MONITORIZARI. Proiecte de infrastructura
Mariana Ionita, directorul CNAIR
Foto: CNAIR

Mariana Ioniță va fi schimbată de la șefia Companiei de Autostrăzi

de Victor Cozmei HotNews.ro
Mariana Ioniță urmează a fi schimbată de la conducerea Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), au precizat pentru HotNews.ro surse apropiate situației. Decizia vine după ce Consiliul de Administrație al CNAIR a fost schimbat, imediat după ce ministrul Transporturilor Cătălin Drulă și-a dat demisia. La șefia CNAIR ar urma să vină Cristian Pistol, recent numit consilier al premierului Cîțu pe Infrastructură.
Autostrada A10 Sebes - Turda, lotul 2
Foto: Captura YouTube
Imagini din dronă

VIDEO Cum arată acum Autostrada A10 Sebeș - Turda. Va fi sau nu gata anul acesta? Cătălin Drulă: „Trebuie ca cineva să fie foarte-foarte rău intenționat să nu se întâmple asta”

de Victor Cozmei HotNews.ro
Lucrările la cei circa 25 de kilometri ai Lotului 2 din Autostrada A10 Sebeș - Turda sunt aproape de final. Vorbim practic de ultimii kilometri care așteaptă să fie finalizați după lucrări de mai bine de 7 ani la autostrada A10. Autoritățile de la Transporturi au tot anunțat pe parcursul anului că traficul va fi în sfârșit deschis anul acesta, dar după plecarea ministrului Drulă de la Transporturi, un consilier al premierului Cîțu aruncă o umbră de îndoială privind deschiderea tronsonului. „Trebuie ca cineva să fie foarte-foarte rău intenționat să nu se întâmple asta”, răspunde fostul ministru Drulă. Vezi în articol cum arată acum din dronă întreg tronsonul de la Alba Iulia la Aiud.
Autostrada Moldovei - A7
Foto: Hotnews

Bătălie mare pentru construcția primului tronson din Autostrada „Moldovei” A7: 39 de oferte depuse pentru execuția primilor 63 de kilometri / Cine sunt constructorii care intra în cursă UPDATE

de Victor Cozmei HotNews.ro
Nu mai puțin de 39 de oferte au fost depuse la licitația pentru construirea celor 63 km din Autostrada A7 Ploiești (Dumbrava)-Buzău, a anunțat joi fostul ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă. „Numărul mare de oferte demonstrează pregătirea temeinică a documentației, precum și importanța proiectului în general”, a spus Drulă.
UPDATE: Compania de Drumuri anunță și care sunt cei 39 de ofertanți.
Alunecarea de teren de pe Autostrada Transilvania
Foto: Captura YouTube

​​VIDEO Alunecare masivă de teren pe Autostrada Transilvania: „Bechtel a sărit peste acest tronson și a început lucrările dincolo” / UPDATE: Reacția CNAIR

de Victor Cozmei HotNews.ro
O alunecare majoră de teren s-a petrecut pe traseul autostrăzii A3 între Nădășelu și Zimbor, chiar în apropiere de localitatea Nădășelu, pe șantierul unde constructorul român UMB a intrat în forță încă de la începutul anului. Asociația Pro Infrastructura, care a filmat din dronă alunecarea de teren, spune că întâmplarea e „un Déjà-vu pe Autostrada Transilvania” unde „numeroase zone cu sol instabil au dat bătăi de cap și constructorilor anteriori”.
DX12 Slatina - Balș, septembrie 2021
Foto: Captura YouTube

VIDEO ​Drumul Expres DX12 Craiova - Pitești, sectorul Slatina-Balș: „În ciuda mobilizării exemplare, șansele pentru deschidere în decembrie la profil complet sunt foarte, foarte mici”

de Victor Cozmei HotNews.ro
Deschiderea traficului pe cei circa 40 de kilometri ai tronsonului 2 din Drumul Expres DX12 Craiova - Pitești, tronson care practic formează variantele de ocolire pentru Balș și Slatina, ar urma să aibă loc până la finalul anului, cel puțin așa au tot anunțat autoritățile de la Drumuri în acest an. „În ciuda mobilizării exemplare, șansele pentru deschiderea traficului în decembrie 2021 pe toți cei 40 de km, pe profil complet (4 benzi), sunt foarte, foarte mici”, avertizează Asociația Pro Infrastructura.
Marin Griguta - CV
Foto: Catalin Drula / Facebook

Primul director general al Companiei de Investiții Rutiere, noua structură dedicată special doar marilor proiecte de autostrăzi, numit în funcție de ministrul Transporturilor. Cine este Marin Griguță

de Victor Cozmei HotNews.ro
„L-am numit pe Marin Griguță în funcția de director general al CNIR, companie ale cărei baze s-au pus încă din 2016, dar care a ajuns să fie operaționalizată abia anul acesta”, a anunțat luni ministrul Transporturilor Cătălin Drulă. CNIR - Compania Națională de Investiții Rutiere - este noua instituție care urmează să gestioneze exclusiv implementarea marilor proiecte de infrastructură rutieră - autostrăzi, drumuri expres, pasaje, centuri ocolitoare și drumuri de legătură, în timp ce actuala Companie de Drumuri - CNAIR, va rămâne doar cu administrarea drumurilor.
Drumul expres Craiova-Lugoj
Foto: Ministerul Transporturilor

Drum de mare viteză de la Craiova la Lugoj: 5 oferte depuse pentru proiectarea celor 250 de kilometri de autostradă sau de drum expres

de Victor Cozmei HotNews.ro
Cinci asocieri și proiectanți au depus oferte pentru proiectarea drumului de mare viteză de la Craiova până la Lugoj. „Proiectul este unul esențial pentru asigurarea unei conexiuni moderne și rapide între două dintre regiunile țării, Oltenia și Banat”, a anunțat ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă.
Viaductul nefinalizat de Bechtel de la Suplacu de Barcau
Foto: Captura YouTube

Constructor nou desemnat pe un tronson din Autostrada Transilvania abandonat de Bechtel: 26 de kilometri de finalizat, inclusiv lungul viaduct rămas în paragină la Suplacu de Barcău

de Victor Cozmei HotNews.ro
Asocierea Construcții Erbașu - Vahostav - SK A.S. va proiecta și construi cei circa 26,63 de kilometri din autostrada Transilvania de la Suplacu de Barcău la Chiribiș, tronson început, dar abandonat de Bechtel. Oferta câștigătoare depusă de constructor la licitație e de 543 de milioane de lei și contractul va avea un termen de 6 luni pentru proiectare și 18 luni execuție. Cea mai impozantă lucrare de pe traseu este finalizarea viaductului lung de circa 1,7 km care trece prin mijlocul unui lac de acumulare, viaduct început, dar nefinalizat de Bechtel.
Autostrada A1 Sibiu - Pitesti (pe sectiuni)
Foto: Hotnews

Licitație finalizată pe un alt tronson din autostrada A1 Sibiu - Pitești: Același constructor desemnat după contestații / „Facem treabă la minister, până la capăt, în ciuda unui premier ostil”

de Victor Cozmei HotNews.ro
La circa 6 luni de la prima desemnare a câștigătorului, după ce contestațiile depuse au impus reevaluarea ofertelor, Compania de Autostrăzi a desemnat același constructor pentru proiectarea și execuția celor 9,86 de kilometri de autostradă dintre Curtea de Argeș și Tigveni, parte a A1 Sibiu - Pitești: firma austriacă PORR CONSTRUCT, pentru circa 1,.7 miliarde de lei
Magistrala 6 spre Baneasa si spre Otopeni
Foto: Hotnews

Raport devastator al experților externi pentru Metroul M6 de la Băneasa până la Aeroportul Otopeni: Rentabilitate de doar 0,17% / Transporturile cer suspendarea proiectului și mutarea împrumutului japonez către alte proiecte de metrou din Capitală

de Victor Cozmei HotNews.ro
Experții Băncii Europene de Investiții au analizat, la solicitarea Ministerului Transporturilor, potențialul de dezvoltare al Magistralei M6 de metrou, de la Stația Tokyo (Complex Băneasa) până la Aeroportul Otopeni, iar concluziile sunt dure, conform unui memorandum consultat de HotNews.ro. Rentabilitatea proiectului, așa cum apare el acum în planurile Metrorex, e departe de a fi la un prag acceptabil, doar 0,17% față de 5% cât e pragul normal pentru ca un proiect să fie considerat rentabil. Analiza, transmisă acum de către Transporturi pentru avizare la Finanțe, vine și cu o serie de propuneri pentru continuarea proiectului sub altă formă, inclusiv folosirea împrumutului pe care Japonia l-a pus la dispoziția Metrorex.
Podul peste Dunare - imagini pe timp de noapte
Foto: Captura YouTube

​VIDEO Imagini impresionante surprinse noaptea cu Podul peste Dunăre de la Brăila

de Victor Cozmei HotNews.ro
Podul suspendat peste Dunăre de la Brăila prinde din ce în ce mai mult contur, iar odată cu operațiunea de tragere a cablurilor principale peste Dunăre toată construcția podului a fost iluminată pentru lucrările ce se desfășoară pe timpul nopții. Imaginile surprinse noaptea sunt impresionante. Podul ar urma să se finalizeze în 2022, împreună cu 10 din cei 22 de km de drumuri de legătură, a anunțat recent ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă.
Legătura A1 cu Rm. Vâlcea
Foto: Catalin Drula / Facebook

Drumul de legătură Râmnicu Vâlcea - Autostrada A1 Sibiu - Pitești: 4 oferte depuse pentru proiectare / Care sunt cele două segmente

de Victor Cozmei HotNews.ro
Patru oferte au fost depuse la licitația pentru proiectarea modernizării legăturii rutiere dintre Râmnicu Vâlcea și autostrada A1 Sibiu - Pitești, „așa numitul tronson 6 al autostrăzii Sibiu - Pitești”. Proiectul este împărțit în două sectoare, între Curtea de Argeș și Tigveni, respectiv între Tigveni și Rm. Vâlcea și prevăd atât modernizarea actualului drum, cât și realizarea unei bucăți de drum de la zero.
Lucrări demarate la A1 Pitești - Curtea de Argeș
Foto: CNAIR

Au început lucrările la autostrada Sibiu - Pitești, secțiunea de 30 de kilometri de la Pitești la Curtea de Argeș. VIDEO Cum va arăta autostrada la final

de Victor Cozmei HotNews.ro
Lucrările la autostrada Sibiu - Pitești, secțiunea 5 de la capătul dinspre Pitești au început oficial de miercuri. Constructorul italian și-a mobilizat deja utilajele în teren și a demarat lucrările incipiente pentru tronsonul de circa 30 de kilometri până la Curtea de Argeș.
12 noi noduri rutiere pe autostrazi
Foto: Catalin Drula / Facebook

HARTĂ 12 noi noduri rutiere proiectate pe autostrăzile din țară. Unde vor fi acestea

de Victor Cozmei HotNews.ro
12 noi noduri rutiere vor fi realizate pe mai multe autostrăzi din țară, Compania de Autostrăzi lansând licitațiile pentru studiile de prefezabilitate și de fezabilitate. Anunțul făcut de ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, vin după ce Compania de Drumuri a mai semnat anul acesta alte contracte pentru realizarea a altor 9 noduri rutiere pe autostrăzile existente.
Autostrada Unirii A8 - Tg Mures - Tg Neamt
Foto: Hotnews

​Autostrada „Unirii” A8: Probleme cu Studiul de Fezabilitate pe zona montană. CNAIR a respins documentația depusă de proiectantul spaniol și a cerut completarea și revizuirea studiilor

de Victor Cozmei HotNews.ro
Studiul de Fezabilitate pentru tronsonul din Autostrada „Unirii” A8 dintre Tg. Mureș și Tg. Neam, depus de către proiectantul spaniol la începutul lunii august, a fost practic respins de către Compania de Drumuri, după o analiză amănunțită. CNAIR a transmis companiei spaniole Ingineria Especializada Obra Civil e Industrial SA (fosta Acciona Ingineria) să completeze și să revizuiască documentația „în cel mai scurt timp posibil”, în timp ce pentru zona montană a proiectului „este necesară finalizarea investigațiilor geotehnice”. Contractul a fost semnat în 2019 pentru 17 milioane de lei, la jumătate din valoarea inițial estimată, și mult sub cât au considerat analiștii că ar fi trebuit să coste.
Traseul final pentru autostrada A7 Pascani - Suceava - Siret
Foto: Hotnews

HARTĂ INTERACTIVĂ Autostrada spre Bucovina: Traseul final pentru A7 Pașcani - Suceava - Siret. Unde va fi autostradă și unde va fi drum expres / Modificări, noduri rutiere și drumuri de legătură

de Victor Cozmei HotNews.ro
Circa 120 de kilometri de autostradă și drum expres care să continue Autostrada Moldovei A7 mai departe spre Bucovina și spre granița cu Ucraina. Studiul de trafic și analiza multricriterială a proiectului au fost finalizate, iar traseul final a fost bătut în cuie. HotNews.ro a obținut traseul drumului de mare viteză de la Pașcani la Suceava și Siret și l-a transpus într-o hartă interactivă. Față de variantele inițiale studiate în primăvară, varianta finală prezintă mai multe modificări, noduri rutiere diferite, drumuri de legătură, iar o bucată de circa 30 de kilometri va fi realizată la standard de drum expres și nu de autostradă.
Prima autostrada care va fi inaugurata in 2021?
Foto: Captura YouTube

VIDEO Prima autostrada inaugurată în 2021? Cum arată acum „ciotul” din Autostrada Transilvania care ar trebui să fie gata peste câteva luni

de Victor Cozmei HotNews.ro
O bucată din autostrada A3 Transilvania ar urma să fie inaugurată peste câteva luni, deși teoretic termenul contractual este abia începutul anului viitor. Noi imagini de pe șantier ilustrează mobilizarea bună a constructorului austriac. Chiar dacă discutăm doar de un tronson foarte scurt, el este „unul de efect care va rezolva o (bună) parte din problemele de trafic” din zonă, după cum apreciază și Asociația Pro Infrastructura.
A1 Sibiu - Boita - august 2021
Foto: Captura YouTube

VIDEO Autostrada A1 Sibiu - Pitești, lucrări în forță și primele straturi de asfalt pe tronsonul spre Valea Oltului: „Unul dintre cele mai impresionante proiecte în construcție din România"

de Victor Cozmei HotNews.ro
„Unul dintre cele mai impresionante proiecte în construcție din România", așa a caracterizat ministrul Transporturilor lucrările la Secțiunea 1 a autostrăzii A1 Sibiu - Pitești, în special viaductul de la Tălmăcel. Noi imagini surprinse cu drona ilustrează avansul lucrărilor care au ajuns la aproape 50% stadiu fizic, primele straturi de asfalt deja turnat, precum și imagini spectaculoase cu podul casetat și executat în consolă de la Tălmăcel.
Pasajul Mogosoaia - lucrari in august 2021
Foto: Captura video

VIDEO Cum arată acum pasajul de pe centura Capitalei care ar trebui să fie gata peste o lună, înainte de termen: „Se lucrează în două ture, ziua și noaptea”

de Victor Cozmei HotNews.ro
Un pasaj pe actuala Șosea de Centura a Capitalei va fi gata până pe 1 octombrie, înainte de termenul oficial, anunțat recent ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă. Noi imagini din dronă arată exact stadiul lucrărilor la pasajul rutier suprateran, cu o lungime de circa 800 de metri, care va muta actuala Șosea de Centură a Capitalei cu ale sale patru benzi peste giratoriul de la intersecția cu DN1A - Mogoșoaia.
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by