MONITORIZARI. Proiecte de infrastructura
Calea ferata
Foto: Hotnews

Drulă anunță „o schimbare de optică” pentru proiectele de infrastructură feroviară: „În ultimii 15 ani am investit masiv într-un singur coridor, în proiecte ample, de reconstrucție completă, dar am lăsat restul rețelei să se degradeze”

de Victor Cozmei HotNews.ro
În Planul Național de Redresare și reziliență (PNRR), prin care România vrea să obțină peste 9 miliarde de euro bani europeni pentru proiecte de transport, ar putea fi cuprinse lucrările de reabilitare și de eliminare a restricțiilor pe rețeaua de cale ferată, a anunțat vineri ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă. „Ritmul de raparații nu ține pasul cu degradarea căii ferate. Cred că PNRR este o oportunitate să facem un salt și să investim până în 2026 în reabilitarea căilor ferate. Am face ce n-am făcut în ultimii 15 ani, să readucem calea ferată la viteza constructivă și să readucem călătorii pe calea ferată”, a spus Drulă.
Magistrala M5 Drumul Taberei - Eroilor - Universitate - Iancului - Pantelimon
Foto: Hotnews

Drulă anunță o reprioritizare a proiectelor de metrou în Capitală: „Cea mai importantă linie este M5 și continuarea către Universitate-Iancului-Pantelimon”

de Victor Cozmei HotNews.ro
„Aș vrea să facem o reprioritizare a proiectelor, să nu construim linii de metrou în zone unde traficul e mai mic, unde densitatea populației este mai scăzută și să facem liniile care sunt cele mai importante pentru oraș”, a anunțat vineri ministrul Transporturilor Cătălin Drulă. Potrivit acestuia, proiectul cel mai important pe metrou va fi continuarea M5 de la Eroilor până la Universitate și mai departe până în Pantelimon, pe axa Est-Vest a Capitalei.
Exemplu de drum expres
Foto: MTI

Drum expres separat de la București la Târgoviște, în loc de lărgirea la patru benzi a actualului DN. Drulă vrea aceeași abordare și pe alte proiecte: „Nu putem avea soluții de anii '50, să lărgim aceste drumuri prin mijlocul satelor”

de Victor Cozmei HotNews.ro
La o zi după ce Compania de Drumuri a reziliat un contract încă neînceput pentru lărgirea la patru benzi a DN71 Bâldana - Târgoviște, ministrul Transporturilor anunță că legătura dintre București și Târgoviște va fi făcută printr-un drum expres, o nouă șosea de mare viteză realizată de la zero, de 60 de km și care va ocoli toate localitățile de pe traseu. „Nu mai putem avea în România soluții de ani 50-60 în anul 2021. Pentru rutele aglomerate, drumurile naționale aglomerate, soluția nu mai este să lărgim aceste drumuri la patru benzi prin mijlocul satelor”, a spus Drulă.
Discutie intre Drulă si proiectantii de pe rutier
Foto: MTI

Ministrul Transporturilor, discuție cu proiectanții de pe rutier: „Nu mai accept documentații făcute prost, doar pe principiul “lasă că merge și așa” / Drulă cere proiectanților feedback pentru întocmirea corectă a caietelor de sarcini la licitații

de C.V. HotNews.ro
„Nu e normal ca statul să lanseze tot felul de proceduri de achiziție publică și la sfârșitul lor să nu avem rezultatele pe care le dorim, că proiectul se blochează la jumătate sau nu se poate finaliza”, a declarat ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, într-o întâlnire cu proiectanții care lucrează pe obiectivele de infrastructură rutieră. Drulă a subliniat că „e bine să avem mai multă onestitate în această relație, din partea ambilor parteneri: stat și privat. Nu cred că trebuie să ne comportăm niciunii dintre noi ca stăpânii celorlalți”.
Apa care curge direct pe peronul statiei Eroilorr 1
Foto: Hotnews

​​VIDEO Probleme în stația de metrou Eroilor 1: Apa curge din tavan pe peron / Cum explică Metrorex

de C.V. HotNews.ro
Un nou incident a avut loc la metrou la stația Eroilor, de data aceasta în stația Eroilor 1 de pe magistralele 1 și 3, acolo unde din tavan, în zona peroanelor, a început să curgă apă. Un incident asemănător a avut loc în mai noua stație Eroilor 2 de pe magistrala 5 la câteva zile după inaugurare.
Modernizare DNCB intre A1 si DN5
Foto: Catalin Drula / Facebook

Centura Capitalei: Licitație de 160 de milioane de euro pentru lărgirea la 4 benzi între A1 și DN5

de Victor Cozmei HotNews.ro
„O veste bună: astăzi s-a lansat licitația pentru lărgirea la 4 benzi a centurii București, sectorul de sud-vest, între autostrada A1 și DN5, proiectare+execuție”, a anunțat ministrul Transporturilor Cătălin Drulă. Tronsonul are o lungime de circa 15,5 km și lărgirea presupune și realizarea a trei intersecții denivelate între șoseaua de centură și DN6 (Bragadiru), DN5 (Giurgiu) și DC18 (Măgurele). Licitația CNAIR a fost publicată în SEAP, are o valoare estimată de circa 800 de milioane de lei și un termen de 12 luni pentru proiectare și 24 de luni pentru execuție.
Breteaua de autostrada care trece printr-o groapa de gunoi
Foto: Captura YouTube

VIDEO Autostrada care trece prin mijlocul unei gropi de gunoi: O bretea din lotul 1 A10 Sebeș - Turda ce a fost deschis recent trece printre gunoaie la intrarea în Alba Iulia

de Victor Cozmei HotNews.ro
Circulația pe Lotul 1 al autostrăzii A10 Sebeș - Turda a fost deschisă de curând, deși mai sunt multe lucrări rămase de finalizat, iar o bretea din zona nodului rutier Alba Iulia Sud trece prin mijlocul unei gropi de gunoi ce nu a fost eliberată. Groapa de gunoi cu „deșeuri predecembriste”, cum o descria presa locală încă de acum doi ani, a fost eliberată doar pe traseul bretelei autostrăzii, iar de-o parte și de alta a noului drum au rămas înălțate mormane de gunoaie vechi.
Drum de legătură Timișoara - Autostrada A1
Foto: CNAIR

Drum de legătură de 10km între Timișoara și autostrada A1: CNAIR a desemnat constructorul care să execute lucrările

de Victor Cozmei HotNews.ro
Un drum de 10 km cu câte două benzi pe sens și separator de trafic va fi realizat la nord de Timișoara pentru a lega mai bine orașul bănățean de autostrada A1 care trece destul de departe. Compania de Drumuri a anunțat că a desemnat câștigătorul licitației pentru execuția lucrărilor: Todini Construzioni Generali pentru circa 190 de milioane de lei (cca 39 mil euro). Proiectarea va dura șase luni și execuția 18 luni.
Podul peste Dunăre de la Brăila
Foto: CNAIR

VIDEO FOTO Podul de la Brăila: „Golden Gate”-ul de peste Dunăre a ajuns cu pilonii aproape de cota maximă de înălțime

de Victor Cozmei HotNews.ro
Cele două turnuri care vor susține prin cabluri cele peste 20.000 de tone ale viitorului Pod peste Dunăre de la Brăila aproape că au ajuns la înălțimea maximă. La pilonul dinspre Brăila betonarea s-a finalizat odată ce s-a atins cota 186 de metri înălțime, urmând ca până la înălțimea finală de circa 192 de metri partea superioară a turnului să fie betonată monolit. Turnul de pe malul tulcean a ajuns joi la cota 162 de metri înălțime.
Podul de la Fetesti
Foto: Google Street View

Patru oferte depuse pentru reabilitarea unuia dintre Podurile Dunărene de pe Autostrada Soarelui A2

de C.V. HotNews.ro
Compania de Drumuri a primit patru oferte la procedura de achiziție publică ce are ca obiect „Realizarea lucrărilor de Reabilitare a Podului peste brațul Borcea, situat pe Autostrada A2, la km 149+680”. Reabilitarea Podului de peste Brațul Borcea (Podul Fetești) pe A2, lung de aproape 1 km, are o valoare estimată la circa 97 de milioane de lei. În paralel, CNAIR mai derulează o licitație pentru reabilitarea celuilalt pod de pe A2 peste Dunăre, Podul de la Cernavodă.
Cătălin Drulă, Ministrul Transporturilor
Foto: MTI

Drulă, Ministrul Transporturilor: „Sunt restanțe enorme și pe zona rutieră, dar mai ales pe cea feroviară” / Un fost membru al Asociației Pro Infrastructura, numit secretar de stat pe domeniul rutier

de Victor Cozmei HotNews.ro
„Am cerut managerilor de companii să vină cu planuri clare pentru 2021 pe zona de întreținere a drumurilor și căilor ferate. Evaluăm în aceste zile ministerul, companiile și instituțiile din subordine”, transmite noul ministru al Transporturilor, Cătălin Drulă. Acesta apreciază că o serie de schimbări și reforme făcute la Transporturi ar putea „reprezenta începutul celui mai bun deceniu pentru infrastructura României”. Drulă a anunțat și numirea în calitate de secretar de stat pe domeniul rutier al unui fost membru al Asociației Pro Infrastructura, fost consilier pe infrastructură în guvernul Cioloș și, mai recent, fost consilier parlamentar cu atribuții legate de comisia de Transporturi din 2017.
Adrian Covăsnianu
Foto: Moldova vrea Autostrada

Adran Covăsnianu, vicepreședinte al Asociației Moldova Vrea Autostradă, numit secretar de stat la Ministerul Transporturilor

de Victor Cozmei HotNews.ro
Adrian Covăsnianu, vicepreședintele Asociației civice „Moldova Vrea Autostradă”, a fost numit în calitate de secretar de stat la Ministerul Transporturilor. Adrian Covăsnianu a fost susținut de USR PLUS Iași pentru a ocupa această funcție, anterior el fiind și consilier onorific al fostului ministru de la Transporturi Lucian Bode, în principal pe problematica autostrăzilor și proiectelor de infrastructură din Moldova.
Harta autostrazile din Romania - 2020 - 2021
Foto: Hotnews

HARTĂ INTERACTIVĂ Autostrăzile deschise în 2020, tronsoanele noi care au fost contractate și loturile de autostradă care ar putea fi gata în 2021

de Victor Cozmei HotNews.ro
În 2020 au fost dați în trafic puțin peste 60 de km de autostradă, cel mai mare număr din ultimii șapte ani, România trecând peste borna de 900 de km de autostradă aflați în exploatare. Poate mai important este că anul acesta s-au și semnat contracte noi pentru circa 155 de km de autostradă și drum expres. În prezent, în total, sunt contractați, și o bună parte în lucru, circa 313 km de autostradă și drum expres, iar în 2021 ar putea fi dați în trafic alți 86 de km de drum de mare viteză.
Pasaj DN1 peste A10
Foto: Captura YouTube

VIDEO A10 Sebeș - Turda: A fost deschis traficul rutier pe pasajul DN1 de la Alba Iulia Nord, la trei săptămâni de la deschiderea lotului de autostradă

de Victor Cozmei HotNews.ro
La trei săptămâni de la deschiderea traficului pe lotul 1 al autostrăzii A10 Sebeș - Turda, improvizația de la un capăt, la nodul rutier Alba Iulia Nord, a fost aproape rezolvată. Circulația pe podul DN1 peste Autostradă a fost deschisă în totalitate, eliminând conflictul de trafic pe direcția Teiuș la intersecția drumului național cu descărcarea A10. În noua configurație DN1 supratraversează autostrada, iar pe fiecare parte a podului exista câte un sens giratoriu pentru a asigura relațiile de trafic, inclusiv intrarea pe autostradă.
Acces la metrou
Foto: Metrorex

Metrorex introduce primele carduri contactless pentru acces la metrou. Când va ajunge noul card la toate categoriile de călători

de Victor Cozmei HotNews.ro
Metrorex începe să introducă noile carduri contactless pentru accesul la metrou, parte a proiectului de modernizare al sistemului de taxare. Introducerea noului tip de carduri de acces se desfășoară în mod etapizat în perioada imediat următoare, primele eliberate vor fi pentru abonamentele lunare elevi/studenți.
Centura de ocolire Mihailesti
Foto: Asociatia Pro Infrastructura

Varianta de ocolire Mihăilești are în sfârșit un nou constructor: 12 luni pentru finalizarea lucrărilor pe cei 3,2 km de centură

de Victor Cozmei HotNews.ro
Varianta de Ocolire Mihăilești (pe DN6), un drum cu câte două benzi pe sens, lung de circa 3,2 km, pe care Compania de Drumuri se chinuie să-l facă încă din 2011, are un nou constructor: Viarom Construct, contract semnat miercuri pe circa 37 milioane de lei și cu un termen de execuție de 12 luni.
Autostrada in Romania
Foto: HotNews.ro / Victor Cozmei
 documente
(23 Dec 2020) PDF, 3MB
DOCUMENT

Programul de Guvernare pe Transporturi - Rutier: O companie nouă, specializată, pentru implementarea marilor proiecte de autostrăzi; 2% din PIB pentru transport; eliminarea taxei de pod la Giurgiu / LISTA de proiecte pentru următorii 10 ani

de Victor Cozmei HotNews.ro
„România are nevoie de un salt de dezvoltare în infrastructura de transport în următorii 10 ani”, susține programul de guvernare PNL-USR/PLUS-UDMR în debutul capitolului Transporturi. Printre alte măsuri, noul Guvern vrea să aloce în medie 2% din PIB și vrea ca proiectele de infrastructură să devină prioritate absolută în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență. Printre măsurile de reformă, noul Guvern își propune să operaționalizeze Compania de Investiții Rutiere, o companie creată de la zero, specializată doar pe implementarea proiectelor mari, precum autostrăzile și drumurile expres.
Cătălin Drulă
Foto: Facebook

Cine este Cătălin Drulă, propus noul Ministru al Transporturilor: „Forumistul” care i-a contrat pe miniștrii PSD când au vrut să elimine din pix autostrada Sibiu - Pitești din MasterPlan, fondator al Asociației Pro Infrastructura

de Victor Cozmei HotNews.ro
Cătălin Drulă, cel propus de USR-Plus pentru funcția de Ministru al Transporturilor, are 39 de ani și este la baza un IT-ist - un inginer software care până nu cu mulți ani în urmă nu avea mai deloc treabă cu infrastructura. „M-am întrebat de ce nu avem autostrăzi şi şosele ca în Occident”, spunea Drulă atunci când, alături de alți forumiști pasionați de infrastructură, fonda Asociația Pro Infrastructura, devenită între timp una din cele mai active și credibile voci din societatea civilă pe domeniu. Ulterior Drulă a intrat în USR și a activat ca deputat în Comisia de Transporturi. Timp de mai bine de șase-șapte ani Drulă a fost mereu o voce foarte acidă la adresa tuturor miniștrilor care s-au perindat pe la Transporturi. Acum, Drulă ar putea ajunge tocmai în locul celor pe care i-a criticat în tot acest timp.
A0 Sud - Lotul 2 - coada de camioane care asteapta sa descarce balast
Foto: Captura YouTube

​VIDEO Mobilizare în forță pe lotul din Autostrada de Centură (A0) Sud unde lucrează turcii de la Alarko: O bandă din DN5 spre Giurgiu, blocată de zeci de camioane încărcate cu materiale pentru construcție

de Victor Cozmei HotNews.ro
Turcii de la Alsim Alarko, cei care construiesc cei circa 16,3 km ai Lotului 2 dintre Clinceni și Berceni din Autostrada de Centură (A0) Sud au început să se mobilizeze pe șantier după ce din noiembrie au primit autorizația de construire pe întreg tronsonul. De curând constructorul a început să lucreze la viitorul nod A0 Sud cu DN5 București - Giurgiu, iar într-o înregistrare cu drona sunt surprinse cel puțin 60 de camioane care formează o coadă de circa 1,5km pe prima bandă de pe DN5 așteptând să livreze balast în șantier.
Spatii de servicii pe autostrada
Foto: CNAIR

Două noi spații de servicii deschise pe Autostrada A1 Orăștie - Sibiu

de C.V. HotNews.ro
Două noi parcări și spații de servicii au fost date în folosință marți pe Autostrada A1 Orăștie - Sibiu, anunță Compania de Drumuri. Cele două spații sunt amplasate de o parte și de alta pe Lotul 3 al autostrăzii, la kilometru 47, tot proiectul având o valoare de 22,7 milioane de lei.de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului
Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by