MONITORIZARI. Proiecte de infrastructura
Finanțare de circa 2 mld. euro pentru proiecte de infrastructură în România aprobată de Comisia Europeană: 1 mld. euro doar pentru autostrada de centură a Capitalei O finanțare de circa 1,9 miliarde de euro pentru patru proiecte majore în România a fost aprobată marți de către Comisia Europeană. Nu mai puțin de 1 miliard de euro se duc către proiectele rutiere de pe Centura Capitalei: 51 de km din autostrada de centură A0 (pe zona sud) și pe proiectele de lărgire și noduri rutiere de la Mogoșoaia, Domnești, Berceni și Oltenița. Alți 100 de milioane de euro merg la metrou pe Magistrala 2.
Proiectul Magistralei 5 de metrou din Drumul Taberei, deblocat. Directorul Metrorex: „În mod practic înseamnă că anul acesta va fi dată în exploatare” Proiectul Magistralei 5 de metrou din Drumul Taberei a fost deblocat, după decizia Tribunalului Bucureşti de a respinge și ultima contestație depusă pe contractul de automatizare și siguranță a circulației. Astfel, potrivit Radio România Actualități, Metrorex va semna contractul pe 9 aprilie cu Alstom pentru sistemul de automatizare, iar directorul instituției susține că, astfel, magistrala va fi pusă în funcțiune în acest an.
​FOTOGALERIE Imagini cu ultimele lucrări pe Lotul 3 din autostrada Lugoj - Deva: „Avem toate șansele să fie gata la finalul lunii iunie” În 2019 s-ar putea circula pe autostradă continuă de la Nădlac (granița cu Ungaria) și până la Sibiu, mai puțin pe o zonă de 13 km pentru care autoritățile nu au găsit o soluție nici până azi. Lucrările pe lotul 3 al Autostrăzii A1 Lugoj-Deva avansează într-un ritm bun la descărcarea de la Holdea, notează Asociația Pro Infrastructura care publică imagini de pe șantier, din zona viitorului nod rutier, dar și din zona celor două ecoducte de lângă Ohaba. „Avem toate șansele să fie gata la finalul lunii iunie 2019. Estimăm că și sectorul vecin va fi dat în folosință la toamnă”, susține asociația.
Răzvan Cuc: Ministerul Transporturilor lansează săptămâna viitoare licitația pentru porțiunea rămasă din Centura Tîrgu Jiu Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a verificat sâmbătă, împreună cu directorul general al CNAIR, Narcis Neaga, și reprezentanții administrației publice locale din județul Gorj, stadiul de execuție al obiectivului de investiții Centura municipiului Tîrgu Jiu, relatează Mediafax.
De ce trenurile private ies de pe tot mai multe rute Trenurile private sunt văzute ca fiind o alternativă mai civilizată la CFR, dar ultimii doi ani nu au fost grozavi nici pentru ele, chiar dacă operatorii au adus material rulant ceva mai nou. Tot mai multe companii private ies de pe secții de circulație din diverse zone ale țării și cei care foloseau trenurile trebuie să caute alte soluții. Cel mai recent anunț vine de la Transferoviar, care din 20 mai scoate toate trenurile dintre Roșiori și Costești, dar există multe alte exemple de retrageri.
​​VIDEO România vrea Autostrăzi, episodul 2: Aproape 16 ore pe drum de la Târgu Jiu la Botoșani, respectând limitele de viteză Un drum cu mașina de aproape 650 de kilometri de la Târgiu Jiu la Botoșani, respectând regulile de circulație, indicatoarele și limitele de viteză de pe parcurs, durează aproape 16 ore, arată un experiment care se vrea a fi episodul 2 din campania „România Vrea Autostrăzi”, lansată de omul de afaceri sucevean Ștefan Mandachi, cel care a construit simbolic primul metru de autostradă.
​​VIDEO Imagini din dronă: Cum arată acum nodul rutier complex de lângă Sebeș unde se va intersecta autostrada A10 cu autostrada A1 și DN1 Nodul rutier de la Sebeș, acolo unde autostrada A10 aflată acum în construcție se va conecta cu actuala autostradă A1 Sibiu - Deva și cu DN1, va fi una dintre cele mai complexe intersecții din țară odată ce va fi terminat. Nodul rutier face parte din Lotul 1 al autostrăzii A10 Sebeș - Turda, un tronson care ar putea fi gata abia în 2020, deși autoritățile încă susțin că ar fi gata chiar de anul acesta.
VIDEO Metrul de autostradă de la Suceava ar fi fost vandalizat. Ștefan Mandachi: „Locul va rămâne deschis oamenilor de bună credință. Voi pune altă bornă” Primul metru de autostradă construit în Moldova, de Ștefan Mandachi, pe un teren agricol dintre localitățile Suceava şi Cumpărătura, ar fi fost vandalizat, conform unor informațiic are ciruclă pe rețelele sociale. Un clip video preluat pe Youtube de un jurnalist local arată că zona a suferit distrugeri. Ștefan Mandachi, omul de afaceri care a construit metrul simbolic de autostradă, spune că nu va sesiza Poliţia și că e posibil totuși să nu fie vorba de un act de vandalism.
Autostrăzile ar putea fi construite și în ariile protejate. Autoritățile nu vor mai fi obligate să actualizeze avizele de mediu dacă proiectul se modifică - proiect de OUG la Transporturi, contestat puternic de societatea civilă Autostrăzile, drumurile expres sau liniile de cale ferată ar putea fi construite în ariile naturale protejate, în zonele de protecție integrală sau zone-tampon, potrivit unui proiect de Ordonanță de Urgență inițiat de Ministerul Transporturilor. Mai mult, Compania de Drumuri nu ar mai fi obligată să ceară reactualizarea avizului de mediu dacă proiectul tehnic este modificat sau dacă aliniamentul este schimbat. Pro Infrastructura spune despre proiect că va „instaura haosul”, iar organizațiile de mediu critică proiectul și cer planificarea adecvată a proiectelor, „nu includerea unor excepții legislative”.
Trenul Gara de Nord - Aeroport: Trei companii au depus oferte pentru prima fază a proiectului CFR a anunțat că trei companii au depus oferte la licitaţia pentru modernizarea liniei de cale ferată Bucureşti Nord – Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti, obiectul contractului fiind construcția a 3 km de cale ferată și a unui viaduct de 1,5 km peste DN1. Sunt șanse minime ca trenurile să poată circula în iunie 2020 când Capitala va găzdui patru meciuri de la Euro.
CFR Infrastructură are un nou director general. Constantin Axinia a mai ocupat funcția pentru scurt timp în 2006-2007 Constantin Axinia este noul director general al Companiei Naționale de Căi Ferate CFR SA, gestionarul infrastructurii feroviare din România, scrie Club Feroviar. Postul de director general al companiei era vacant de la data de 1 martie, după demisia lui Costin Mihalache, care a fost numit șeful Cancelariei Primului Ministru, Mihalache fusese numit director general al CFR SA pe 13 februarie, în locul lui Ion Gavrilă. UPDATE CFR a confirmat numirea, într-un comunicat de presă
Metrorex va cumpăra 13 trenuri noi pentru Magistrala 5 din Drumul Taberei. Valoarea estimată: 110 milioane de euro Metrorex va achiziționa trenuri noi de metrou care vor opera pe Magistrala 5 din Drumul Taberei. Licitația a fost publicată publicat în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SEAP) și prevede o sumă estimată de circa 520 de milioane de lei (circa 110 milioane euro) pentru 13 trenuri. Contractul va fi atribuit după cel mai bun calitate-preț și are dată limită pentru depunerea ofertelor 20 mai. Opțional, prin această procedură, Metrorex își rezervă dreptul de a contracta încă maximum 17 trenuri de același tip, caz în care toate cele 30 de trenuri noi vor avea o valoare estimată de circa 1,2 miliarde de lei.
CFR Călători a înregistrat scăderi pe toată linia în 2018 Raportul de activitate al CFR Călători pe anul trecut indică scăderi ale tuturor indicatorilor, atât în ceea ce privește numărul de trenuri și de vagoane cât și al numărului de călători transportați. Compania a modernizat doar 24 de vagoane, iar numărul total de vagoane folosite a scăzut cu 50. ”Din analiza evoluției traficului de călători pe 2018 comparativ cu anul 2017, se constată o ușoară scădere. Acest fapt este cauzat într-o mare măsură, atât de condiţiile meteo nefavorabile din lunile de iarnă, care au condus la suspendarea circulaţiei unor trenuri pe câteva secţii de cale ferată, cât şi de unele lucrări de infrastructură survenite pe unele secţii de cale ferată, ceea ce a dus la anularea temporara a unor trenuri”, se arată într-un raport obținut de Club Feroviar.
Cuc mai introduce un criteriu de evaluare pentru constructori: plata subcontractorilor români Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor, a dat, miercuri seara, la TVR 1mai multe detalii despre cum intenționează să finalizese proiectele de infrastructură, de toate tipurile, propuse pentru acest an, potrivit Mediafax.
Cuc: Anul acesta, 150 kilometri de cale ferată modernizați pe Coridorul IV/ Cumpărăm trenuri noi Răzvan Cuc, ministrul Transporturilor, a susținut, miercuri seara, că infrastructura feroviară va fi îmbunătățită în acest an, referindu-se atât kilometri de cale ferată, cât și la material rulant, potrivit Mediafax.
Două noi loturi din autostrada Transilvania în apropiere de Zalău au fost scoase la licitație: 25 km, 240 de milioane de euro Două noi trosoane din Autostrada Translvania, 12,3 km între Zimbor și Poarta Sălajului și 13,5 km între Nușfalău și Suplacu de Barcău, au fost scoase la licitație de către Compania de Drumuri. Cele două tronsoane au o valoare estimată de circa 239 de milioane de euro și o perioada de implementare de minim doi ani. Pe lângă acestea, sunt așteptate la licitație alte două tronsoane lungi de circa 30 de km care ar urma să pornească chiar de la autostrada Gilău - Nădășelu, deschisă oficial traficului în 2018.
​​VIDEOREPORTAJ Cum trece ursul autostrada. Imagini cu primul ecoduct din România Primele ecoducte pe o autostradă din România, pasaje verzi special gândite pentru animalele sălbatice, vor fi deschise în acest an pe autostrada Lugoj - Deva. Nu vorbim de un moft, spun experții, ci de proiecte de „infrastructură verde” necesare unui trafic auto în siguranță și unei conservări eficiente a biodiversității în țara văzută încă drept „inima verde a Europei”. Cu cât ne apropiem mai mult de construcția primelor autostrăzi montane precum Sibiu - Pitești sau Târgu Mureș - Iași, discuțiile despre astfel de proiecte de infrastructură verde vor fi tot mai de actualitate.
Ford cere modernizarea căii ferate dintre Calafat și Timișoara, în țara unde trenurile de marfă rulează cu o viteză medie de sub 15 km/h Șeful Ford Craiova, Ian Pearson, a cerut luni modernizarea căii ferate Timișoara - Craiova - Calafat, alături de (celebra deja) autostradă Sibiu-Pitești, compania dorind să vadă și un calendar ferm pentru lucrări, informează Club Feroviar. Podul Calafat - Vidin este utilizat mult sub capacități, iar de la Calafat la Craiova trenurile de pasageri merg cu viteze medii de sub 40 km/h. Și de la Craiova la Timișoara restricțiile de viteză fac ca pe multe porțiuni să se circule și cu sub 20 km/h.
​VIDEO FOTO Aeroportul Otopeni: Mesajul „Bine ați venit” tradus în mai multe limbi, dar pus pe tavanul din zona „Plecări” Mesajul ”Bine ați venit”, tradus în mai multe limbi străine, a fost montat pe tavanul aeroportului Otopeni, însă în zona de „plecări”, în apropierea primelor porți de îmbarcare. Reprezentanții aeroportului au precizat pentru HotNews.ro că inițiativa nu aparține Companiei Aeroporturi București, ci a celor care gestionează zona comercială și că momentan mesajul este montat provizoriu.
​​VIDEO Singurele tronsoane de autostradă cu șanse reale de a fi deschise în acest an / Cum arată acum dealul care alunecă de pe Lotul 4 Lugoj - Deva Autoritățile vorbesc de la începutul anului că vor deschide în 2019 undeva între 120 și 180 de km de autostradă, dar în realitate doar 43 de km de pe Lugoj - Deva au șanse reale de a fi date în circulație. Noi imagini surprinse pe șantier surprind mobilizarea constructorilor la început de primăvară, iar pe lotul 4 în zona dealului Șoimuș cadrele sunt spectaculoase.de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului

de zile de la initierea proiectului
Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.

Aici puteti modifica setarile de Cookie

hosted by
powered by
developed by
mobile version