MONITORIZARI. Proiecte de infrastructura
VIDEO Ce autostradă vor finanța americanii? Lucian Bode, la HotNews LIVE: Am văzut oameni care au tras o linie imaginară de la Constanța la Gdansk / Harta ministrului Transporturilor Care e de fapt autostrada pe care vor s-o finanțeze americanii? Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, spune că a văzut „oameni care au tras o line imaginară de la Constanța la Gdansk”. În realitate însă toate calculele trebuie puse pe masă. „Propunem să abordăm opțiunea ca această rută să străbată doar state membre ale UE și NATO. E mult mai ușor de realizat și, în perspectiva în care vorbim de România și Bulgaria intrate în spațiul Schengen, acest coridor va fi unul foarte, foarte ușor de accesat”, a spus Bode, la HotNews LIVE.
VIDEO Prima bucată de autostradă în lucru din Moldova. Transporturile speră să fie gata anul acesta / Pro Infrastructura: „Primăvara viitoare” Prima bucată de autostradă din Moldova se află în construcție în prezent lângă Bacău - 16 km din viitoarea A7 care va brăzda Moldova de la Nord la Sud și care fac parte din proiectul Centurii Bacăului în lungime totală de 32 de km. Într-o înregistrare video din dronă se observă progresul șantierului ajuns la circa 85%. Autoritățile de la Transporturi speră să deschidă traficul în acest an, mergând pe promisiunea constructorului UMB. Asociația Pro Infrastructura susține însă că finalizarea ar putea avea loc abia la primăvară.
Reacția Ministerului Transporturilor după semnalele de alarmă privind întârzierile de pe Autostrada „Unirii” A8: „Dacă lucrurile nu se schimbă, pot fi aplicate penalități” Ministerul Transporturilor a ținut o întâlnire de lucru cu factorii implicați în proiectul Autostrăzii A8, tronsonul Târgu Mureș – Târgu Neamț, după ce în public au apărut informații cum că actualul contract de revizuire a „Studiului de Fezabilitate trenează, iar șansele de finalizare la timp sunt slabe. „În acest moment, atât stadiul investigațiilor în teren, ca de altfel al întregului obiectiv amintit, nu este unul care să fie mulțumitor”, a recunoscut ministrul Bode care a precizat că „în condițiile în care lucrurile nu se schimbă”, pot fi aplicate penalități.
FOTO „Golden Gate-ul” de peste Dunăre. Podul de la Brăila începe să prindă contur: Pilonii podului cresc pe zi ce trece Pilonii podului suspendat peste Dunăre de la Brăila au ajuns deja la o înălțime de câteva zeci de metri și ridicarea lor avansează cu aproape 2 metri pe zi. Cele două turnuri vor ajunge la final la o înălțime de aproape 200 de metri, iar de ei se vor prinde două cabluri de oțel care vor susține un tablier metalic de peste 20.800 de tone. Între cele două turnuri deschiderea podului va fi de aproape 1.120 de metri, puțin mai mică decât deschiderea celebrului pod Golden Gate din San Francisco.
VIDEO Mobilizare exemplară pe șantierul primului tronson al autostrăzii A1 Sibiu - Pitești. Peste 25% avans în doar șase luni / Imagini din dronă Stadiul fizic al șantierului pentru construcția lotului Sibiu - Boița, parte a autostrăzii A1 Sibiu - Pitești, a ajuns la peste 25%, în avans față de programul asumat de constructor, informează Direcția Regională de Drumuri și Poduri Brașov. Lucrările pentru cei 13,7 km au demarat practic la început de aprilie și au un termen de execuție de trei ani. Tronsonul, deși scurt, „nu este lipsit de poduri și viaducte spectaculoase, cele mai mari ajungând la 650 metri lungime și 30-40 înălțime”, după cum aprecia Asociația Pro Infrastructura.
Apel disperat privind Autostrada „Unirii” A8 spre Moldova: Unde au apărut probleme la proiectul care ar urma să treacă munții Carpați și de ce este iminent un blocaj Contractul pentru Studiul de Fezabilitate pentru autostrada A8 de la Tg. Mureș la Tg. Neamț, trecerea Carpaților pentru „Autostrada Unirii”, are probleme și se derulează defectuos, atrage atenția Asociația Moldova Vrea Autostradă, al cărei vicepreședinte este tocmai consilier onorific al ministrului Transporturilor. „Se mimează progresul ca să nu țipe lumea, dar în sistem se știe că nu se va face”, confirmă și deputatul USR, Cătălin Drulă, care vorbește la rându-i de alte probleme ce macină proiectul ce riscă să intre într-un blocaj.
​VIDEO Imagini din dronă cu pasajul Mogoșoaia: „În continuare lucrările se derulează cu frâna de mână trasă” „Lucrările la pasajul rutier Mogoșoaia de pe centura capitalei se derulează în continuare cu frâna de mână trasă, avansul situându-se la 20% stadiu fizic”, scrie Asociația Pro Infrastructura care publică și un video din dronă cu șantierul în cauză. Pasajul de doar 800 de metri va muta actuala Șosea de Centură a Capitalei cu ale sale patru benzi peste giratoriul de la intersecția cu DN1A. Lucrările au început în aprilie și au un termen de realizare de doi ani.
VIDEO Imagini din dronă cu șantierul giratoriului suspendat de pe Centura Capitalei, la Berceni Pe Șoseaua de Centură a Capitalei, pe partea de sud, la intersecția cu Șoseaua Berceni, o asociere de firme românești lucrează la un pasaj rutier - un giratoriu suspendat, la pachet cu lărgirea centurii pe câțiva kilometri. Asociația Construim a filmat șantierul din dronă, avansul lucrărilor fiind unul foarte vizibil în condițiile în care constructorul a intrat în teren de puțin peste o lună.
VIDEO Curge apa din tavanul stației de metrou Eroilor 2. Magistrala 5 spre Drumul Taberei abia ce a fost inaugurată / UPDATE: Cum explică Metrorex Un incident a avut loc joi dimineață în stația de metrou Eroilor 2, de pe recent inaugurata Magistrală 5 de metrou Eroilor - Drumul Taberei. Din tavanul noii stații Eroilor 2 a început să curgă apă direct pe peron, se observă pe imagini video transmise de un cititor HotNews.ro
Cea mai mare licitație de autostradă lansată vreodată în România: Peste 1 miliard de euro pentru lotul 3 al autostrăzii A1 Sibiu - Pitești Primul tunel montan de autostradă din România va fi construit pe Lotul 3 al autostrăzii A1 Pitești - Sibiu. Cei 37,4 km de la Tigveni la Cornetu au fost scoși la licitație pentru o valoare cuprinsă între 1,1 și 1,2 mld de euro, cea mai mare licitație ca valoare lansată vreodată de CNAIR. Contractul, cu o durată de proiectare și execuție de minim 45 de luni și maxim 77 de luni, prevede realizarea dublului tunel de 1,7 km de la Poiana, a 48 de poduri și viaducte de autostradă, un ecoduct, două noduri rutiere și numeroase alte lucrări. Procedura lansată de CNAIR prevede inițial o preselecție a constructorilor, cei care demonstrează că au experiența necesară și posibilitățile de a prelua un astfel de contract.
Autostrada Transilvania: Alți 30 de kilometri contractați. Constructorul este firma românească UMB Circa 30 de kilometri din Autostrada Transilvania, de la Nădășelu la Zimbor, au fost contractați marți de CNAIR cu firma românească Spedition UMB ca lider de asociere. UMB a căștigat contractul cu o ofertă de 1,4 miliarde de lei, luând fața chinezilor de la China Communications Construction Company Limited. Un aspect de notat este că și următorul tronson, 12,2 km de la Zimbor la Poarta Sălajului, a fost recent contractat chiar cu UMB, astfel încât constructorul român ar putea ajunge să lucreze neîntrerupt pe circa 42 de km din Autostrada Transilvania.
VIDEO A fost inaugurată o nouă autostradă: Tronsonul din autostrada Transilvania care părea imposibil de deschis în urmă cu câteva luni Circa 18 km dintre Iernut și Chețani, parte a autostrăzii Transilvania între Târgu Mureș și Câmpia Turzii au fost inaugurați vineri, la pachet cu nodul rutier Chețani (parte din lotul următor), „blocajul” ce părea că va transforma lotul finalizat într-unul „muzeu”. La Chețani constructorul practic abandonase lucrarea, iar în urmă cu câteva luni părea aproape imposibilă finalizarea lui cât să permită deschiderea traficului pe tronsonul ce urma să fie gata.
Drumul Expres DX12 Craiova - Pitești: Ultimele două tronsoane, contractate cu UMB / Decizia CNAIR care grăbește implementarea proiectului Contractele de proiectare și execuție pentru Lotul 3 (31,7 km) și Lotul 4 (31,88 km) ale Drumului Expres DX12 Craiova - Pitești au fost semnate miercuri cu constructorul român UMB. Atribuirea contractelor a fost inițial contestată, dar Consiliul pentru Soluționarea Contestațiilor a respins demersurile competitorilor. Acum CNAIR a decis să nu mai aștepte eventualele contestații ulterioare în justiție, și, în baza deciziilor CNSC, să grăbească procedurile și să semneze de pe acum contractul cu câștigătorul licitației. UMB mai construiește în prezent și Lotul 2 (22 km).
Bode: Timpii de aşteptare pe magistrala de metrou Drumul Taberei sunt în prezent de 6 minute Timpii de aşteptare în staţii pe magistrala de metrou Drumul Taberei sunt în prezent de 6 minute, a declarat marţi ministrul Transporturilor, Lucian Bode, la postul public de televiziune.
VIDEO Prima zi cu metrou în Drumul Taberei. Cum arată fiecare stație de pe magistrala M5 - FOTOGALERIE Metroul din Drumul Taberei a fost în sfârșit inaugurat marți, după 11 ani de când au început lucrările de execuție. Primele trenuri cu călători au circulat marți pe cei 7 km de tuneluri și au trecut prin cele zece noi stații. Vezi în articol cum arată stațiile de pe M5.
În câți ani s-a făcut aici stația ta de metrou?” Povestea magistralei de metrou din Drumul Taberei: de la bâlbe, blocaje și finanțări tăiate succesiv, la termene ratate, surpări, recorduri stabilite și lucrări ce mai rămân de executat și după deschidere Puțin peste 3,2 miliarde de lei - circa 660 de milioane de euro - atât costă actualizat întreg proiectul de metrou din Drumul Taberei, cu cele două ramuri ale sale și depoul de la Valea Ialomiței. Fără doar și poate cel mai scump proiect de infrastructură urbană din țară, prima linie de metrou construită de la zero după Revoluție, M5 din Drumul Taberei conectează unul dintre cele mai mari cartiere bucureștene, cam de mărimea unui oraș mare din provincie, însă a avut nevoie de mai bine de 12 ani de la prima licitație pentru a fi pusă în funcțiune.
Se inaugurează Metroul din Drumul Taberei! Magistrala M5 va fi deschisă marți, 15 septembrie, pentru traficul cu călători / UPDATE La ce oră va fi deschisă și care va fi intervalul de circulație al trenurilor Magistrala de metrou M5 din cartierul Drumul Taberei va fi inaugurată marți, 15 septembrie, a anunțat ministrul Transporturilor în ședința de guvern de luni. M5 Râul Doamnei - Eroilor 2, cu extensia la Valea Ialomiței și depou, este prima magistrală de metrou din București construită de la zero după Revoluție și devine cea mai scumpă lucrare de infrastructură urbană finalizată din țară.
​OFICIAL Metroul din Drumul Taberei: A fost semnat procesul verbal pentru darea în exploatare. Când ar putea fi deschisă circulația „După ani și ani de așteptări epopeea magistralei de metrou M5 Drumul Taberei ia sfârșit!”, titrează un comunicat de presă transmis de Ministerul Transporturilor vineri seara. Membrii Comisiei Centrale de Recepție la terminarea lucrărilor de la magistrala M5 și cei ai Comisiei de Punere în Funcțiune (PIF) au semnat procesele-verbale în urma cărora această magistrală de metrou poate fi dată în exploatare și, totodată, în trafic cu călători, transmite Ministerul.
VIDEO Cum arată o plimbare cu trenul de metrou prin tunel de la Valea Ialomiței la Eroilor 2 pe noua Magistrală M5 din Drumul Taberei Vineri ar urma să aibă loc recepția finală a lucrărilor de pe Magistrala 5 de metrou din Drumul Taberei, antreprenorii având să mai remedieze mici elemente ce au fost constatate la ședințele de recepție de marți. Dacă totul va fi în regulă, duminică ar putea fi deschisă circulația pentru călători pe prima magistrală de metrou din București construită de la zero după Revoluție. Între timp, putem admira cum arată noua magistrală din cabina trenurilor care deja circulă, chiar dacă deocamdată fără călători.
​FOTO Aeroportul Brașov - Lucrările avansează, acoperișul ar trebui montat până la final de septembrie Șantierul aeroportului de la Brașov a pornit în martie, iar lucrările au avansat, astfel că până la sfârşitul lunii terminalul aeroportului de la Ghimbav va avea acoperişul finalizat și se va putea apoi lucra în siguranţă la finisajele şi instalaţiile interioare. Mulți spun că se lucrează mai ”vioi” fiindcă este campanie electorală, iar aeroportul este temă ”fierbinte” pentru unii candidați. Semnarea procesului-verbal de recepţie a lucrărilor a fost anunţată pentru 1 martie 2021. Deschiderea Aeroportului Internaţional Braşov este programată pentru a doua parte a anului viitor.
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by