MONITORIZARI. Proiecte de infrastructura
Modernizare DNCB intre A1 si DN5
Foto: Catalin Drula / Facebook

Lărgirea Centurii București între A1 și DN5: opt constructori din Turcia, România și Italia au depus oferte pentru contractele de 160 de milioane de euro

de Victor Cozmei HotNews.ro
Mai multe companii și asocieri de constructori din Turcia, România sau Italia au depus oferte pentru proiectarea și execuția lărgirii Șoselei de Centură București, cei circa 15,5 km dintre A1 și DN5 (Giurgiu). Contractele pe cele două loturi vizate au o valoare estimată de circa 800 de milioane de lei și un termen de 12 luni pentru proiectare și 24 de luni pentru execuție.
Pod Peste Prut
Foto: Catalin Drula / Facebook

HARTĂ Conexiunile rutiere România - Republica Moldova: Ministrul Transporturilor anunță o campanie de reabilitare a podurilor peste Prut

de Victor Cozmei HotNews.ro
„Reabilităm podurile peste Prut și construim unul nou. Îmbunătățim prin infrastructură legăturile dintre România și Republica Moldova!”, a anunțat luni ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă. Compania de Drumuri are în derulare cinci proiecte importante, finanțate prin fonduri europene nerambursabile, pentru reabilitarea podurilor de peste Prut și pentru construirea unui nou pod peste acest râu, la Ungheni, potrivit ministrului.
Drumul Expres DX12 Craiova - Pitesti - Tronsonul 2
Foto: Captura YouTube

VIDEO Drumul Expres DX12 Craiova - Pitești: Cum arată acum tronsonul de 40 de kilometri care va fi gata anul acesta / Care e diferența între un Drum Expres și o Autostradă

de Victor Cozmei HotNews.ro
Circa 40 de kilometri din Drumul Expres DX12 Craiova - Pitești, un tronson lung care ar urma să ocolească Balșul și Slatina, sunt în cărți pentru a fi finalizați și dați în trafic în acest an, conform așteptărilor de la Transporturi. Aici lucrează asocierea de firme românești UMB - Tehnostrade - SA&PE Construct. Noi imagini video ilustrează lucrările spectaculoase la câteva poduri de pe traseu, lucrări cheie pentru finalizarea până la sfârșitul anului.
Autostrada de Centura - A0 - Pe loturi
Foto: Hotnews

VIDEO Cum arată acum lucrările la cel mai avansat tronson al Autostrăzii de Centură A0 care va ocoli Capitala

de Victor Cozmei HotNews.ro
Autostrada de Centură a Capitalei (A0), o nouă șosea de mare viteză diferită de actuala centură, începe să prindă contur din ce în ce mai mult. Din circa 101 km de inel de autostradă (A0) în jurul Bucureștiului, 52 de km vor reprezenta A0 Sud, unde cele trei loturi deja au fost contractate și au intrat în lucru. Dintre acestea, cel mai avansat este Lotul 2 - circa 16 km între DN6 și Berceni, construit de o companie din Turcia.
Tunel pe autostrada
Foto: Wikimedia Commons

Licitația de 1 miliard de euro pentru unul dintre cele mai grele sectoare montane de pe autostrada A1 Sibiu - Pitești: 6 constructori s-au calificat să depună ofertele

de Victor Cozmei HotNews.ro
Șase asocieri de constructori din Turcia, Grecia, Italia, Spania și Austria s-au precalificat pentru evaluarea finală la licitația de 1 miliard de euro pentru Secțiunea 2 Boița - Cornetu, parte din autostrada A1 Sibiu - Pitești, de 31,33 km lungime. Tronsonul presupune execuția a 7 tuneluri cu o lungime de circa 4,9 km în total, 27 de viaducte, 22 de poduri, un ecoduct și câteva sute de lucrări de consolidare și susținere versanți.
Lucrari la drumuri si calea ferata
Foto: CNAIR

Câți bani vrea să ceară Ministerul Transporturilor la rectificarea bugetară: Execuție bugetară aproape de 100% pe primul semestru / Investițiile din fonduri europene, +285% față de 2018

de Victor Cozmei HotNews.ro
Ministerul Transporturilor susține că are o execuție bugetară pe fondurile de la bugetul de stat de 93% pe primul semestru al acestui an, și „creșteri spectaculoase” pe investițiile din fonduri europene comparativ cu anii anteriori. Astfel, Transporturile vor cere la prima rectificare bugetară sume în plus de circa 2,9 miliarde de lei (aproximativ 580 milioane euro), potrivit informațiilor transmise la solicitarea HotNews.ro. Pe ce domenii se vor duce banii pe care Transporturile îi cer în plus la rectificare, vezi în articol.
Drum de legatura Oradea - Autostrada A3
Foto: Hotnews

HARTĂ Drum expres care leagă Oradea de Autostrada A3: A fost semnat contractul de execuție de 110 milioane de euro

de Victor Cozmei HotNews.ro
Constructorul austriac Strabag va proiecta și executa drumul de legătură de circa 19 km de la Centura Oradea către Autostrada A3 pentru circa 545 de milioane de lei (circa 114 mil euro). Contractul a fost semnat miercuri, iar termenul este de 6 luni pentru proiectare și 24 de luni pentru execuție. „Drumul de 19 km va fi construit la profil de drum expres pe 13 km, iar, pe 6 km, la profil de drum național cu 4 benzi”, a anunțat ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă.
Pasajul Domnesti - prima grinda principala a sensului giratoriu suspendat
Foto: Construim Romania

VIDEO Pasajul de la Domnești: A început montarea grinzilor principale ale giratoriului suspendat / Urmează devierea traficului de pe centură

de Victor Cozmei HotNews.ro
De marți s-a început montarea grinzilor principale aferente inelului central al giratoriului suspendat de la Domnești, pe porțiunea dintre Domnești și centură, spre Bragadiru, a anunțat secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Ionel Scrioșteanu. Potrivit acestuia, urmează ca de miercuri să fie deviat traficul pe centură.
A3 Chetani - Campia Turzii
Foto: Captura YouTube

Autostrada A3 Chețani - Câmpia Turzii: Licitație lansată pentru finalizarea lucrărilor. Cum s-a rezolvat blocajul după rezilierea eșuată din primăvară

de Victor Cozmei HotNews.ro
În martie contractul pentru realizarea celor 15,7 km de autostradă A3 dintre Chețani și Câmpia Turzii a fost reziliat de către Compania de Drumuri. Contractul fusese semnat în 2015 cu firma românească Straco și ajunsese în 2021 abia la stadiul de sub 40%. Numai că Tribunalul București a decis să suspende rezilierea contractului la puțin timp după. Acum, ministrul Transorturilor a anunțat că CNAIR scoate la licitație finalizarea lucrărilor și a explicat cum s-a rezolvat blocajul.
Trafic deschis pe bretelele A10-A1 de pe nodul rutier Sebes
Foto: Captura YouTube

VIDEO Autostrada A10 Sebeș - Turda: S-a deschis circulația pe cele doua bretele pe direcția Turda-Deva de la nodul rutier Sebeș

de Victor Cozmei HotNews.ro
Circulația rutieră a fost deschisă joi pe două dintre bretelele care leagă autostrada A10 Sebeș - Turda de Autostrada A1, cele două bretele pe direcție spre și dinspre Deva. „Următorul pas este deschiderea celor două bretele spre/dinspre Sibiu, programată pe 31 iulie, conform promisiunii constructorului”, a anunțat ministrul Drulă. Reamintim că Lotul 1 A10 Sebeș - Turda a fost deschis în decembrie 2020, dar doar prin bretelele secundare care leagă A10 de DN1 și implict A1, nu și pe bretelele directe dintre autostrăzi.
Tunel de metrou în București
Foto: Asociatia Pro Infrastructura

Magistrala de metrou M6 1Mai - Tokyo (Băneasa): O asociere de firme din Turcia a câștigat contractul de execuție

de Victor Cozmei HotNews.ro
O asociere de firme din Turcia a câștigat licitația Metrorex pentru proiectarea și execuția structurilor de rezistență pe viitoarea Magistrală M6 de metrou, de la 1 Mai la Complex Comercial Băneasa, informează Club Feroviar. La licitația de circa 1,2 miliarde de lei lansată de Metrorex au mai depus oferte asocieri de firme din Turcia, China, Rusia, Italia sau Spania.
Întreținerea drumurilor
Foto: MT

Drulă vrea să ceară bani în plus la rectificare pentru întreținerea drumurilor: „Avem peste 100% absorbție pentru primele 6 luni din 2021”

de Victor Cozmei HotNews.ro
„Peste 100% absorbție din fondurile de întreținere a infrastructurii rutiere pentru primele 6 luni din 2021”, a anunțat ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă. „Pentru că reparațiile vor continua într-un ritm accelerat anul acesta, vom cere suplimentarea de la buget a fondurilor pentru întreținerea infrastructurii”, a declarat Drulă.
Autostrada Ungheni - Targu Mures
Foto: Captura YouTube

VIDEO Cum arată acum „ciotul” din Autostrada Transilvania care ar trebui să fie gata în acest an: „Îl inaugurăm înainte de termen”

de Victor Cozmei HotNews.ro
O bucată din autostrada A3 Transilvania ar urma să fie inaugurată anul acesta, deși teoretic termenul contractual este abia începutul anului viitor. Angajamentul a fost luat chiar de către ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, care a vizitat de curând șantierul unde constructorul austriac este bine mobilizat în teren. Tronsonul A3 de la Târgu Mureș la Ungheni (Aeroport) nu este unul lung, un „ciot” de doar puțin peste 9 km - 4,5 km de autostradă și 4,7 km de drum de legătură cu patru benzi - însă vine în continuarea a 33 de kilometri de autostradă deja dați în trafic și ar permite șoferilor să intre pe autostradă mult mai aproape de Târgu Mureș.
Lucrari pe A3 Nadaselu - Zimbor
Foto: Captura YouTube

VIDEO Cum arată acum prima autostradă care va atrage bani din PNRR: „Lucrări spectaculoase. Antreprenorul a turat motoarele și progresul e vizibil”

de Victor Cozmei HotNews.ro
Prima autostradă care va beneficia de finanțare prin Planul Național de Redresare și reziliență (PNBRR) este deja în lucru, circa 42 de kilometri pe care constructorul a început execuția de câteva luni, dar cu progrese vizibile. „Constructorul a turat motoarele”, apreciază Asociația Pro Infrastructura care spune că lucrările sunt spectaculoase pe tronsonul de autostradă de la Nădășelu la Zimbor.
Legătura A1 cu Rm. Vâlcea
Foto: Catalin Drula / Facebook

Drum de legătură Râmnicu Vâlcea - Autostrada A1 Pitești - Sibiu: A fost licitată proiectarea. Care sunt cele două segmente

de Victor Cozmei HotNews.ro
„A fost lansată licitația pentru proiectarea conexiunii orașului Râmnicu Vâlcea cu autostrada Sibiu-Pitești, via DN 73C”, a anunțat Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă. Legătura, de fapt, presupune modernizarea actualului drum, precum și o nouă arteră de 3 km care să ocolească Tigveniul și să se unească direct la nodul rutier cu A1.
Cătălin Drulă
Foto: Captura Facebook

Ministrul Cătălin Drulă anunţă un record de investiţii în drumuri şi căi ferate, la jumătatea anului, respectiv 2,7 miliarde de lei absorbite

de I.B. HotNews.ro
”Record pentru investiţii europene în drumuri şi căi ferate la jumătatea anului! Fonduri europene de 2,7 miliarde de lei au fost absorbite în primele 6 luni ale anului la Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii. Asta înseamnă o creştere de +35% faţă de aceeaşi perioadă a lui 2020 (2 miliarde de lei), +142% faţă de 2019 (1,12 miliarde) şi +285% faţă de 2018 (0,7 miliarde)”, a scris, miercuri, pe Facebook, Cătălin Drulă.
Centura Bacaului
Foto: Catalin Drula / Facebook

Centura oraşului Bacău va fi dată în folosinţă integral în perioada imediat următoare, anunță ministrul Drulă

de V.M. HotNews.ro
Centura oraşului Bacău va fi dată în folosinţă integral în perioada imediat următoare, a anunţat joi ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Cătălin Drulă.
Lucrari pe DN68A
Foto: DRDP Timisoara

FOTO Atenție șoferi! Lucrări insuficient semnalizate noaptea pe DN68A, „gaura” din Autostrada A1 dintre Sibiu și Nădlac, atenționează un cititor / CNAIR: „Semnalizarea de drum în lucru este conforma avizului CNAIR – IGPR”

de C.V. HotNews.ro
Pe DN68A, între Margina și Holdea, acolo unde există celebra „gaură” în autostrada A1, singura porțiune lipsă de la Nădlac la Sibiu, se derulează în aceste săptămâni lucrări ample de refacere a fundației drumului și a carosabilului. Un cititor HotNews.ro a semnalat redacției că, în drumul său noaptea, venind dinspre graniță, a fost surprins de șantierul deschis pe drum, acuzând că semnalizarea pe timp de noapte este insuficientă și că, astfel, lucrările pot fi o capcană pentru șoferi. CNAIR susține însă că semnalizarea de drum în lucru este conformă cu avizul CNAIR-IGPR și că, pe timp de noapte, există semnalizare cu semafor temporar.
Primul strat de asfalt la pasajul Domnesti
Foto: Captura YouTube

VIDEO Primul strat de asfalt turnat la pasajul de la Domnești. Care este stadiul actual și cum arată șantierul filmat din dronă

de Victor Cozmei HotNews.ro
Primul strat de asfalt pe viitorul amplasament la sol al Șoselei de Centură a Capitalei în zona Pasajului Domnești a fost turnat zilele trecute. În teren, stadiul fizic e undeva la circa o treime, iar dincolo de relocarea actualei centuri constructorul lucrează și la realizarea tablierului viitorului sens giratoriu suspendat.
Tronsonul abandonat din Autostrada Transilvania
Foto: Captura YouTube

VIDEO Tronsonul blestemat din Autostrada Transilvania: După eșecul Bechtel și o reziliere de contract, noul constructor s-a blocat în costuri suplimentare. Pro Infrastructura: „Peisaj dezolant, ca într-un film post-apocaliptic”

de Victor Cozmei HotNews.ro
Un tronson de circa 30 de kilometri din Autostrada Transilvania, început inițial tocmai de pe vremea Bechtel, a ajuns din nou într-un blocaj, după ce în urmă cu cinci ani a mai trecut printr-o reziliere. Noul constructor acuză diferențe în teren față de expertiza lucrărilor deja efectuate pe care a făcut-o CNAIR. Între timp, lucrările deja executate se pierd între buruieni. „Peisaj dezolant pe cei 28,5 km ai lotului Biharia-Chiribiș din #AutostradaTransilvania: terasamente degradate pline de buruieni și culturi agricole, aliniament abia vizibil uitat de negura timpurilor și pile cu armături ruginite răsărite din loc în loc ca într-un film post-apocaliptic”, scrie Asociația Pro Infrastructura.
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by