MONITORIZARI. Proiecte de infrastructura
Autostrada Moldovei A7: Licita��ia pentru primul tronson din A7, 63 de km dintre Ploie��ti ��i Buz��u, trimis�� spre validare „Vestea bun�� a zilei: Licita��ia pentru primul tronson din A7, cei 63 de km dintre Autostrada A3 (Dumbrava) ��i Buz��u, trimis�� la ANAP”, a anun��at miercuri ministrul Transporturilor C��t��lin Drul��. Odat�� validat�� de c��tre ANAP, licita��ia va fi publicat�� pentru depunerea ofertelor pentru execu��ia direct�� a autostr��zii al c��rei proiectare a fost deja realizat��. Termen de execu��ie: 20 de luni. UPDATE: Care este valoarea estimat�� la licita��ie pentru execu��ia celor circa 63 de kilometri.
HART�� INTERACTIV�� Autostrada la care se lucreaz�� la hârtii de ��ase ani: Pe unde trece ��oseaua al c��rei studiu a durat mai mult decât va dura probabil construc��ia propriu-zis�� / C��t��lin Drul��: „E un exemplu de A��A NU” ��ase ani - mai mult probabil decât va dura proiectarea ��i construc��ia propriu-zis��, atât a durat realizarea Studiului de Fezabilitate (SF) pentru un tronson de autostrad�� de nici 70 de kilometri între Sibiu ��i F��g��ra��. Un contract lansat înc�� de pe vremea lui Dan ��ova ��i care s-a derulat chinuit într-un interval în care alte autostr��zi s-au construit de la zero. „Este clar un exemplu de A��A NU”, a explicat pentru HotNews.ro ministrul Transporturilor C��t��lin Drul��, care a dat ca termen luna august pentru licitarea proiect��rii ��i execu��iei autostr��zii propriu-zise.
VIDEO Cum arat�� acum lucr��rile r��mase la autostrada deschis�� anul trecut în prag de alegeri Pe 3 decembrie 2020, cu doar trei zile înainte de alegerile parlamentare, traficul rutier era deschis pe un tronson de autostrad�� din Transilvania care trebuia s�� fi fost gata deja de patru ani. Dar lucr��rile la A10 Sebe��-Turda Lotul 1, cu o lungime de 17 km, nu erau finalizate, traficul rutier a fost deschis cu restric��ii, iar cele dou�� noduri rutiere din capete au fost doar pe jum��tate terminate. Acum, la aproape ��ase luni dup��, constructorul înc�� e pe ��antier ��i lucreaz�� în special la nodurile de la Alba Iulia ��i de la Sebe��.
Autostrada Bra��ov - F��g��ra��: Care sunt cele patru oferte depuse pentru proiectarea tronsonului „��inut la sertar ani de zile” Patru asocieri de companii din ����ri diferite au depus oferte pentru revizuirea studiului de fezabilitate ��i proiectarea tronsonului din autostrada Transilvania de la Bra��ov la F��g��ra��, un proiect despre care ministrul Transporturilor C��t��lin Drul�� a spus c�� a fost „��inut la sertar ani de zile” pân�� când CNAIR a scos la licita��ie proiectarea în luna martie.
VIDEO Varianta de Ocolire Satu Mare, proiectul care ar fi trebuit finalizat în acest an. Pro Infrastructura: „Mobilizarea din teren nu ne d�� motive de entuziasm” Varianta de Ocolire Satu Mare, o ��osea cu o lungime de circa 20 de kilometri, ��i care „pe circa 12 kilometri are profil de drum expres , cu parapete metalice pe mijloc, cu noduri denivelate”, dup�� cum explic�� Ministrul Transporturilor C��t��lin Drul��, ar trebui s�� fie inaugurat�� la finalul anului, conform declara��iilor oficialului de la Transporturi de la început de an. Acum, Asocia��ia Pro Infrastructura public�� o filmare din avion ��i reclam�� mobilizarea slab�� din teren ��i care ar împinge termenul de finalizare spre prim��vara 2022.
Trei noi noduri rutiere vor fi proiectate pe autostr��zile care pornesc din Bucure��ti. Unde vor fi acestea amplasate Un contract de circa 1,4 milioane de lei ��i termen de 10 luni de realizare a fost semnat cu firma Search Corporation pentru realizarea documenta��iei ��i proiectarea a trei noduri rutiere pe autostr��zile care radiaz�� din Bucure��ti. Este vorba de trei noduri rutiere pe A1, A2 ��i A3.
O firm�� din Rusia ��i una din Turcia ar putea construi magistrala M6 de metrou pân�� la B��neasa Asocierea de firme Esta Construction LLC(Rusia) – Do��u�� ��n��aat ve Ticaret A.��(Turcia) ar fi câ��tigat licita��ia Metrorex pentru proiectarea ��i execu��ia structurilor de rezisten���� pe viitoarea Magistral�� M6 de metrou, de la 1 Mai la Complex Comercial B��neasa, informeaz�� Economica.net. La licita��ie au mai depus oferte asocieri de firme din Turcia, China, Italia sau Spania, înainte ca legea achizi��iilor s�� se modifice în sensul interzicerii unor state precum China sau Rusia la astfel de proceduri.
VIDEO Drumul expres din beton c��tre podul Giurgiu-Ruse: „Sper��m ca proiectul s�� ne arate c�� por��iunea de beton de pe A2 a fost doar un "accident nefericit", iar astfel de ��osele pot fi o solu��ie în România” Un nou drum expres se construie��te lâng�� Giurgiu, o ��osea nou�� care ocole��te ora��ul ��i ajunge direct în vama cu Bulgaria, un proiect care a început s�� prind�� contur în teren, ��i pe care Transporturile îl vor finalizat chiar în acest an. Calea de rulare va fi realizat�� din beton de ciment rutier (BCR) clasa 5. „Sper��m c�� acest proiect ne va dovedi c�� por��iunea de beton Bucure��ti-Fundulea de pe A2 a fost doar un "accident nefericit" ��i c�� ��oselele din beton pot fi o solu��ie pentru drumurile din România”, apreciaz�� Asocia��ia Pro Infrastructura.
Podul peste Dun��re de la Br��ila: Se ridic�� platforma cu care vor fi trase cablurile de o��el ce vor sus��ine tablierul podului „Un început bun de s��pt��mân�� pe infrastructur��. Începe ridicarea platformei de lucru la Podul suspendat de la Br��ila”, a anun��at luni ministrul Transporturilor, C��t��lin Drul��. Potrivit acestuia, cu platforma respectiv��, denumit�� ”catwalk” în termeni tehnici, vor fi trase cele dou�� cabluri de o��el peste pod, care vor sus��ine tablierul.
VIDEO Giratoriile suspendate care se construiesc pe Centura de Sud a Bucure��tiului. Pasajele Domne��ti, Berceni, Olteni��a: În ce stadiu au ajuns ��i cum arat�� lucr��rile v��zute din dron�� Pe actuala ��osea de Centur�� de Sud a Capitalei sunt în prezent în construc��ie nu mai pu��in de trei pasaje rutiere, toate trei sub forma unor sensuri giratorii suspendate astfel încât s�� poat�� fi ocolit�� ��i linia de cale ferat�� lipit�� de actuala centur��. Cele trei pasaje - de la Domne��ti ��i de la intersec��iile Centurii Bucure��ti cu ��oselele Berceni ��i Olteni��a - sunt în plin ��antier, iar imaginile din dron�� surprind cum pasajele cap��t�� form�� pe s��pt��mân�� ce trece. Proiectele de la Berceni ��i Olteni��a presupun ��i dublarea actualei centuri pe por��iuni de câ��iva kilometri de-o parte ��i alta a viitorului pasaj.
VIDEO Pasajul Mogo��oaia de pe Centura Capitalei va fi finalizat în octombrie: „Cine a lansat licita��ia a pus un termen de execu��ie mult prea mare” / Cum arat�� acum lucr��rile Pasajul rutier suprateran, cu o lungime de circa 800 de metri, care va muta actuala ��osea de Centur�� a Capitalei cu ale sale patru benzi peste giratoriul de la intersec��ia cu DN1A - Mogo��oaia, va fi gata la 1 octombrie, spune ministrul Transporturilor C��t��lin Drul��, care apreciaz�� c�� pentru acest proiect licita��ia lansat�� în urm�� cu mai bine de trei ani a permis un termen mult prea mare pentru execu��ie.
VIDEO O nou�� autostrad�� prinde contur: Lucr��ri începute în for���� de constructorul român pe dealurile de lâng�� Cluj Napoca Circa 42 de km de autostrad��, de la N��d����elu la Zimbor ��i mai departe la Poarta S��lajului, o parte din Autostrada Transilvania A3 care trece pe la vest de Cluj Napoca, sunt în prezent construi��i de c��tre asocierea de firme române��ti Spedition UMB - Tehnostrade. Lucr��rile nu au început de mult timp, dar autostrada începe s�� prind�� contur, noteaz�� Asocia��ia Pro Infrastructura.
Florin Cî��u, despre autostrada A7 Pa��cani - Suceava - Siret: „Avem traseul final, va fi autostrad�� nu drum expres” „Avem varianta final�� pentru autostrada 7 Pa��cani-Suceava – Siret”, a anun��at premierul Florin Cî��u vineri, la Suceava. Pentru proiectul în cauza, de fapt, abia ce a fost finalizat�� o prim�� etap�� de analiz�� în urma c��reia pentru sec��iunea Suceava - Siret au r��mas „în curs��” dou�� variante de traseu. Cî��u spune c�� ��oseaua de mare vitez�� va fi autostrad��, ��i nu drum expres. „Vom avea indicatori economici care vor ar��ta c�� trebuie s�� fie autostrad��”, asta de��i o astfel de decizie trebuie f��cut�� în cadrul contractului conform unui studiu de trafic, studiu ce nu a fost finalizat deocamdat��.
���VIDEO Autostrada de Centur�� a Capitalei (A0) - Primele lucr��ri la viitorul nod rutier cu Autostrada Soarelui A2 Autostrada de Centur�� a Capitalei (A0) pe partea de Sud, o nou�� ��osea de mare vitez�� diferit�� de actuala centur��, e în curs de execu��ie, iar recent au început ��i lucr��rile pe cei 17 km ai Lotului 1, între Berceni ��i A2. Din dron�� se pot observa primele lucr��ri ale viitorului nod rutier dintre A0 ��i Autostrada Soarelui A2.
HART�� Autostrada care va ocoli Capitala - Lotul 2 de pe A0 Nord, între DN1 ��i DN2, contractat cu românii de la UMB���: „Vom analiza dac�� nodul cu DN1 se poate redesena” Contractul de circa 832 de milioane de lei pentru proiectarea ��i execu��ia celor 19 km ai Lotului 2 de pe Autostrada de Centur�� (A0) Nord a fost semnat de c��tre CNAIR cu o asociere de firme ale constructorului român Umbr��rescu. Tronsonul care se întinde de la intersec��ia cu DN1 (Corbeanca) pân�� la intersec��ia cu DN2 (Afuma��i) are un termen de proiectare de 12 luni ��i de 22 de luni pentru execu��ie. Ministrul Transporturilor, C��t��lin Drul��, sper�� îns�� ca unele etape s�� se scurteze, dar ��i reproiectarea nodului rutier cu DN1 care a fost „schi��at” deficitar în SF-ul din 2008.
Autostrada A1, „gaura” lips�� de la Sibiu la N��dlac: 9 oferte depuse pentru realizarea sectorului cu tuneluri dintre Holdea ��i Margina Nu mai pu��in de 9 oferte au fost depuse de mai multe firme ��i asocieri din Turcia, Grecia, Italia, Spania sau România pentru realizarea celor 9 km de autostrad�� lips�� de pe întreaga A1 de la Sibiu la grani��a de Vest de la N��dlac, inclusiv por��iunea cu tuneluri dintre Margina ��i Holdea.
VIDEO Pasajul Domne��ti începe s�� prind�� contur. Cum arat�� acum ��antierul giratoriului suspendat de pe centura Capitalei Pasajul de la Domne��ti, primul pasaj de tip giratoriu suspendat care va fi finalizat pe Centura Capitalei, începe s�� prind�� contur dup�� ce lucr��rile au reînceput anul trecut. Mai multe grinzi metalice ale rampelor de urcare au fost deja montate, iar drumurile de acces dinspre Domne��ti ��i dinspre Prelungirea Ghencea au fost deja deviate. În paralel se lucreaz�� la ridicarea celorlal��i piloni necesari pentru tablierul giratoriului, dar se preg��te��te ��i devierea traficului pe actuala centur��.
Drum de mare vitez�� de la Bucure��ti la Alexandria - A fost licitat studiul de fezabilitate: „Actualul DN6 este dep����it, str��bate foarte multe localit����i” Licita��ia pentru realizarea Studiului de Fezabilitate pentru drumul de mare vitez�� Bucure��ti - Alexandria a fost lansat�� de c��tre CNAIR. Contractul are o valoare estimat�� între 17,7 ��i 21 de milioane de lei, un termen de realizare de 17 luni ��i prevede c��, în func��ie de studiul de trafic, s�� se determine dac�� ��oseaua de mare vitez�� va fi Drum expres sau autostrad��.
„Gaura” din Autostrada A1 dintre Sibiu ��i N��dlac: DN68A Margina - Holdea intr�� în repara��ii capitale timp de dou�� luni. Rute alternative pentru traficul greu „De luni, schimb��m viteza la reabilitarea unuia dintre cele mai proaste drumuri pe care românii î��i rup ma��inile - DN68A Margina - Holdea, ruta de ocolire a buc����ii lips�� din A1 Sibiu - N��dlac”, a anun��at ministrul Transporturilor, C��t��lin Drul��. Traficul pe sec��iunea respectiv�� va fi restric��ionat timp de 2 luni pentru vehiculele mai grele de 7,5 tone, iar CNAIR a anun��at rutele alternative. „În paralel, îi d��m bice ��i cu finalizarea „g��urii” de 13 km din A1, între Margina ��i Holdea”, a anun��at Drul��, precizând ��i când va fi urm��torul pas în licita��ia deja lansat��.
Autostrada „Unirii” A8 - Începe proiectarea tronsonului Tg. Neam�� - Ia��i - Ungheni: „Peste 2 ani vom avea un proiect matur, care poate fi scos direct la licita��ie pentru execu��ia lucr��rilor” A fost emis ordinul de începere a lucr��rilor pentru realizarea studiului de fezabilitate ��i proiectului tehnic pentru cei circa 100 de km din „Autostrada Unirii” A8 de la Tg Neam�� la Ia��i ��i mai departe pân�� la Ungheni. Contractul de circa 59 de milioane de lei a fost semnat cu Consitrans, iar termenul contractual este de 25 de luni. Ministrul Transporturilor a declarat îns�� în repetate rânduri c�� dore��te finalizarea unor por��iuni înainte pentru a le scoate la licita��ia de execu��ie mai devreme.
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by