MONITORIZARI. Proiecte de infrastructura
Drum de mare viteză de la Craiova la Lugoj: 5 oferte depuse pentru proiectarea celor 250 de kilometri de autostradă sau de drum expres Cinci asocieri și proiectanți au depus oferte pentru proiectarea drumului de mare viteză de la Craiova până la Lugoj. „Proiectul este unul esențial pentru asigurarea unei conexiuni moderne și rapide între două dintre regiunile țării, Oltenia și Banat”, a anunțat ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă.
Constructor nou desemnat pe un tronson din Autostrada Transilvania abandonat de Bechtel: 26 de kilometri de finalizat, inclusiv lungul viaduct rămas în paragină la Suplacu de Barcău Asocierea Construcții Erbașu - Vahostav - SK A.S. va proiecta și construi cei circa 26,63 de kilometri din autostrada Transilvania de la Suplacu de Barcău la Chiribiș, tronson început, dar abandonat de Bechtel. Oferta câștigătoare depusă de constructor la licitație e de 543 de milioane de lei și contractul va avea un termen de 6 luni pentru proiectare și 18 luni execuție. Cea mai impozantă lucrare de pe traseu este finalizarea viaductului lung de circa 1,7 km care trece prin mijlocul unui lac de acumulare, viaduct început, dar nefinalizat de Bechtel.
Licitație finalizată pe un alt tronson din autostrada A1 Sibiu - Pitești: Același constructor desemnat după contestații / „Facem treabă la minister, până la capăt, în ciuda unui premier ostil” La circa 6 luni de la prima desemnare a câștigătorului, după ce contestațiile depuse au impus reevaluarea ofertelor, Compania de Autostrăzi a desemnat același constructor pentru proiectarea și execuția celor 9,86 de kilometri de autostradă dintre Curtea de Argeș și Tigveni, parte a A1 Sibiu - Pitești: firma austriacă PORR CONSTRUCT, pentru circa 1,.7 miliarde de lei
Raport devastator al experților externi pentru Metroul M6 de la Băneasa până la Aeroportul Otopeni: Rentabilitate de doar 0,17% / Transporturile cer suspendarea proiectului și mutarea împrumutului japonez către alte proiecte de metrou din Capitală Experții Băncii Europene de Investiții au analizat, la solicitarea Ministerului Transporturilor, potențialul de dezvoltare al Magistralei M6 de metrou, de la Stația Tokyo (Complex Băneasa) până la Aeroportul Otopeni, iar concluziile sunt dure, conform unui memorandum consultat de HotNews.ro. Rentabilitatea proiectului, așa cum apare el acum în planurile Metrorex, e departe de a fi la un prag acceptabil, doar 0,17% față de 5% cât e pragul normal pentru ca un proiect să fie considerat rentabil. Analiza, transmisă acum de către Transporturi pentru avizare la Finanțe, vine și cu o serie de propuneri pentru continuarea proiectului sub altă formă, inclusiv folosirea împrumutului pe care Japonia l-a pus la dispoziția Metrorex.
​VIDEO Imagini impresionante surprinse noaptea cu Podul peste Dunăre de la Brăila Podul suspendat peste Dunăre de la Brăila prinde din ce în ce mai mult contur, iar odată cu operațiunea de tragere a cablurilor principale peste Dunăre toată construcția podului a fost iluminată pentru lucrările ce se desfășoară pe timpul nopții. Imaginile surprinse noaptea sunt impresionante. Podul ar urma să se finalizeze în 2022, împreună cu 10 din cei 22 de km de drumuri de legătură, a anunțat recent ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă.
Drumul de legătură Râmnicu Vâlcea - Autostrada A1 Sibiu - Pitești: 4 oferte depuse pentru proiectare / Care sunt cele două segmente Patru oferte au fost depuse la licitația pentru proiectarea modernizării legăturii rutiere dintre Râmnicu Vâlcea și autostrada A1 Sibiu - Pitești, „așa numitul tronson 6 al autostrăzii Sibiu - Pitești”. Proiectul este împărțit în două sectoare, între Curtea de Argeș și Tigveni, respectiv între Tigveni și Rm. Vâlcea și prevăd atât modernizarea actualului drum, cât și realizarea unei bucăți de drum de la zero.
Au început lucrările la autostrada Sibiu - Pitești, secțiunea de 30 de kilometri de la Pitești la Curtea de Argeș. VIDEO Cum va arăta autostrada la final Lucrările la autostrada Sibiu - Pitești, secțiunea 5 de la capătul dinspre Pitești au început oficial de miercuri. Constructorul italian și-a mobilizat deja utilajele în teren și a demarat lucrările incipiente pentru tronsonul de circa 30 de kilometri până la Curtea de Argeș.
HARTĂ 12 noi noduri rutiere proiectate pe autostrăzile din țară. Unde vor fi acestea 12 noi noduri rutiere vor fi realizate pe mai multe autostrăzi din țară, Compania de Autostrăzi lansând licitațiile pentru studiile de prefezabilitate și de fezabilitate. Anunțul făcut de ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, vin după ce Compania de Drumuri a mai semnat anul acesta alte contracte pentru realizarea a altor 9 noduri rutiere pe autostrăzile existente.
​Autostrada „Unirii” A8: Probleme cu Studiul de Fezabilitate pe zona montană. CNAIR a respins documentația depusă de proiectantul spaniol și a cerut completarea și revizuirea studiilor Studiul de Fezabilitate pentru tronsonul din Autostrada „Unirii” A8 dintre Tg. Mureș și Tg. Neam, depus de către proiectantul spaniol la începutul lunii august, a fost practic respins de către Compania de Drumuri, după o analiză amănunțită. CNAIR a transmis companiei spaniole Ingineria Especializada Obra Civil e Industrial SA (fosta Acciona Ingineria) să completeze și să revizuiască documentația „în cel mai scurt timp posibil”, în timp ce pentru zona montană a proiectului „este necesară finalizarea investigațiilor geotehnice”. Contractul a fost semnat în 2019 pentru 17 milioane de lei, la jumătate din valoarea inițial estimată, și mult sub cât au considerat analiștii că ar fi trebuit să coste.
HARTĂ INTERACTIVĂ Autostrada spre Bucovina: Traseul final pentru A7 Pașcani - Suceava - Siret. Unde va fi autostradă și unde va fi drum expres / Modificări, noduri rutiere și drumuri de legătură Circa 120 de kilometri de autostradă și drum expres care să continue Autostrada Moldovei A7 mai departe spre Bucovina și spre granița cu Ucraina. Studiul de trafic și analiza multricriterială a proiectului au fost finalizate, iar traseul final a fost bătut în cuie. HotNews.ro a obținut traseul drumului de mare viteză de la Pașcani la Suceava și Siret și l-a transpus într-o hartă interactivă. Față de variantele inițiale studiate în primăvară, varianta finală prezintă mai multe modificări, noduri rutiere diferite, drumuri de legătură, iar o bucată de circa 30 de kilometri va fi realizată la standard de drum expres și nu de autostradă.
VIDEO Prima autostrada inaugurată în 2021? Cum arată acum „ciotul” din Autostrada Transilvania care ar trebui să fie gata peste câteva luni O bucată din autostrada A3 Transilvania ar urma să fie inaugurată peste câteva luni, deși teoretic termenul contractual este abia începutul anului viitor. Noi imagini de pe șantier ilustrează mobilizarea bună a constructorului austriac. Chiar dacă discutăm doar de un tronson foarte scurt, el este „unul de efect care va rezolva o (bună) parte din problemele de trafic” din zonă, după cum apreciază și Asociația Pro Infrastructura.
VIDEO Autostrada A1 Sibiu - Pitești, lucrări în forță și primele straturi de asfalt pe tronsonul spre Valea Oltului: „Unul dintre cele mai impresionante proiecte în construcție din România" „Unul dintre cele mai impresionante proiecte în construcție din România", așa a caracterizat ministrul Transporturilor lucrările la Secțiunea 1 a autostrăzii A1 Sibiu - Pitești, în special viaductul de la Tălmăcel. Noi imagini surprinse cu drona ilustrează avansul lucrărilor care au ajuns la aproape 50% stadiu fizic, primele straturi de asfalt deja turnat, precum și imagini spectaculoase cu podul casetat și executat în consolă de la Tălmăcel.
VIDEO Cum arată acum pasajul de pe centura Capitalei care ar trebui să fie gata peste o lună, înainte de termen: „Se lucrează în două ture, ziua și noaptea” Un pasaj pe actuala Șosea de Centura a Capitalei va fi gata până pe 1 octombrie, înainte de termenul oficial, anunțat recent ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă. Noi imagini din dronă arată exact stadiul lucrărilor la pasajul rutier suprateran, cu o lungime de circa 800 de metri, care va muta actuala Șosea de Centură a Capitalei cu ale sale patru benzi peste giratoriul de la intersecția cu DN1A - Mogoșoaia.
Podul peste Dunăre de la Brăila se va deschide la final de 2022, împreună cu 10 km din drumurile de legătură, susține Ministrul Transporturilor. VIDEO Cum va arăta podul la final Construcția podului suspendat peste Dunăre de la Brăila avansează conform graficului, iar situația drumurilor de legătură a fost complet deblocată, a anunțat joi ministrul Transporturilor Cătălin Drulă. „Podul se va deschide la final de 2022, împreună cu 10 km din drumurile de legătură, pe relația Brăila-DN22 (Smârdan-Măcin)”, promite Drulă. În total, proiectul podului de la Brăila prevede circa 23 de kilometri de drumuri de legătură.
Încep lucrările pe un nou tronson al autostrăzii Sibiu - Pitești. VIDEO Cum arată proiectul randat în 3D După 15 luni de la semnarea contractului, și anterior cu aproape trei ani de licitații și contestații, în sfârșit încep lucrările la cei circa 30 de kilometri ai Secțiunii 5 din autostrada A1 Sibiu - Pitești. Pentru circa 356 milioane de euro, contractul semnat cu italienii de la Astaldi presupun finalizarea tronsonului de la Pitești la Curtea de Argeș în 48 de luni.
Autostrada Moldovei A7: Depunerea ofertelor la licitația pentru tronsonul Ploiești - Buzău, amânată mai bine de o lună din cauza numărului mari de clarificări Data limită pentru depunerea ofertelor pentru licitația de execuție a celor circa 63 de kilometri de autostradă de la Ploiești (Dumbrava) la Buzău, parte din Autostrada Moldovei A7, a fost amânată până pe 16 septembrie, după ce anterior data inițială de 4 august mai fusese schimbată. CNAIR justifică amânarea prin numărul mare de solicitări de clarificare depuse de constructorii interesați.
​VIDEO Pasajul de la Domnești prinde contur. Cum arată acum lucrările la primul giratoriu suspendat de pe centura Capitalei Pasajul de la Domnești, primul pasaj de tip giratoriu suspendat care va fi finalizat pe Centura Capitalei, începe să prindă contur după ce lucrările au reînceput anul trecut. Deja o parte a tablierului metalic ce va forma cercul viitorului giratoriu au fost montate, iar pe fostul amplasament al șoselei de centură au fost ridicate pilele ce vor susține cealaltă parte de pasaj.
HARTĂ Contract semnat pentru proiectarea lotului de autostradă „ținut la sertar de 10 ani”: 18 milioane de lei pentru un proiect „la cheie” în 25 de luni Compania de Autostrăzi a semnat luni contractul cu proiectantul care va realiza completarea studiului de fezabilitate și proiectul tehnic de detaliu pentru un tronson din autostrada Transilvania scos la licitație în această primăvară, „după un deceniu în care a zăcut uitat”, a anunțat Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă. Contractul, primul semnat pe un nou tip de caiet de sarcini, va furniza „o proiectare completă și complexă, la cheie”, la finalul căreia se va scoate la licitație direct execuția, „adică utilaje în teren din prima zi”, a spus ministrul.
Trei proiecte rutiere mai puțin cunoscute care vor fi gata anul acesta În afară de drumuri de mare viteză care vor fi gata până la finalul anului, precum lotul 2 din autostrada A10 Sebeș-Turda, tronsonul 2 din DX12 Craiova-Pitești sau A3 lângă Târgu Mureș , anul acesta se finalizează și trei dintre proiectele din sudul țării - mai mici ca amploare, dar cu un impact semnificativ pentru siguranța, confortul șoferilor și în privința reducerii ambuteiajelor, spune ministrul Transporturilor Cătălin Drulă. Unul dintre proiecte este început încă din 2011, dar abia anul acesta a fost deblocat, în timp ce un pasaj de pe centura Capitalei va fi gata înainte de termen.
România este acum un imens șantier. Căutăm ingineri tineri pe care să-i formăm și cu care să dezvoltăm infrastructura rutieră” - Posturi de inginer scoase la concurs de către Compania de Autostrăzi Compania de autostrăzi caută personal specializat în mai multe direcții și scoate la concurs 14 posturi de șantier. „Vrem să întregim echipele CNAIR cu personal specializat, cu ingineri tineri, ingineri pe care să-i formăm și cu care să dezvoltăm infrastructura rutieră”, spune directoarea CNAIR, Mariana Ioniță.
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...

Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by