MONITORIZARI. Proiecte de infrastructura
FOTO Șase noi noduri rutiere vor fi proiectate pe autostrăzile A1 și A3 în vestul țării. Unde vor fi amplasate acestea și cum vor arăta Șase noi noduri rutiere vor fi proiectate pentru a fi realizate pe autostrada A1 și autostrada A3 în vestul țării. Compania de Drumuri a semnat contractul de proiectare pentru 2 milioane de lei și un termen contractual de 13 luni. „Autostrăzile noastre au nevoie de cât mai multe descărcări, pentru a deservi un număr cât mai mare de cetățeni. Astfel, creștem accesibilitatea la rețeaua primară de transport rutier și sprijinim investițiile cu noi drumuri de conexiune la infrastructura modernă, aflată în permanentă extindere”, anunță ministrul Transporturilor.
Drum expres de 100 de km de la Craiova la Târgu Jiu: A fost semnat contractul de proiectare Un drum expres de circa 100 de kilometri lungime ar urma să se construiască între Craiova și Târgu Jiu. Deocamdată, însă, Compania de Autostrăzi a semnat contractul pentru studiul de fezabilitate și proiectare, circa 20 de milioane de lei cu un termen de predare de 20 de luni.
Circulaţie restricţionată pe Autostrada Soarelui până pe 27 mai. Se efectuează lucrări de reabilitare la Podul de la Cernavodă Traficul rutier pe autostrada A2 Bucureşti - Constanţa este restricţionat începând de marţi până pe 27 mai având în vedere că se efectuează lucrări de reabilitare a Podului de la Cernavodă.
​VIDEO „Imaginea dezastrului în derularea proiectelor de infrastructură”. Cum arată acum tronsonul reziliat din Autostrada Transilvania, la 6 ani de la începerea lucrărilor Contractul pentru cei 15,7 km de autostradă A3 dintre Chețani și Câmpia Turzii a fost reziliat de către Compania de Drumuri în urmă cu câteva zile. Contractul fusese semnat în 2015 cu firma românească Straco, intrată între timp în insolvență, pe circa 280 de milioane de lei (45% din valoare estimată la licitație), iar după șase ani a ajuns abia la stadiul de sub 40%. Pro Infrastructura publică un video cu șantierul la zi și dă verdictul: „imaginea dezastrului în derularea proiectelor de infrastructură”.
Tronsonul din Autostrada Transilvania abandonat de Bechtel: 4 oferte depuse pentru construcția celor 26 de kilometri dintre Suplacu de Barcău și Chiribiș Patru asocieri de firme au depus oferte pentru proiectarea și execuția a 26,35 km de autostradă între Suplacu de Barcău și Chiribiș, tronsonul din Autostrada Transilvania pe care cei de la Bechtel l-au abandonat. Cea mai impozantă lucrare de pe traseu este finalizarea viaductului lung de circa 1,7 km care trece prin mijlocul unui lac de acumulare, viaduct început, dar nefinalizat de Bechtel. Valoarea estimată a contractului scos la licitație este de circa jumătate de miliard de lei, cu 6 luni proiectare și 18 luni pentru execuție.
VIDEO Primele grinzi ridicate la Pasajul Domnești. Cum arată acum șantierul giratoriului suspendat de la Domnești, de pe Centura Capitalei Primele grinzi metalice ale pasajului suspendat de la Domnești au fost montate. Lucrările la pasajul de tip giratoriu-suspendat peste șoseaua de Centură a Capitalei avansează într-un ritm susținut de când au fost reluate începând cu vara lui 2020. Construcția proiectului a fost preluată de unul dintre subcontractori, cum constructorul principal a intrat în insolvență și a fost incapabil să continue lucrările pe acest proiect măcinat constant de probleme, contractat încă din 2017.
Aeroportul Internațional Brașov a mai depășit o etapă - este gata construcția terminalului Lucrările la terminalul Aeroportului Internaţional Braşov - Ghimbav s-au terminat, iar finisajele interioare sunt în stadiu final de execuţie. S-a lucrat intens în ultimul an, iar autoritățile speră că aeroportul poate fi funcțional de la finalul acestui an, deși cu pandemie foarte multe lucruri sunt incerte. Se poartă discuții cu mai multe companii pentru concesionarea şi operarea aeroportului de la Ghimbav.
Autostrada Transilvania: Contract reziliat pe un tronson cu probleme. Drulă: „Pe A3 sectorul Chețani-Câmpia Turzii progresul în ultimele 5 luni a fost 1%” Contractul pentru realizarea celor 15,7 km de autostradă A3 dintre Chețani și Câmpia Turzii a fost reziliat de către Compania de Drumuri. Contractul fusese semnat în 2015 cu firma românească Straco, intrată între timp în insolvență, pe circa 280 de milioane de lei (45% din valoare estimată la licitație) și cu un termen inițial de 12 luni pentru lucrări. „Cu lucrări începute în anul 2016, dar ajunse în 2021 abia la stadiul de sub 40%, nu putem face performanță în dezvoltarea infrastructurii și a României, în general”, a anunțat joi ministrul Transporturilor.
„Autostrada Nordului” - Contracte de 30 mil de lei pentru studiile de fezabilitate pe traseul Suceava - Vatra Dornei - Bistrița Două contracte pentru realizarea Studiului de Fezabilitate pentru drumul de mare viteză de pe loturile Suceava - Vatra Dornei și Vatra Dornei - Bistrița au fost semnate de către CNAIR pentru circa 30 de milioane de lei. Cele două loturi fac parte din drumul de mare viteză Baia Mare - Suceava (circa 335 de km), supradenumit și Autostrada Nordului.
Compania de Investiții Rutiere, o companie dedicată doar marilor proiecte de autostrăzi și drumuri expres, va fi operaționalizată. Drulă face un apel de implicare către „toți profesioniștii din sistemul public și din cel privat” Compania Națională de Investiții Rutiere (CNIR), o nouă companie diferită de actuala CNAIR și care se va ocupa doar cu implementarea marilor proiecte de infrastructură rutieră precum autostrăzile, drumurile expres, podurile sau variantele ocolitoare, va fi operaționalizată, după ce Parlamentul a adoptat miercuri actul normativ. Ministrul Transporturilor a anunțat că face un apel public pentru CV-uri de la „toți profesioniștii din sistemul public și din cel privat” pentru a forma noua echipă de conducere.
Asociația Construim România, sprijin pentru Drulă în războiul cu sindicatul de la Metrou: „Este absolut inadmisibil ca vreun sindicat de orice fel să beneficieze de venituri din exploatarea patrimoniului public al unei companii de stat” Asociația Construim România anunță că susține acțiunea ministrului Transportului Cătălin Drulă, „de reașezare pe baze corecte a relației dintre Metrorex și sindicatele salariaților Metrorex”. „Prin practici la limita legii, întinse pe parcursul a trei decenii, Uniunea Sindicatul Liber Metrou a confiscat drept bun propriu metroul bucureștean și a luat prizonier pe persoana fizică a liderului sindical Ion Rădoi întreg Bucureștiul (...) Este absolut inadmisibil ca vreun sindicat de orice fel să beneficieze de venituri din exploatarea patrimoniului public al unei companii de stat”, susține asociația.
Autostrăzile spre Moldova - Care este în detaliu stadiul pe fiecare tronson: Autostrada Moldovei A7, Autostrada Unirii A8 și Autostrada A13 Brașov - Bacău Autostrada Moldovei A7 - circa 440 de km care să străbată Moldova de la Nord la Sud, Autostrada Unirii A8 - 311 km care să lege Moldova de Transilvania pe ruta Ungheni-Iași-Târgu Mureș și Autostrada A13 - circa 170 de kilometri care să lege Brașovul de Bacău și A7 - toate cele trei proiecte majore de autostrăzi pentru Moldova sunt în diferite stadii de implementare în acest moment. HotNews.ro vă prezintă detaliat care este stadiul la zi pe fiecare tronson de pe fiecare proiect în parte.
Noul director general al Metrorex va fi Ştefan Paraschiv, fost preşedinte al Consiliului de Administraţie Romaero Băneasa Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a anunțat luni seara, la Radio România Actualități că economistul Ştefan Paraschiv, fost preşedinte al Consiliului de Administraţie Romaero Băneasa, va fi numit director general al Metrorex. Corpul de control de la Transporturi a finalizat ancheta de la Metrorex, iar ministrul Cătălin Drulă a prezentat joi câteva dintre concluziile raportului.Câți bani a făcut firma deținută de sindicatul de la Metrorex condus de Ion Rădoi din închirierea spațiilor de la metrou. Drulă: „Fostul deputat PSD își simte amenințate interesele subterane”
​VIDEO Cum arată acum pasajul Mogoșoaia de pe Centura Capitalei pe care Transporturile îl vor finalizat în acest an Pasajul de la Mogoșoaia, ce va avea o lungime de circa 800 de metri și va muta actuala Șosea de Centură a Capitalei cu ale sale patru benzi peste giratoriul de la intersecția cu DN1A, ar trebui să fie gata până la finalul anului, deși termenul oficial de finalizare este 2022. Cel puțin așa își doresc autoritățile de la Drumuri. În acest moment șantierul a ajuns în stadiul în care jumătate din grinzi au fost deja ridicate, iar traficul a fost redirecționat pe bretelele de la sol.
VIDEO Autostrada la care se lucrează de peste șase ani / „Ritmul de lucru este descurajant. Perspectiva să se circule în 2021, tot mai puțin probabilă” Lucrările la cei aproape 25 de kilometri de pe Lotul 2 al autostrăzii A10 Sebeș - Turda ar trebui să se finalizeze anul acesta, conform constructorului, la mai bine de cinci ani de când ar fi trebuit să fie gata inițial. Pro Infrastructura a realizat o filmare din dronă cu lucrările de pe A10 Lot 2, însă „concluziile trase la fața locului nu sunt doar dezamăgitoare, ci de-a dreptul îngrijorătoare. Ritmul de lucru al companiei Aktor este cel puțin descurajant”.
DOCUMENT Un "pas pentru a scoate managementul Metrorex din buzunarul sindicatului". Anunțul ministrului Transporturilor Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a anunțat vineri că a anulat un ordin din 2014 prin care era introdusă obligativitatea invitării sindicatelor la şedinţele Consiliului de Administraţie al Metrorex.
Concluziile controlului demarat de Drulă la Metrorex: creșteri salariale negociate nelegal; spor „de metrou” pentru toți angajații, aplicat abuziv; contracte păguboase încheiate cu firma sindicatului / Un nou Consiliu de Administrație numit la Metrorex Corpul de control de la Transporturi a finalizat ancheta de la Metrorex, iar ministrul Cătălin Drulă a prezentat câteva dintre concluziile raportului. Drulă a mai precizat și că ministerul a numit „un nou consiliu de administrație profesionist la Metrorex. Toți membrii au experiență de top management și sunt complet independenți față de sindicat. Echipa are mandat clar și întreaga mea susținere pentru eficientizarea și restructurarea companiei”. Vezi în articol cine sunt noii administratori de la Metrorex.
VIDEO Va deveni Podul peste Dunăre de la Brăila un „muzeu”? „Tocmai a fost emisă autorizația de construire pentru primii kilometri din drumurile de legătură” Autorizația de construire pentru primii 7 km din drumurile de legătură ale Podului suspendat peste Dunăre de la Brăila tocmai ce a fost emisă, anunță ministrul Transporturilor. Fără aceste drumuri de legătură, impunătorul pod cu o lungime de aproape 2 km și cu piloni înalți de 186 de metri ar rămâne un „muzeu”, o lucrare ce nu ar putea fi folosită, după cum avertiza la HotNews.ro în urmă cu o lună chiar ministrul Drulă.
VIDEO Imagini din dronă: Cum arată acum șantierul giratoriului suspendat de la Domnești, de pe Centura Capitalei Lucrările la pasajul de tip giratoriu-suspendat de la Domnești, peste șoseaua de Centură a Capitalei, avansează într-un ritm susținut de când au fost reluate începând cu vara lui 2020. Construcția proiectului a fost preluată de unul dintre subcontractori, cum constructorul principal a intrat în insolvență și a fost incapabil să continue lucrările pe acest proiect măcinat constant de probleme, contractat încă din 2017.
VIDEO Autostrada A1 Sibiu - Pitești: Cum arată acum lucrările avansate de pe prima secțiune Lucrările la Secțiunea 1, Sibiu - Boița, parte a autostrăzii A1 Sibiu - Pitești, sunt în plină desfășurare, iar constructorul este mobilizat pe aproape întreg tronsonul. Stadiul lucrărilor ar putea ajunge la 65% - 70%, apreciază Asociația Pro Infrastructură. Unii membri ai asociației chiar pariază că finalizarea secțiunii ar putea avea loc chiar până la finalul anului 2022.
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by