MONITORIZARI. Proiecte de infrastructura
Gropi pe Autostrada A2
Foto: Facebook

CNAIR anunță că lucrările de întreținere pe A2 vor fi întrerupte până pe 6 mai

de I.B. HotNews.ro
Lucrările de reparații de pe A2 vor fi întrerupte în noaptea de 24 aprilie, de la ora 24.00 și vor fi reluate în data de 6 mai 2019, perioadă în care vor fi ridicate parțial restricțiile de șantier, informează CNAIR, potrivit Mediafax.
Selfie-ul pe tren este fatal
Foto: Stirile ProTV

CFR avertizează că selfie-urile pe tren înseamnă moarte. Datele arată că 15 oameni au murit electrocutați în ultimii cinci ani

de Vlad Barza HotNews.ro
Dat fiind că 15 oameni au murit electrocutați pe calea ferată din 2014 și până în prezent, CFR Infrastructură avertizează din nou că selfie-urile pe tren sunt fatale. Compania mai sfătuiește oamenii să NU ignore semnele şi indicatoarele de avertizare, din moment ce tensiunea în linia de contact este 27.000 V.
Kim Jong Un si trenul sau
Foto: EPA

​VIDEO Cum arată trenul lui Kim Jong Un și de ce dictatorilor nord-coreeni le place să călătorească pe calea ferată

de Vlad Barza HotNews.ro
Kim Jong Un face o nouă călătorie cu misteriosul său tren verde închis, de data aceasta la Vladivostok, pentru a se întâlni cu Vladimir Putin. Toți dictatorii din Coreea de Nord au călătorit des cu trenul, uneori multe mii de kilometri, până în Vietnam, dar chiar și spre România. Nu se știu foarte multe despre aceste trenuri blindate, luxoase, dar foarte lente, însă mai jos puteți citi despre ce spun cei care au văzut garniturile speciale.
Tren modern din Thailanda
Foto: railway.co.th

Două țări asiatice cu trecut complicat au redeschis o legătură feroviară după 45 de ani

de Vlad Barza HotNews.ro
Cambodgia și Thailanda deschid acum prima legătură feroviară, după 45 de ani de pauză, mișcarea fiind gândită să impulsioneze comerțul și turismul. Cambodgia este celebră pentru dictatura sângeroasă a lui Pol Pot, dar în ultimii ani turismul a crescut puternic și economia a crescut. Thailanda este o țară mult mai dezvoltată, dar la putere se află o juntă militară.
Un TGV al compniei SNCF
Foto: Wikimedia Commons

Operatorul național feroviar francez vrea să lanseze trenuri de mare viteză cu prețuri low-cost în Spania

de Vlad Barza HotNews.ro
Operatorul național francez SNCF vrea să lanseze pe piața spaniolă trenuri de mare viteză la care biletele să fie mult mai ieftine decât la cele ale companiei naționale din Spania, RENFE. Francezii vor să profite de deschiderea pieței spaniole în 2020 și spun că trenurile AVE sunt mai ales pentru clienții business și este nevoie de alternative mai ieftine, scrie publicația L'Express.
Centura Bacaului
Foto: Captura YouTube

​​VIDEO din dronă. Imagini în premieră cu Centura Bacău și primii 16 km de autostradă din Moldova (A7)

de Victor Cozmei HotNews.ro
Lucrările la Varianta de Ocolire Bacău, un proiect de 30 de km lungime din care 16,27 km, între DN2 Sud și DN2 Nord, reprezintă prima bucată de autostradă (A7) din Moldova. Constructorul UMB a început lucrul efectiv la începutul lunii martie, dar are o mobilizare exemplară în teren, arată Asociația Pro Infrastructura care publică primele lor imagini aeriene cu șantierul viitoarei porțiuni din A7.
Tren regional francez in zapada
Foto: SNCF

Un raport oficial denunță situația gravă din sectorul feroviar francez - Un număr record de trenuri întârzie, iar calitatea serviciilor s-a degradat

de Vlad Barza HotNews.ro
În sectorul feroviar din Franța întârzierile sunt ”endemice”, iar calitatea serviciilor s-a degradat pe toate planurile, arată un raport al autorității pentru calitatea serviciilor în transporturi, citat de Le Figaro, Nici ultra-rapidele TGV-uri nu sunt ferite de probleme, unu din șase întârzie și 7% sunt anulate, arată datele pe 2018. Evident că trenurile franceze rămân un etalon. mai ales dacă le comparăm cu ce se întâmplă pe la noi, unde vulnerabilitățile sistemului se vor vedea din nou în vacanța de Paște și de 1 Mai.
Tren al CFR
Foto: Hotnews

CFR Călători și bugetul pe 2019 - Subvenții mai mici, cheltuieli mai mari pentru reparații și pierderi estimate la 92 milioane euro

de Vlad Barza HotNews.ro
Subvenția pentru transportul feroviar de călători primită în acest an va fi mai redusă cu 5% față de 2018, reiese din proiectul de buget de venituri și cheltuieli al CFR Călători pe 2019, obținut de Club Feroviar. În cifre absolute, se constată o diminuare cu aproape 56 milioane lei comparativ cu anul precedent, de la 1,07 miliarde lei la 1,01 miliarde.
Lucrari feroviare
Foto: CFR Infrastructura

Trenul Gara de Nord - Aeroport. CFR a semnat contractul pentru dublarea liniei de cale ferată dintre Mogoșoaia și Balotești

de Vlad Barza HotNews.ro
Este greu de crezut că trenul direct Gara de Nord - Aeroport va fi gata până la Euro 2020, însă CFR a anunțat că s-a semnat contractul pentru dublarea a 8 km de cale ferată între stațiile Mogoșoaia și Balotești, contractul fiind de 50,5 milioane lei. Se vor face și modernizări la halta de unde acum se ia microbuzul (se va construi o nouă clădire, dar și scări rulante și un lift). Una dintre variantele CFR. în caz că nu va fi gata conexiunea directă, este menținerea actualei conexiuni unde călătorii schimbă trenul cu microbuzul, iar halta va fi modernizată.
Razvan Cuc, ministrul Transporturilor
Foto: Facebook/ Razvan Cuc

​​VIDEO Ministrul Răzvan Cuc, pe Centura Sucevei: "Nimic nu e prea scump pentru români atunci când vine vorba despre infrastructură"

de V.M. HotNews.ro
Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a vizitat joi şantierul de la ruta ocolitoare a Sucevei şi a primit asigurări de la constructor că lucările se vor finaliza în termenul asumat, relatează Agerpres. Întrebat dacă investiţia la ruta ocolitoare a Sucevei nu e prea mare, ministrul Cuc a spus că "nimic nu e prea scump pentru români" când este vorba despre infrastructură şi trebuie finalizată.
Lucrari feroviare intre Dirste si Timisu de Sus
Foto: Hotnews

CFR anunță că a ridicat restricțiile de viteză dintre Dîrste și Timișu de Sus

de Vlad Barza HotNews.ro
CFR Infrastructură a anunțat că a terminat lucrările pe cei 10 km dintre Dîrste și Timișu de Sus, astfel că restricțiile de viteză vor fi ridicate. Cei 10 km sunt parcurși în 12 minute de cele mai rapide trenuri și în 17 minute de cele mai lente. Porțiunea se găsește pe tronsonul Brașov - Predeal care are nevoie mare de reparații, iar reabilitarea va costa 500 milioane euro.
Linii de cale ferata in Marea Britanie
Foto: Network Rail

Marea Britanie: Furturile de cabluri au crescut puternic și duc la întârzieri record pe calea ferată

de Vlad Barza HotNews.ro
Furturile de cabluri în Regatul Unit au atins maximul ultimilor cinci ani și numărul acestor furturi a crescut cu 85% pe calea ferată, scrie BBC. Din cauza acestor furturi, trenurile au întârziat anul trecut în total 950 de ore, dublu față de acum doi ani. Datele din Marea Britanie arată că întârzierile pe calea ferată au atins maximul ultimilor 13 ani și vor fi schimbate standardele de raportare a trenurilor întârziate, considerate a fi prea laxe acum, mai scrie BBC.
Autobuz la Paris
Foto: RATP

Paris și ”Big Bang-ul” autobuzelor - Cum vrea capitala Franței să facă autobuzele din nou atractive

de Vlad Barza HotNews.ro
Parisul are o rețea excelentă de metrou și trenuri urbane RER, așa că nu este o surpriză că autobuzele transportă tot mai puțini călători. RATP, compania care se ocupă de rețeaua de autobuze, are în plan cea mai mare reorganizare a liniilor din ultimii 70 de ani și recent a fost anunțată și cea mai mare comandă europeană de autobuze electrice. În articol puteți citi cum vrea RATP ca nicio linie să nu mai aibă medii orare de sub 10 km/h la orele de vârf.
Trenuri din Malaezia
Foto: KTM

China și Malaezia s-au înțeles până la urmă să construiască o cale ferată de 11 miliarde dolari, după ce costul final a scăzut cu câteva miliarde

de Vlad Barza HotNews.ro
Autoritățile din Malaezia s-au înțeles cu cele din China și vor reînvia un uriaș proiect feroviar care fusese înghețat anul trecut fiindcă a fost considerat incredibil de scump de către malaezieni. Noul acord prevede că va fi construită o cale ferată dublă de 648 km și costurile vor fi de aproape 11 miliarde dolari, cu 5 miliarde mai mici decât înainte de suspendarea proiectului. Este încă o dovadă că investițiile propuse de China, ca parte a uriașului plan One Belt One Road, nu sunt chiar bine văzute, din cauză că statele în care se investește pot rămâne ”datoare vândute” Beijing-ului.
Linii de cale ferata
Foto: Hotnews

CFR promite mai multă curățenie în gări, dar și reducerea la jumătate a perioadei de analiză a documentaţiilor de la licitații. Compania pregătește și un proiect de modernizare a Gării de Nord în parteneriat public-privat

de Vlad Barza HotNews.ro
CFR Infrastructură promite că în perioada imediat următoare va demara programul de ”revigorare a activităţii de administrare a infrastructurii feroviare”, prin prioritizarea lucrărilor de investiţii, dar și prin acțiuni de curățenie în gări și de tăiere a vegetaţiei din zona liniilor de cale ferată. CFR promite și pregătirea unui proiect de modernizare a Gării de Nord în parteneriat public-privat, dar și reducerea la jumătate a perioadei de analiză a documentaţiilor depuse în cadrul procedurilor de licitaţii publice.
Imagine din campania Victim Fashion
Foto: Instagram

Olanda: Critici dure la adresa unei campanii care arată hainele rupte ale celor loviți de tren

de Vlad Barza HotNews.ro
O campanie olandeză numită "Victim Fashion" a fost intens criticată pentru că ar fi mult prea dură, fiind vorba de cum arată hainele celor care au fost omorâți sau răniți, fiindcă au ajuns în calea trenurilor. Operatorul feroviar spune că a gândit mult campania și exact asta era ideea, să creeze controverse, dar să facă oamenii mai atenți. Criticii spun că s-a făcut exces de imagini dure.
Zona Podul Constanta
Foto: Google Earth

CFR a lansat licitaţia pentru lucrări de reparaţii la Podul Constanţa

de Vlad Barza HotNews.ro
Compania Naţională de Căi Ferate CFR informează că a fost lansată licitaţia pentru achiziţia serviciilor de proiectare şi execuţie a lucrărilor de reparaţii şi consolidare a podului de cale ferată de la km 4+327, situat pe magistrala Bucureşti - Constanţa. Podul Constanța, aflat în Sectorul 1 al Capitalei, la intersecția dintre Calea Griviței și Șoseaua Chitilei, este într-o strare avansată de degradare.
Tren de mare viteza german ICE
Foto: Deutsche Bahn

Deutsche Bahn cere companiilor Siemens și Bombardier să rezolve problemele de calitate la trenurile de mare viteză ICE

de Vlad Barza HotNews.ro
Operatorul feroviar național german Deutsche Bahn a cerut companiilor Siemens și Bombardier să rezolve problemele de calitate de la noile trenuri de mare viteză ICE 4, scrie Reuters. În ultimii ani a crescut ponderea trenurilor germane care întârzie, iar rețeaua are nevoie de modernizare, pentru acest lucru urmând să fie investiți zeci de miliarde euro în următorii ani.
Sageata Albastra
Foto: Hotnews

Achiziție majoră de trenuri: Autoritatea de Reformă Feroviară ar putea cumpăra până la 80 de rame electrice, pentru aproape un miliard de euro

de Vlad Barza HotNews.ro
Autoritatea pentru Reformă Feroviară a lansat cea mai mare licitație din ultimii ani, prin care s-ar putea cumpăra maxim 80 de trenuri, cu cel mult un miliard de euro, sumă ce include și mentenanța. Printre rutele pe care aceste trenuri vor fi folosite se numără București-Ploiești și Arad - Timișoara. Trenurile vor trebui să poată rula cu 160 km/h și să aibă capacitate de minim 200 de pasageri. Numărul prea mic de vagoane este una dintre problemele cu care se confruntă transportul de călători, CFR având nevoie, spre exemplu, de peste 300.
Tren al Regio Calatori
Foto: Hotnews

Ministrul Cuc critică Regio Călători pentru retragerea bruscă de pe linia Berzovia - Oravița: Se vor încheia șmecheriile de genul acesta în care se operează, se câştigă bani şi apoi se pleacă

de Vlad Barza HotNews.ro
Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a acuzat compania privată Regio Călători că a anunțat cu prea puțin timp înainte retragerea de pe linia Oravița - Berzovia și spune că va lua măsuri, relatează Radio România. Regio Călători a anunțat că de la 1 aprilie nu va mai opera pe linia de 59 km, iar ministrul a promis că va intra CFR pe rută, pentru a asigura circulația.de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului
Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version