MONITORIZARI. Proiecte de infrastructura
DX12 - Podul peste Olt
Foto: MT

VIDEO Drumul Expres Craiova - Pitești. Drulă, în vizită pe șantier: „Suntem în linie dreaptă să terminăm anul acesta tronsonul care ocolește Slatina și Balș”

de Victor Cozmei HotNews.ro
„Am vrut să mă asigur că suntem în linie dreaptă pentru respectarea promisiunii că vom finaliza Tronsonul 2 anul acesta”, a transmis ministrul Transporturilor după ce a făcut o vizită pe șantierul Drumului Expres Craiova - Pitești (DX12). „Tronsonul de 40km este vital pentru ocolirea orașelor Slatina și Balș. Toți care vor circula pe acel tronson merită să nu piardă ore în șir în ambuteiaje”, a mai spus ministrul.
Protestatarii de la metrou
Foto: USLM

Ce spun bucureștenii despre protestul care a blocat metroul timp de o zi. Sondaj: 64% cred că acțiunea nu a fost justificată. Cine ar trebui să plătească pagubele?

de C.V. HotNews.ro
Un sondaj realizat de către grupul Avangarde în perioada 2 - 10 aprilie a tratat o serie de teme ce țin de transporturi, inclusiv recentul protest de la metrou unde unii angajați, lucrători în spațiile comerciale și sindicaliști au coborât pe șine și au ținut metroul blocat timp de aproape o zi întreagă. Aproximativ două treimi dintre respondenții din sondaj au spus că nu consideră justificată acțiunea de blocare a circulației la metrou.
Podul de la Fetesti
Foto: Google Street View

Podul de la Fetești de pe A2 intră în reabilitare: „Nu a mai beneficiat de o reparație capitală de 4 decenii. Nu vor fi restricții de circulație în sezonul estival”

de Victor Cozmei HotNews.ro
Podul de la Fetești de pe Autostrada A2 peste brațul Borcea al Dunării va intra într-o procedură de reabilitare după ce contractul de circa 68 de milioane de lei a fost semnat joi de către Compania de Drumuri. Ministrul Transporturilor spune că proiectul de reabilitare „este unul complex - acest pod nu a mai beneficiat de o reparație capitală de 4 decenii”.
A8 Tg Neamt - Iasi - Ungheni
Foto: Hotnews

Autostrada „Unirii” A8: A fost semnat contractul pentru proiectarea tronsonului Tg. Neamț - Iași - Ungheni

de Victor Cozmei HotNews.ro
Contractul pentru realizarea studiului de fezabilitate și proiectului tehnic pentru cei circa 100 de km din „Autostrada Unirii” A8 de la Tg Neamț la Iași și mai departe până la Ungheni a fost semnat de către Compania de Autostrăzi. Contractul de circa 59 de milioane de lei a fost semnat cu Consitrans, iar termenul contractual este de 25 de luni. Ministrul Transporturilor a declarat însă în repetate rânduri că dorește finalizarea unor porțiuni înainte pentru a le scoate la licitația de execuție mai devreme.
Noul drum de legatura DN5 - Vama Giurgiu
Foto: Captura YouTube

VIDEO Noul drum expres către podul Giurgiu-Ruse spre Bulgaria care ar trebui să fie gata anul acesta: „Va fi o premieră. Scăpăm de acea rușine de drum de până acum”

de Victor Cozmei HotNews.ro
Un nou drum expres se construiește lângă Giurgiu, o șosea nouă care ocolește orașul și ajunge direct în vama cu Bulgaria. Proiectul a început să capete contur, iar autoritățile vor să-l dea în circulație chiar în acest an, bazându-se pe angajamentul constructorului. Drumul reprezintă și o premieră, după cum a explicat ministrul Transporturilor, „un proiect pilot” pentru realizarea șoselelor din beton prin procese mecanizate la noi în țară.
Cătălin Drulă
Foto: Captura Facebook

Ministrul Transporturilor, despre demolările chioșcurilor de la metrou: „O epocă de tranziție se încheie, o epocă a civilizației și a legalității începe” / „Scandalul făcut de oamenii liderului de cartel Rădoi e o ultimă zvâcnire a mafiei”

de C.V. HotNews.ro
„Legea este lege. Unde e lege nu e tocmeală. Metrorex a început eliberarea acelor spații comerciale care ocupau spațiul nelegal”, a declarat miercuri ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă. Acesta a declarat că scandalul celor care s-au opus evacuărilor sunt „o ultimă zvâcnire a mafiei”, făcând legătură cu sindicatul de la metrou condus de fostul parlamentar PSD Ion Rădoi. Drulă l-a felicitat pe directorul Metrorex care s-a implicat direct în acțiunile de miercuri: „Un cartel se destructurează și cu ranga”.

demolarea chioscurilor de la statia de metrou Stefan cel Mare
Foto: Radu Mihaiu Facebook

Radu Mihaiu promite soluții pentru comercianții cu chioșcurile demolate de la metrou: Nu meritau să fie puși în această situație

de Redactia HotNews.ro
Primarul sectorului 2, Radu Mihaiu, promite sprijin și soluții pentru comercianţii de la chișcurile demolate la metrou și spune că, după ce a discutat cu ei, cei mai mulţi au înţeles situaţia. ”Cei care nu au înţeles deloc şi sunt în continuare foarte vocali sunt fix cei care au creat problema - liderii sindicali care luau caimacul afacerii ilegale”, afirmă Mihaiu.
Seful Metrorex deaschdie cu ranga usa unui chiosc
Foto: Captura Digi 24

VIDEO Șeful Metrorex deschide cu o rangă ușa unui chioșc de la metrou înainte de demolare: „Hai că nu poți, fraiere!” / „Javră ordinară! Hai intră în magazin, jegule”

de C.V. HotNews.ro
În acțiunea de evacuare și de demolare a primelor chioșcuri de la metrou s-a implicat direct și noul director Metrorex, Ștefan Paraschiv. Acesta s-a chinuit minute bune să deschidă cu o rangă ușa unui magazin care nu a fost evacuat și era încuiat. Totul sub tirul scandărilor și huiduielilor comercianților, ținuți la distanță de un cordon de polițiști și jandarmi.
Spatiile comerciale de la metrou
Foto: Hotnews

În sectorul 6, demolarea chioșcurilor de la metrou va începe vineri. Ciucu: Mizeria tranziției trebuie să ajungă la sfârșit

de Redactia HotNews.ro
Demolarea spațiilor de la metrou din stațiile din sectorul 6 va începe vineri sau, cel mai târziu, săptămâna viitoare, anunță primarul Ciprian Ciucu.
Demolarea magazinelor de la metrou
Foto: AGERPRES
​Articol actualizat

VIDEO A început demolarea spațiilor comerciale de la metrou: Primele chioșcuri, evacuate în stația Ștefan cel Mare / Cordoane de jandarmi în jurul magazinelor ce sunt evacuate. Comercianții protestează

de Victor Cozmei HotNews.ro
Evacuarea și demolarea spațiilor comerciale a început de miercuri dimineață din stația Ștefan cel Mare, a anunțat Ministerul Transporturilor. Primele demolări sunt făcute de către angajații ADP Sector 2, primarul Sectorului 2 Radu Mihaiu fiind și el prezent la acțiune. Tot miercuri ar urma să fie evacuate spațiile comerciale din stația Pipera. Termenul limită pentru eliberarea spațiilor comerciale de la metrou a expirat vineri, 2 aprilie.

14.37 Radu Mihaiu promite soluții pentru comercianții cu chioșcurile demolate de la metrou: Nu meritau să fie puși în această situație
14.25 Șeful Metrorex deschide cu o rangă ușa unui chioșc de la metrou înainte de demolare: „Hai că nu poți, fraiere!” / „Javră ordinară! Hai intră în magazin, jegule”
13.31 În sectorul 6, demolarea chioșcurilor de la metrou va începe vineri. Ciucu: Mizeria tranziției trebuie să ajungă la sfârșit
12.40 Cordoane de jandarmi au apărut în jurul spațiilor comerciale, în condițiile în care situația a devenit tensionată.
11.50 La fața locului s-a iscat un scandal după ce mai mulți comercianți i-au cerut primarul sectorului 2 să înceteze evacuările, reclamând acțiunea ca fiind ilegală.
Pasajul Mogosoaia - toate grinzile montate - aprilie 2021
Foto: Captura YouTube

​VIDEO Pasajul de pe Centura Capitalei care va fi gata anul acesta. Au fost montate deja toate grinzile

de Victor Cozmei HotNews.ro
Un nou pasaj rutier suprateran, cu o lungime de circa 800 de metri, va muta actuala Șosea de Centură a Capitalei cu ale sale patru benzi peste giratoriul de la intersecția cu DN1A - Mogoșoaia. Proiectul, după estimările Companiei de Drumuri, ar trebui să fie gata până la finalul anului, deși termenul oficial de finalizare este 2022. Lucrările avansează rapid, iar constructorul austriac a terminat deja să ridice toate grinzile. Traficul la sol e în continuare deviat pe bretelele laterale, iar în cursul zilei se formează cozi destul de lungi.
Pasajul in constructie de pe centura la Berceni
Foto: Captura YouTube

VIDEO Un nou pasaj rutier de tip giratoriu-suspendat se ridică pe Centura Capitalei. Cum arată acum lucrările executate de o firmă românească

de Victor Cozmei HotNews.ro
După pasajul Domnești, alte două pasaje de tip giratoriu-suspendat peste actuala șosea de centură a Capitalei sunt în lucru, la intersecțiile cu șoselele Berceni și Oltenița. Pasajul de la intersecția șoselei Berceni cu DNCB vine la pachet și cu lărgirea la patru benzi pe o lungime de încă 2,5 km a actualei centuri. Lucrările au demarat anul trecut și sunt executate de către o asociere condusă de o firmă românească, iar pe teren deja au început să se vadă pilele rampelor și a viitorului giratoriu.
Spatiile comerciale de la metrou
Foto: Hotnews

Metrorex: Termenul pentru eliberarea spațiilor comerciale de la metrou expiră la miezul nopții. Săptămâna viitoare vor începe evacuările

de Victor Cozmei HotNews.ro
Metrorex avertizează că termenul pentru eliberarea spațiilor comerciale expiră la miezul nopții, iar că de săptămâna viitoare vor începe procedurile de evacuare. Compania Metrorex spune că din 2018 a expirat contractul cu sindicatul USLM condus de fostul parlamentar PSD Ion Rădoi prin care formațiunea sindicală închiria spațiile comerciale. Totodată, Metrorex spune că spațiile comerciale sunt un pericol pentru siguranța cetățenilor și că pentru acestea nu au fost identificate autorizații de construire emise.
DX12 Craiova - Pitesti - lucrari pe lotul 2
Foto: Captura YouTube

VIDEO Drumul Expres DX12 Craiova - Pitești: Cum arată acum tronsonul care ar putea fi gata în acest an și unde lucrează o companie românească: „Acțiuni de forță, mobilizare impresionantă”

de Victor Cozmei HotNews.ro
Primul strat de asfalt a fost așternut deja pe unele porțiuni ale drumului expres DX12 Craiova - Pitești. Lucrările de pe Tronsonul 2 de circa 40 de km unde operează asocierea românească de companii condusă de UMB avansează în ritm susținut. Tocmai pentru că lucrările sunt avansate, autoritățile de la Transporturi speră să deschidă traficul pe acest tronson care ocolește atât Slatina, cât și Balșul, bazându-se pe promisiunea constructorului UMB care are deja un „istoric” de a finaliza proiecte înainte de termen.
Lucrari incepute pe autostrada Transilvania aproape de Cluj Napoca
Foto: Captura YouTube

VIDEO Autostrada Transilvania - Mobilizare în forță a românilor de la UMB pe două tronsoane de pe dealurile de lângă Cluj Napoca: „Lucrări de minim 3 ani din cauza reliefului dificil”

de Victor Cozmei HotNews.ro
Asocierea de firme românești Spedition UMB - Tehnostrade a început în forță construcția a două tronsoane de circa 42 de km din Autostrada Transilvania, de la Nădășelu la Zimbor și mai departe la Poarta Sălajului. Pe teren au intrat cu zeci de utilaje care au început decopertarea și excavarea dealurilor de la nord-vest de Cluj-Napoca.
Catalin Drula
Foto: Hotnews

Drulă, despre consecințele blocării metroului: Poliția a identificat deja 350 dintre participanți / Metrorex depune acțiune în instanță să recupereze prejudiciul de la sindicatul condus de Rădoi

de Victor Cozmei HotNews.ro
„Circulă un fake news de la sindicat cum că s-a pus batista pe țambal, adică vezi Doamne, nimeni nu pățește nimic, salariile rămân cum sunt, personalul rămâne cum e, totul e bine şi frumos. Nu e nimic mai departe de adevăr. E complet fals”, a declarat miercuri ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, pe marginea conflictului de la metrou între Metrorex și sindicatul condus de fostul parlamentar PSD Ion Rădoi care s-a soldat cu blocarea activității la metrou vinerea trecută. Drulă spune că acțiunea de blocare a metroului se va lăsa cu consecințe și că Metrorex merge în instanță să recupereze prejudiciul de peste 2,8 milioane de lei.
Procesul verbal de la discutiile Metrorex - sindicatul USLM
Foto: Colaj foto

Ce s-a stabilit de fapt la discuțiile Metrorex - Sindicat: Micșorările de salarii vor fi discutate în altă ședință / Angajații care au blocat metroul nu vor fi sancționați disciplinar pe perioada negocierilor

de Victor Cozmei HotNews.ro
Liderul sindicatului de la metrou Ion Rădoi a prezentat miercuri, la ieșirea de la ședința cu conducerea Metrorex, prima pagină a procesului verbal încheiat, unde erau listate doar temele de discuție, lăsând să se înțeleagă că sindicatul a obținut tot ce a cerut, inclusiv nesancționarea angajaților care au blocat vineri metroul bucureștean. În realitate, pe pagina a doua a procesului verbal s-a stabilit că angajații nu vor fi sancționați disciplinar pe perioada negocierilor, iar micșorarea veniturilor va fi o temă pentru o altă sesiune de discuții. De altfel, Metrorex a transmis că, în urma protestului de vineri, „ celelalte acțiuni de natură penală și cele menite să recupereze prejudiciul cauzat companiei înaintează firesc”.
Traseul autostrăzii Brașov - Făgăraș
Foto: Catalin Drula / Facebook

HARTĂ Autostrada Transilvania, tronsonul Brașov - Făgăraș. A fost scoasă la licitație proiectarea: Ministrul Transporturilor: „Un proiect ținut la sertar ani de zile”

de Victor Cozmei HotNews.ro
Proiectul tehnic al autostrăzii Brașov - Făgăraș a fost scos la licitație - un tronson din autostrada Transilvania rămas în aer după rezilierea contractului cu americanii de la Bechtel. „Acest proiect ținut la sertar ani de zile face primii pași către realizare”, notează ministrul Transporturilor. „Licitația este una „pe model nou”, în care CNAIR primește la final întreaga documentație tehnică, iar la momentul la care va fi organizată licitația pentru construire, lucrările vor putea începe imediat, fără blocaje, cu toate exproprierile făcute și fără surprize în teren”, spune Drulă.
Exemplu de drum expres
Foto: MTI

HARTĂ Drum expres nou de la București la Târgoviște. A fost lansată licitația pentru documentația tehnică - Drulă: „Este soluția modernă pentru anul 2021, nu dublarea la 4 benzi a drumului existent”

de Victor Cozmei HotNews.ro
A fost lansată licitația pentru documentația tehnică pentru noul drum expres Târgoviște - București, o șosea de mare viteză care va fi proiectată de la zero și care va face legătura între cele două orașe în plus față de actualul drum național. „Aceasta este soluția modernă pentru anul 2021, nu dublarea la 4 benzi a drumului existent DN71 care trece pe 53% din lungime prin localități. Iar pe naționalul actual, pe DN71 vor fi făcute reparații anul acesta pentru a îmbunătăți calitatea drumului până când vom avea drumul expres”, a anunțat ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă.
A7 - primii kilometri in lucru
Foto: Captura YouTube

„Vestea dimineții” despre autostrada A7 spre Moldova: „Avem acord de mediu pentru A7 Ploiești - Buzău. Intrăm pe ultima 100m pentru licitarea lucrărilor!”

de Victor Cozmei HotNews.ro
Tronsonul de circa 63 de km de la Ploiești la Buzău din A7, practic prima porțiune a autostrăzii Moldovei care va străbate regiune de la Nord la Sud și o va lega cu Muntenia și Capitala, dublând mult prea aglomeratul DN2/E85 - cel mai periculos drum din țară - a primit acordul de mediu și este aproape de licitarea lucrărilor, a anunțat ministrul Transporturilor.
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by