MONITORIZARI. Proiecte de infrastructura
Autostrada a1 Sibiu - Pitesti, pe sectiuni
Foto: Hotnews

Care e stadiul la zi pentru autostrada Sibiu - Pitești. Directorul Companiei de Autostrăzi: „Pe lotul 2 vom finaliza studiile geotehnice”

de Victor Cozmei HotNews.ro
Lucrările pe autostrada A1 Sibiu - Pitești (cca 121 de km) au început oficial în urmă cu o săptămână pe lotul 1 de 13 km de la Sibiu la Boița. În continuare, pe lotul 2 vor fi finalizate studiile geotehnice solicitate de experții europeni, spune Mariana Ioniță, directorul CNAIR, într-un interviu pentru Agerpres. Ioniță spune că speră ca „până la finele anului sau în prima parte a anului următor să lansăm procedura de achiziție publică”, un termen similar și pentru secțiunea 3, în timp ce pentru secțiunea 4 autoritățile de la drumuri trebuie să dea un câștigător. Mai rămâne secțiunea 5, de circa 30 de km, de la Curtea de Argeș la Pitești, unde un câștigător a fost anunțat, dar există însă un blocaj.
A10 Sebes - Turda - nodul rutier Sebes dintre A1, A10 si DN1
Foto: Captura YouTube

VIDEO Imagini din dronă cu nodul rutier complex dintre două autostrăzi și un drum național la Sebeș. Lotul 1 din A10 Sebeș - Turda ar fi trebuit să fie gata anul acesta

de Victor Cozmei HotNews.ro
Nodul rutier de la Sebeș dintre autostrăzile A1, A10 și drumul național DN1/E81, cu poduri peste râul Sebeș și două pasaje peste linia de cale ferată, este cel mai complex obiectiv în lucru de pe lotul 1 A10 Sebeș - Turda (17 km), un tronson pe care autoritățile l-au tot promis pentru final de 2020. O filmare recentă din dronă arată totuși că șantierul e încă departe de a fi gata, iar la nodul rutier complex de la Sebeș încă mai e de lucrat.
Lucrari pe Drumul Expres Craiova - Pitesti
Foto: Captura Facebook

VIDEO Imagini din dronă: Cum avansează lucrările pe Drumul Expres Craiova - Pitești

de Victor Cozmei HotNews.ro
Tronsonul 2 al Drumului Expres Craiova - Pitești (121km) este în plină construcție pe cei circa 40 de km ai săi de către o asociere de firme românești. Contractul de circa 309 milioane de euro are termen de finalizare sfârșitul anului 2021. Compania de Drumuri tocmai ce a publicat un video cu imagini surprinse atât din dronă, cât și de la sol cu lucrările executate pe acest tronson.
Sectiunea 1 Sibiu - Boita, parte din A1 Sibiu - Pitesti
Foto: Hotnews

HARTĂ Autostrada Sibiu - Pitești: A fost semnat ordinul de începere al lucrărilor pe Lotul 1 Sibiu - Boița

de Victor Cozmei HotNews.ro
Ordinul de începere a lucrărilor pentru lotul 1 al secțiunii 1 Sibiu – Boița (13,2 km) din cadrul autostrăzii Sibiu – Pitești a fost semnat luni, anunță Ministrul Transporturilor. Durata execuției lucrărilor este de 36 de luni. Vezi în articol o hartă detaliată a primului segment al autostrăzii A1 Sibiu - Pitești care va fi construit.
Centura Timisoara - Sud
Foto: Hotnews

Varianta de ocolire Timișoara Sud - 26 km, o singură bandă pe sens: A fost emis ordinul de începere al lucrărilor

de Victor Cozmei HotNews.ro
Ordinul de începere al lucrărilor și predarea amplasamentului pentru construcția Variantei de Ocolire Timișoara Sud au fost emise, anunță miercuri Ministerul Transporturilor care precizează că lucrările se vor realiza în perioada asta cu respectarea măsurilor impuse prin ordonanța militară nr. 3 în contextul pandemiei de coronavirus. Varianta de ocolire Timișoara Sud va avea o lungime de circa 26 km, o singură bandă pe sens și costă circa 57 milioane de euro.

Locatia pasajului de la Mogosoaia
Foto: Google Earth

Pasajul de la Mogoșoaia pe Centura Capitalei: A fost emisă autorizația de construire, la 16 luni de la semnarea contractului

de Victor Cozmei HotNews.ro
Autorizația de Construire pentru proiectarea și execuția Pasajului de la Mogoșoaia - un pasaj de circa 800 de metri pe Centura Capitalei, peste DN1A spre Mogoșoaia - a fost emisă luni, anunță Ministerul Transporturilor. Măsura vine la mai bine de un an și patru luni (16 luni în total) de când a fost semnat contractul de circa 6,8 milioane de euro.
Nodul rutier de la Sebes intre Autostrazile A10 si A1 si DN1
Foto: Captura YouTube

VIDEO Imagini din dronă cu A10 Sebeș - Turda, Lotul 1 și nodul rutier complex de la Sebeș dintre A1, A10 și DN1. Va fi gata anul acesta?

de Victor Cozmei HotNews.ro
Cei 17 km de pe Lotul 1 al autostrăzii A10 Sebeș - Turda se numără printre secțiunile pe care autoritățile speră să le deschidă în 2020, însă șansele pentru o inaugurare sunt în realitate destul de mici. O filmare recentă din dronă arată că șantierul e departe de a fi gata, mai ales la nodul rutier complex de la Sebeș, acolo unde se intersectează A10 cu A1 și DN1. Ba mai mult, într-o vizită recentă, ministrul Transporturilor a dat peste o altă problemă: stâlpi de electricitate care n-au fost relocați și sunt pasați de la o entitate la alta.
Ministrul Transporturilor pe autostrada A10 Sebes - Turda
Foto: Ziarul Unirea

VIDEO Autostrada A10 Sebeș - Turda: „Imagini demne de scenetele lui Caragiale acum câteva momente pe lotul 1” - Pro Infrastructura

de Victor Cozmei HotNews.ro
„Imagini demne de scenetele lui Caragiale acum câteva momente pe lotul 1 al Autostrăzii Sebeș-Turda. Vedeți aici clipul celor de la Ziarul Unirea. În rolul principal: doi stâlpi de curent care nu se lasă relocați de ani de zile și care blochează avansul lucrărilor în zonă. Motivul: nu au fost făcute exproprierile pentru ei, deși contractul a fost semnat în 2014 și trebuia să fie gata în doi ani!”, scrie Asociația Pro Infrastructura.
A8 Tg Mures - Iasi
Foto: Hotnews

Autostrada Unirii A8 Tg. Mureș - Iași - Ungheni: Ce termene își asumă Transporturile pentru fiecare tronson

de Victor Cozmei HotNews.ro
Podul peste Prut de la Ungheni ar urma să fie practic primul lot finalizat din cadrul Autostrăzii Unirii A8 Tg. Mureș - Iași - Ungheni, undeva în orizontul anului 2023. Restul tronsoanelor autostrăzii în lungime de circa 310 vor avea documentația revizuită și vor avea un termen de finalizare în 2026-2027, conform planurilor oficiale prezentate de Ministerul Transporturilor.
Autostrada A3 Comarnic - Brasov (Rasnov)
Foto: Hotnews
OFICIAL

Care sunt planurile pentru autostrada Comarnic - Brașov. Ce loturi vor fi prioritare și când ar putea fi terminată

de Victor Cozmei HotNews.ro
Autostrada Comarnic - Brașov (Râșnov) va avea circa 52 de kilometri, va costa circa 1,2 miliarde de euro, va fi împărțită în cinci loturi, iar cu prioritate vor fi realizate tronsoanele care vor asigura variantele de ocolire pentru Comarnic, Sinaia, Bușteni și Azuga, se arată într-o notă de informare a Ministerului Transporturilor privind stadiul implementării proiectului. Pentru alte tronsoane va fi redesenat traseul în zona stațiunilor - la Bușteni va fi un nou traseu prin tuneluri - iar finalizarea întregului proiect este gândită pentru perioada 2025-2026.
A1 Sibiu - Boita
Foto: Hotnews

Autostrada A1 Sibiu - Pitești: Începe oficial construcția pe primul tronson, de la Sibiu la Boița

de Victor Cozmei HotNews.ro
Construcția pe primul tronson al autostrăzii A1 Sibiu - Pitești are undă verde și poate începe oficial după ce Ministerul Transporturilor a emis autorizația de construire pentru Lotul 1 Sibiu - Boița (13,2 km). Contractul pentru proiectare și execuție a fost semnat în aprilie 2019 și are termen de execuție de 48 de luni, din care primele 12 luni sunt pentru proiectare.
A8 Tg Mures - Iasi
Foto: Hotnews

Autostrada „Unirii” A8 Tg. Mureș - Iași ar putea fi terminată în 2026-2027, spune ministrul Transporturilor

de Victor Cozmei HotNews.ro
Niciun proiect de infrastructură din România nu va fi blocat și toate care sunt în execuție, sunt finanțate de Guvern, a spus vineri ministrul interimar al Transporturilor, Lucian Bode, într-o vizită în Moldova. Bode a vorbit și de drumul de mare viteză A7 Ploiești - Buzău - Focșani - Bacău - Pașcani, despre care a spus că va avea documentația și proiectul tehnic gata la finalul anului, deși datele oficiale de la Compania de Drumuri îl contrazic flagrant.
A13 Brasov - Bacau
Foto: Hotnews

Autostrada A13 Brașov - Bacău: Contract de 20 de milioane de lei atribuit pentru Studiul de Fezabilitate și Proiectul Tehnic / FOTO cu traseul, posibile tuneluri și viaducte

de Victor Cozmei HotNews.ro
Pentru circa 20 de milioane de lei asocierea Search Corporation SRL - Primacons Group SRL va realiza Studiul de Fezabilitate și Proiectul Tehnic pentru autostrada A13 Brașov - Bacău, anunță Compania de Drumuri. Autostrada ar urma să aibă o lungime de circa 172 de kilometri, se află pe rețeaua secundară de coridoare europene și conform Master Planului General de Transport se află pe penultimul loc în tabelul proiectelor prioritare.
Autostrada de Centura A0 Nord - Lotul 4
Foto: Hotnews

Autostrada de Centură (A0) a Capitalei - Nord: Ultimul tronson, scos la licitație

de Victor Cozmei HotNews.ro
Ultimul tronson al Autostrăzii de Centură a Capitalei (A0) pe zona de Nord, lotul 4 în lungime de 4,5 km între Cernica și A2, a fost scos la licitație pentru proiectare și execuție, de către Compania de Drumuri. Celelalte trei loturi de pe A0 Nord sunt în prezent în licitație, în faza de evaluare a ofertelor, iar pe partea de Sud, toate trei loturile A0-Sud sunt contractate deja.
Intersectia DNCB cu DN2
Foto: CNAIR

Centura Capitalei: Finalizarea extinderii la patru benzi între DN2 și A2, contractată după trei ani de la lansarea licitației, la cinci ani după ce primul contract a fost reziliat

de Victor Cozmei HotNews.ro
După cinci ani de când a fost reziliat primul contract, extinderea la patru benzi a Șoselei de Centură a Capitalei pe sectorul DN2 (Afumați) - Autostrada Soarelui (A2) are un nou constructor. A fost nevoie doar de trei ani pentru a fi terminată licitația... Pentru 49 de milioane de euro, Tirrena Scavi va finaliza lucrările de modernizare pe cei 11,5 km în termen de 15 luni. Pe de altă parte, proiectul drumului modernizat prevede însă intersecții-problemă, cu conflicte de trafic. Intersecțiile cu DN2 și A2 vor fi configurate ca sensuri giratorii alungite, asemănătoare cu intersecția din zona DN1-Pod Otopeni pe care chiar CNAIR a „peticit-o” după ce s-a dovedit a fi deficitară.
Sibiu - Pitesti, o autostrada care are probleme la pornire
Foto: Hotnews
ANALIZĂ

Planul la zi pentru autostrada Sibiu - Pitești, dezastru cu premeditare. Tronsoanele cele mai grele, licitate în baza unor studii incomplete, criticate de experții europeni / Cum justifică CNAIR și ce probleme a identificat un geolog

de Victor Cozmei HotNews.ro
O mare parte din secțiunile montane din autostrada A1 Sibiu - Pitești, practic zonele cele mai grele, vor fi scoase la licitație, cu toate că vechile studii nu au fost refăcute, iar forajele geotehnice cerute de experții europeni lipsesc aproape cu desăvârșire. CNAIR susține însă că are o analiză nouă realizată de BEI, care îi sprijină, dar noi informații indică de fapt că aceasta a vizat doar tunelurile, nu întregul traseu. În schimb, experții critică lipsa forajelor geotehnice, iar într-un caz chiar discrepanța majoră între un foraj vechi și unul realizat recent în același punct. „Riscurile să ne ducem în 20 de ani în ritmul ăsta sunt foarte mari. Dacă nu e studiată cum trebuie, autostrada nu se va face”, avertizează experții.
A7 sau Drumul de Mare Viteza spre Moldova
Foto: Hotnews

Drum Expres de 102 km de la Pașcani la Suceava și până la Siret: proiectarea și studiul de fezabilitate, scoase la licitație

de Victor Cozmei HotNews.ro
Licitațiile pentru studiile de fezabilitate și proiectele tehnice pentru un nou drum expres lung de 102 km de la Pașcani la Suceava și până la Siret, la granița cu Ucraina, au fost lansate de Compania de Drumuri. Noul Drum Expres va fi în continuarea drumului de mare viteză / Autostrada A7 pe relația Ploiești-Buzău-Bacău-Pașcani și va forma practic „coloana vertebrală” a traficului rutier în Moldova pe relația Nord-Sud.
Mariana Ionita, director al Companiei de Drumuri
Foto: Facebook

Compania de Autostrăzi are un nou director general interimar. Cine este Mariana Ioniță

de Victor Cozmei HotNews.ro
Consiliul de Administrație al CNAIR S.A. a desemnat-o în funcția de Director General provizoriu al companiei, pe o perioadă de 4 luni, pe Mariana Ioniță, care deținea funcția de Director Direcția Reglemetări Tehnice și Autorizații de Construire în cadrul Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor.
Drumul Expres Craiova - Pitesti pe tronsoane
Foto: Hotnews

​HARTĂ INTERACTIVĂ Drumul expres Craiova - Pitești: Interes mare din partea constructorilor din Turcia și din China pentru tronsoanele 3 și 4 / 400 de mil. euro pentru 64 de km

de Victor Cozmei HotNews.ro
Zeci de firme și asocieri au depus oferte pentru Tronsonul 4 (31,8 km) și Tronsonul 3 (21,75 km) al Drumului Expres Craiova-Pitești, mulți dintre constructori fiind din Turcia sau China, pe listă regăsindu-se cam aceleași nume care au depus oferte recent și pentru Autostrada A0 din jurul Capitalei. Cele două tronsoane cu o lungime totală de circa 64 de km au fost relicitate anul trecut și au o valoare estimată de aproape 400 de milioane de euro.
Muntenia Expres Buzău - Brăila
Foto: Hotnews

„Muntenia Expres”: Drumul Expres de la Buzău la Brăila. Contract semnat de 3,5 milioane de euro pentru Studiul de Fezabilitate și Proiect Tehnic

de Victor Cozmei HotNews.ro
Contractul pentru realizarea Studiului de Fezabilitate și a Proiectului Tehnic pentru Drumul Expres de la Buzău la Brăila a fost semnat pentru circa 16,6 milioane de lei cu firma Ingineria Especializada Obra Civil E Industrial S.A, anunță Compania de Drumuri. Noua șosea de mare viteză este denumită „Muntenia Expres” în Master Planul de Transport, ar urma să aibă circa 98 de km lungime și are un cost estimat la circa 384 de milioane de euro.de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului
Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by