor Cozmei HotNews.ro
Tronsonul 3 al Drumului Expres Craiova - Pitești, în lungime de circa 32 de km, a fost scos din nou la licitație de către Compania de Drumuri, după ce precedenta licitație lansată încă din 2017 a fost anulată în instanță. Tronsonul va începe de la granița județelor Olt și Argeș și va ajunge până aproape de municipiul Slatina. Valoarea estimată a contractului este de circa 212 de milioane de euro, iar termenul de finalizare presupune 12 luni pentru proiectare și 24 de luni pentru execuție.
Trafic deschis pe Centura Suceava
Foto: DRDP Iasi

VIDEO FOTO Varianta de ocolire Suceava a fost deschisă traficului dupa 11 ani de la începerea proiectului. Încă au mai rămas lucrări de terminat și presa locală reclamă probleme de siguranță

de Victor Cozmei HotNews.ro
La aproape 11 ani de la începutul lucrărilor, traficul rutier a fost deschis vineri pe întreg traseul variantei de ocolire a Municipiului Suceava (12 km cu câte o bandă pe sens). Autoritățile spun că circulația a fost deschisă traficului chiar dacă mai sunt lucrări de finalizat de către constructor. Cu toate acestea, presa locală scrie că ar exista probleme de siguranță pe traseu tocmai din cauza lucrărilor nefinalizate și publică imagini care aduc aminte de neajunsurile pe care ministrul Transporturilor le-a invocat pentru nedeschiderea traficului pe cei 21 de km de autostradă de pe Lotul 3 A1 Lugoj - Deva.
La metrou la Victoriei
Foto: Hotnews

Activitatea metroului ar putea fi afectată. Firma care asigură mentenața metroului a notificat Metrorex pentru datorii de 132 de milioane de lei

de Victor Cozmei HotNews.ro
Alstom, companie care asigura servicii de întreținere pentru metroul bucureștean, a notificat Metrorex pentu plata unor facturi restante de 132 de milioane de lei, iar dacă plățile nu vor fi făcute, firma își va reduce activitatea de săptămâna viitoare, informează Mediafax. Directorul companiei a declarat că dacă nu va fi plătită până luni o primă tranșă din datorii activitatea metroului ar putea fi afectată, iar trenurile să circule doar o treime din timp.de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului
Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by