MONITORIZARI. Proiecte de infrastructura
Drulă, întâlniri la Bruxelles cu comisari europeni pe tema PNRR: Care sunt autostrăzile prioritare susținute de ministrul român Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a avut luni o întâlnire la Bruxelles cu comisarul european pentru Transporturi și comisarul european pentru Competiție pe tema proiectelor de infrastructură propuse de către România în cadrul Planului de Redresare și Reziliență (PNRR). Drulă a declarat că proiectele incluse de România sunt „mature și adaptate vremurilor noastre, prevăzute cu perdele forestiere și stații electrice de încărcare. Infrastructura din România are nevoie urgentă de dezvoltare modernă și echitabilă între regiuni”.
VIDEO „Ciotul” din Autostrada Transilvania care ar trebui să fie gata în acest an. Mobilizare bună a constructorului Lucrările pentru tronsonul A3 de la Târgu Mureș la Ungheni (Aeroport) avansează, iar constructorul este bine mobilizat pentru a finaliza proiectul la finalul acestui an, după cum a tot anunțat Transporturile. Deși vorbim de doar un „ciot” cu o lungime de puțin peste 9 km - 4,5 km de autostradă și 4,7 km de drum de legătură cu patru benzi - acesta este unul care vine în continuare a 33 de kilometri de autostradă deja dați în trafic de la Ungheni și până la Chețani și ar permite șoferilor să intre pe autostradă mult mai aproape de Târgu Mureș.
Autostrada A0 Nord: Turcii de la Nurol, câștigători pe un tronson de 17,5 km Compania din Turcia NUROL INSAAT VE TICARET A.S. va construi 17,5 km din autostrada de centură A0 Nord a Capitalei pentru circa 747 de milioane de lei. Nurol a mai fost desemnat câștigător pe același tronson în iunie anul trecut, dar în urma contestațiilor depuse CNAIR a reevaluat ofertele. Contractul, dacă va fi semnat, va avea termen 12 luni pentru proiectare și 22 de luni pentru execuție.
HARTĂ Proiectele rutiere majore din zona București - Ilfov: Drulă, detalii despre inelul de centură A0, pasajele și lărgirile de pe actuala centură și drumurile radiale Autostrada A0, al doilea inel de centură al Capitalei, va avea o lungime de circa 101 km, iar pe o parte dintre loturi deja se lucrează, iar pe altele licitațiile sunt aproape finalizate. „Va degreva traficul infernal de pe Drumul Național de Centură București (DNCB) - vechea centură a Capitalei, unde avem ca priorități finalizarea pasajelor și modernizarea drumului prin lărgirea la patru benzi”, a declarat ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, care a detaliat care e stadiul fiecărui proiect rutier major din jurul Bucureștiului.
Metrorex cooptează Universitatea de Arhitectură „Ion Mincu” pentru proiectul de renovare a stațiilor de metrou, cu accent pe cele unde tocmai au fost demolate chioșcurile Metrorex și Universitatea de Arhitectură și Urbanism “Ion Mincu” au demarat un parteneriat pentru proiectarea renovării stațiilor de metrou, în special a acelor stații unde au fost și vor fi în continuare dezafectate spațiile comerciale. „Astfel, studenții, sub coordonarea cadrelor universitare, vor contribui la eforturile de a reda stațiilor de metrou un suflu nou și un concept de amenajare adaptat transportului modern de călători”, transmite Metrorex.
HARTĂ INTERACTIVĂ Autostrada „Moldovei” A7 Pașcani - Suceava - Siret: Variantele de traseu analizate oficial Circa 110 km de drum de mare viteză - drum expres sau autostradă - vor fi realizați între Pașcani și Suceava și mai departe până la Vama Siret, în continuarea autostrăzii „Moldovei” A7 care ajunge la Pașcani dinspre sud. În prezent este în curs de realizare Studiul de Fezabilitate și proiectul tehnic, iar tocmai ce au fost definitivate culoarele oficiale pentru trasee. HotNews.ro a obținut variantele de trasee și le-a transpus într-o hartă interactivă. Citește în articol și detalii actuale despre derularea SF-ului pe Pașcani-Suceava-Siret.
VIDEO Podul suspendat de la Brăila: Japonezii de la IHI vor începe întinderea perechii de cabluri principale Podul suspendat de la Brăila se apropie de o nouă etapă a construcţiei. Dacă până acum italienii de la Astaldi au ridicat cei doi piloni ai podului până la înălţimea de 192 de metri, în viitorul apropiat japonezii de la IHI vor începe întinderea perechii de cabluri principale între blocurile de ancoraj, aproximativ 2 km în linie dreaptă, arată reprezentanţii Asociaţiei Pro Infrastructură.
Asociaţia Pro Infrastructură reclamă că centura Timişoara Sud va tăia un drum de acces către Urseni Asociaţia Pro Infrastructură reclamă, vineri seară, ”o premieră”, întreruperea definitivă a unui drum de acces urban de către centura Timişoara Sud. ”Deplasarea Urseni-Timişoara dus-întors va fi cu 3,6 km mai lungă şi se va face pe rute diferite la dus şi la întors”, transmite asociaţia, potrivit News.
Centura Tecuci: A fost semnat un nou contract pentru finalizarea variantei de ocolire de 7 km Centura Tecuci, un drum cu o bandă pe sens și o lungime de aproape 7 km, se află în lucru încă din 2015. Contractul inițial a fost reziliat în 2019, la un stadiu fizic de circa 58%, și abia acum s-a reușit recontractarea lucrărilor. CNAIR a semnat un contract de circa 42 mil de lei pentru finalizarea lucrărilor în termen de 12 luni.
Drum expres de la Brăila la Galați: A fost semnat contractul de execuție cu românii de la UMB Contractul pentru "Proiectarea și Execuția Drumului Expres Brăila - Galați” a fost semnat cu o asociere de firme românești din cadrul UMB Grup pentru circa 371 de milioane de lei. Drumul expres ar urma să aibă o lungime de 11 kilometri și presupune și realizarea a două viaducte mai lungi care să supratraverseze zona râului Siret care se varsă în Dunăre.
VIDEO Drumul Expres Craiova - Pitești. Drulă, în vizită pe șantier: „Suntem în linie dreaptă să terminăm anul acesta tronsonul care ocolește Slatina și Balș” „Am vrut să mă asigur că suntem în linie dreaptă pentru respectarea promisiunii că vom finaliza Tronsonul 2 anul acesta”, a transmis ministrul Transporturilor după ce a făcut o vizită pe șantierul Drumului Expres Craiova - Pitești (DX12). „Tronsonul de 40km este vital pentru ocolirea orașelor Slatina și Balș. Toți care vor circula pe acel tronson merită să nu piardă ore în șir în ambuteiaje”, a mai spus ministrul.
Ce spun bucureștenii despre protestul care a blocat metroul timp de o zi. Sondaj: 64% cred că acțiunea nu a fost justificată. Cine ar trebui să plătească pagubele? Un sondaj realizat de către grupul Avangarde în perioada 2 - 10 aprilie a tratat o serie de teme ce țin de transporturi, inclusiv recentul protest de la metrou unde unii angajați, lucrători în spațiile comerciale și sindicaliști au coborât pe șine și au ținut metroul blocat timp de aproape o zi întreagă. Aproximativ două treimi dintre respondenții din sondaj au spus că nu consideră justificată acțiunea de blocare a circulației la metrou.
Podul de la Fetești de pe A2 intră în reabilitare: „Nu a mai beneficiat de o reparație capitală de 4 decenii. Nu vor fi restricții de circulație în sezonul estival” Podul de la Fetești de pe Autostrada A2 peste brațul Borcea al Dunării va intra într-o procedură de reabilitare după ce contractul de circa 68 de milioane de lei a fost semnat joi de către Compania de Drumuri. Ministrul Transporturilor spune că proiectul de reabilitare „este unul complex - acest pod nu a mai beneficiat de o reparație capitală de 4 decenii”.
Autostrada „Unirii” A8: A fost semnat contractul pentru proiectarea tronsonului Tg. Neamț - Iași - Ungheni Contractul pentru realizarea studiului de fezabilitate și proiectului tehnic pentru cei circa 100 de km din „Autostrada Unirii” A8 de la Tg Neamț la Iași și mai departe până la Ungheni a fost semnat de către Compania de Autostrăzi. Contractul de circa 59 de milioane de lei a fost semnat cu Consitrans, iar termenul contractual este de 25 de luni. Ministrul Transporturilor a declarat însă în repetate rânduri că dorește finalizarea unor porțiuni înainte pentru a le scoate la licitația de execuție mai devreme.
VIDEO Noul drum expres către podul Giurgiu-Ruse spre Bulgaria care ar trebui să fie gata anul acesta: „Va fi o premieră. Scăpăm de acea rușine de drum de până acum” Un nou drum expres se construiește lângă Giurgiu, o șosea nouă care ocolește orașul și ajunge direct în vama cu Bulgaria. Proiectul a început să capete contur, iar autoritățile vor să-l dea în circulație chiar în acest an, bazându-se pe angajamentul constructorului. Drumul reprezintă și o premieră, după cum a explicat ministrul Transporturilor, „un proiect pilot” pentru realizarea șoselelor din beton prin procese mecanizate la noi în țară.
Ministrul Transporturilor, despre demolările chioșcurilor de la metrou: „O epocă de tranziție se încheie, o epocă a civilizației și a legalității începe” / „Scandalul făcut de oamenii liderului de cartel Rădoi e o ultimă zvâcnire a mafiei” „Legea este lege. Unde e lege nu e tocmeală. Metrorex a început eliberarea acelor spații comerciale care ocupau spațiul nelegal”, a declarat miercuri ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă. Acesta a declarat că scandalul celor care s-au opus evacuărilor sunt „o ultimă zvâcnire a mafiei”, făcând legătură cu sindicatul de la metrou condus de fostul parlamentar PSD Ion Rădoi. Drulă l-a felicitat pe directorul Metrorex care s-a implicat direct în acțiunile de miercuri: „Un cartel se destructurează și cu ranga”.
Radu Mihaiu promite soluții pentru comercianții cu chioșcurile demolate de la metrou: Nu meritau să fie puși în această situație Primarul sectorului 2, Radu Mihaiu, promite sprijin și soluții pentru comercianţii de la chișcurile demolate la metrou și spune că, după ce a discutat cu ei, cei mai mulţi au înţeles situaţia. ”Cei care nu au înţeles deloc şi sunt în continuare foarte vocali sunt fix cei care au creat problema - liderii sindicali care luau caimacul afacerii ilegale”, afirmă Mihaiu.
VIDEO Șeful Metrorex deschide cu o rangă ușa unui chioșc de la metrou înainte de demolare: „Hai că nu poți, fraiere!” / „Javră ordinară! Hai intră în magazin, jegule” În acțiunea de evacuare și de demolare a primelor chioșcuri de la metrou s-a implicat direct și noul director Metrorex, Ștefan Paraschiv. Acesta s-a chinuit minute bune să deschidă cu o rangă ușa unui magazin care nu a fost evacuat și era încuiat. Totul sub tirul scandărilor și huiduielilor comercianților, ținuți la distanță de un cordon de polițiști și jandarmi.
În sectorul 6, demolarea chioșcurilor de la metrou va începe vineri. Ciucu: Mizeria tranziției trebuie să ajungă la sfârșit Demolarea spațiilor de la metrou din stațiile din sectorul 6 va începe vineri sau, cel mai târziu, săptămâna viitoare, anunță primarul Ciprian Ciucu.
VIDEO A început demolarea spațiilor comerciale de la metrou: Primele chioșcuri, evacuate în stația Ștefan cel Mare / Cordoane de jandarmi în jurul magazinelor ce sunt evacuate. Comercianții protestează Evacuarea și demolarea spațiilor comerciale a început de miercuri dimineață din stația Ștefan cel Mare, a anunțat Ministerul Transporturilor. Primele demolări sunt făcute de către angajații ADP Sector 2, primarul Sectorului 2 Radu Mihaiu fiind și el prezent la acțiune. Tot miercuri ar urma să fie evacuate spațiile comerciale din stația Pipera. Termenul limită pentru eliberarea spațiilor comerciale de la metrou a expirat vineri, 2 aprilie.16.10 Ministrul Transporturilor, despre demolările chioșcurilor de la metrou: „O epocă de tranziție de încheie, o epocă a civilizației și a legalității începe” / „Scandalul făcut de oamenii liderului de cartel Rădoi e o ultimă zvâcnire a mafiei”14.37 Radu Mihaiu promite soluții pentru comercianții cu chioșcurile demolate de la metrou: Nu meritau să fie puși în această situație14.25 Șeful Metrorex deschide cu o rangă ușa unui chioșc de la metrou înainte de demolare: „Hai că nu poți, fraiere!” / „Javră ordinară! Hai intră în magazin, jegule”13.31 În sectorul 6, demolarea chioșcurilor de la metrou va începe vineri. Ciucu: Mizeria tranziției trebuie să ajungă la sfârșit12.40 Cordoane de jandarmi au apărut în jurul spațiilor comerciale, în condițiile în care situația a devenit tensionată. 11.50 La fața locului s-a iscat un scandal după ce mai mulți comercianți i-au cerut primarul sectorului 2 să înceteze evacuările, reclamând acțiunea ca fiind ilegală.
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by